tiistai 30. tammikuuta 2018

Turun häämessuilla yhdessä Pitopirjon ja I ♥ Do -hääpalveluiden kanssa

Yhteistyössä Pitopirjon kanssa

Tammikuun häämessuputki ei ota katketakseen, mutta ei haittaa ollenkaan! Kävimme viime lauantaina Jarkon kanssa tutustumassa Turun häämessuihin tulevan pitopalvelumme (NII-IN, meillä on pitopalvelu!) Pitopirjon kutsumina. Kotikaupunkimme häämessut olivat minulle siinä mielessä tutut, että viime tammikuussa kävin kiertämässä messut läpi ystäväni kanssa, mutta hääsuunnittelun ollessa tällöin hyvin alkutekijöissään, messujen anti jäi todella pieneksi. Tänä vuonna suuntasimme messuille useampien häämessujen kokemuksella ja tulevan vuoden hääparina.

Jälleen kerran meillä ei ollut mitään erityisiä odotuksia messuille. Hääsuunnitelmamme ovat hyvällä mallilla ja useimmat häämessuilla vahvasti esillä olevat häiden osa-alueet, kuten cateringit ja sormukset, ovat jo hoidettuina. Siitäkin huolimatta minä tykkään häätapahtumista, koska tykkään asioiden ihmettelemisestä ja hääkuplassa vellomisesta. Tällä kertaa meille kuitenkin jopa oikeasti tarttui potentiaalinen palveluntarjoaja mukaan, mutta siitä lisää myöhemmin toivottavasti Jarkon kertomana, koska tämä juttu upposi sulhasen suuntaan aivan täysillä minun hiukan himmaillessa perässä. Rakastan Jarkon intoa olla tasavertaisena visiönäärinä meidän hääsuunnittelussa.

IMG_8056
IMG_8045
IMG_8043
IMG_8040
IMG_8061
IMG_8074
IMG_8145
IMG_8068

Messuvierailumme alkoi I ♥ Do -hääpalveluiden kauniilta yhteispisteeltä heti messutilan etuosasta. I ♥ Do -palveluissa on kyse viiden eri häiden palveluntarjoajan yhteenkerääntymisestä ja keskinäisestä yhteistyöstä. Pitopirjo hoitaa cateringin, JS-Photography valokuvauksen, Liedon Vanhalinna juhlapaikan, Viherlassila häiden kukat ja Kulta- ja kelloliike Viitanen sormukset ja muut hääkorut. Kyse ei kuitenkaan ole mistään ota väkisin kaikki meiltä -paketista, vaan hääparin valitessa yhden I ♥ Do -palveluntarjoajan, osaa tämä suositella muita I ♥ Do -ringin ammattilaisia muille häiden osa-alueille, mikäli hääpari näin toivoo. Mitä useamman palvelun pari valitsee I ♥ Do -porukan sisältä, sitä parempi alennus palveluista lasketaan. Palveluntarjoajien välistä yhteistyötä ei pidä kuitenkaan pitää rajoitteena, koska jokainen palveluntarjoaja toimii myös aivan itsenäisesti, eli voi aivan hyvin meidän tyyliimme varata esim. Pitopirjon hoitamaan cateringia ja ottaa muut häiden palvelut toisaalta.

Minulle Turun häämessut näyttäytyivät kaikkiaan paljon viime vuotta kiinnostavampina. Viime tammikuussa muistan useiden yritysten vain tuhahdelleen meidän häävuotemme kuullessaan, joten senkin puoleen viime vuodesta jäi hiukan ontot tunnelmat. Tänä vuonna kaiken hääsuunnittelun ollessa ajankohtaisempaa, nähtävää tuntui olevan enemmän. Paikalla oli myös Zazabella hääpukualennusmyynteineen, mikä oli huima parannus viime vuoteen, jolloin paikalla ei ollut yhtään pukuyritystä. Koruyrityksiä oli muiden häämessujen tapaan paljon liikkeellä, mutta ei turhaan, koska hyörinää sormusten ympärillä riitti ja somen mukaan useampikin tuttuni osti messuilta unelmiensa sormuksen.

Alueellisilla häämessuilla etuna on palveluiden paikallisuus, joka osaltaan kompensoi messujen väkisin Helsinkiä pienempää volyymia. Jos näen Turun häämessuilla upean hääkimpun, tiedän melko satavarmasti, että kyseinen yritys toimii Turun alueella, mikä ei Helsingin messuilla ole lainkaan itsestäänselvyys. (Ja minä nimittäin näin upean hääkimpun. Blomma-Creativesin sarvikimppu sykähdytti!) Kukkien lisäksi sama päteen pitopalveluihin ja juhlatiloihin. On paljon helpompaa neuvotella häiden palveluista oman alueen ammattilaisen kanssa, joka osaa juhlapaikan nimen heittäessään sanoa, että olemme hoitaneet siellä paljon tilaisuuksia, onnistuu!

IMG_8102
IMG_8104
IMG_8087
IMG_8109
IMG_8139 – kopio
IMG_8136
IMG_8093
IMG_8095
IMG_8143
IMG_8105
IMG_8107

Huolimatta siitä, että meidän messupäivämme oli todella mukava, kiitos upeiden messukojujen, ja eräs aivan mahtava ideakin löytyi, on minun pakko antaa kritiikkiä nimenomaan messujärjestäjille. Turun 25-vuotiaat häämessut tarvitsevat kasvojenkohotuksen! Tulkaa someen, markkinoikaa itseänne ja mikä tärkeintä, freesatkaa ulkoasunne. Erityishuomioita suosittelisin kiinnittämään messujen nettisivuihin ja painotuotteisiin, jotka nykyisellään ovat lähinnä luotaantyöntäviä 2010-luvun visuaaliseen ilmeeseen tottuneille hääpareille. Inspiraatiota messujen ulkoasun raikastamiseen voi hakea Mennään naimisiin - ja Love me do -messujen ulkoasusta ja yleisestä tunnelmasta. Hääsuunnittelu on ihanaa hattaraa ja sellaiseen maailmaan parit haluavat myös häämessuilla upota. Turun alueessa on valtavasti potentiaalia ja taitoa tämän päivän tyyliin iskeviin häävalmisteluihin ja minusta on hölmöä, etteivät messut huo'u sellaista raikasta fiilistä, joka Turusta muutoin kumpuaa.

Alueellisten häämessujen hyvinvointi on niin meidän hääparien, messujärjestäjien kuin alueen palveluntarjoajienkin etu, mutta laadun ollessa mitä sattuu, turkulaiset hääparit valuvat herkästi inspiroitumaan Helsingin häämessuille. Ja se on menetys meille kaikille.


Kiitos Pitopirjo ja I ♥ Do -hääpalvelut kutsusta mukaan messuille! Meillä oli todella hauska ja inspiroiva päivä! Lisää meidän pitopalvelun valinnasta, pitopalvelusta ja erityisesti Jarkkoa messuilla innostaneesta oivalluksesta ihan lähiviikkoina.


♥ Krista

2 kommenttia:

  1. Hyvä teksti ja oivallista kritiikkiä! Allekirjoitan joka sanan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen varma, että lähes jokainen messujen ilmeeseen tarkemmin tutustunut nykyhääpari on samaa mieltä messujen hiukan elähtäneestä ilmeestä. Toivottavasti asialle vain tehdään jotain ennen kuin on liian myöhäistä :(

      Poista