tiistai 16. tammikuuta 2018

Vihkisormukseni

Vähän kuten hääpukuni, myös minulle täydellisen vihkisormuksen löytäminen viime kesänä oli oikeastaan vahinko. En todellakaan suunnitellut ostavani vihkiä yli 1,5 vuotta ennen häitä, mutta aivan kuten puvunkin kohdalla, sen oikean osuttua kohdalle jouduin mykistymään ihastuksesta ja toimimaan, vaikka järki sanoikin muuta. Päivääkään en kuitenkaan ole kumpaakaan päätöstäni katunut, vaan päinvastoin viikoittain ihailen hääpuvun sovituskuvia puhelimeltani ja käyn salaa sovittelemassa vihkisormusta Jarkon poissaollessa. ♥

Olen kirjoittanut vihkistäni ja tarinasta sen taustalla jo aiemmin, mutta tänään puhutaan aiheesta suoremmin.

Kesällä ajattelin, että sormukseni pysyy salaisuutena häihimme asti, joten olen toistaiseksi puhunut vihkistäni hyvin ympäripyöreästi. Olen kertonut, ettei sormus ollut lainkaan sitä, mitä alunperin ajattelin haluavani, ja että se on tutun kultaseppäyritysketjun mallistosormus, ja että malli on edelleen tuotannossa. Jo tuolloin pohdin, että onko sormusmallin huolellisella salailulla oikeasti joku merkitys, mutta päätin jatkaa seuraamistani hääblogeista oppimaani mallia: mekko ja sormus esitellään blogissa vasta häiden jälkeen, jotta jännitys pysyy yllä.

Mekon suhteen olen edelleen ehdoton, mutta sormusasiaa viikonlopun häämessujen jälkeen tarkemmin pohdittuani, en oikein pääse sisään sormussalailuun. Koska salailtavaa ei minusta ole, aion nyt esitellä vihkini kesän postauksia huolellisemmin. Parhaassa tapauksessa postauksestani on apua jollekin sormusvalinnan kanssa painivalle ja huonoimmillaankin luvassa on timantteja, joten kovin ikävästi postaus ei jatku.

IMG_7845
IMG_7784
IMG_7850

Sormukseni on Kultajousen kotimaisen Princess-sarjan sormus. Malliltaan vihkini on Kukka. Sormus on 14K valkokultaa, muodoltaan kantikas ja keskeltä hiukan korotettu, kuten kihlanikin, joten sormukset pelaavat täydellisesti yhteen. Timantit on aseteltu kukan (tai lumihiutaleen) muotoon, mikä minusta saa sormuksen hehkumaan erityisen kauniisti verrattuna pyöreisiin timanttimuodostelmiin. Ihan kuin sormus itsessään olisi timantti! Minun kihlani tapauksessa kukka peittää kihlasormuksen timantin alleen, mutta se on minusta esteettisesti ainoastaan kaunis ratkaisu, koska haluan vihkini ottavan selkeän pääroolin sormusten välillä. Tunnen oloni sormuksen kanssa todella klassisen tyylikkääksi ja arvokkaaksi. Molemmat tunteita, joita en voinut kuvitella, että pieni sormus osaisi tuoda tullessaan. ♥

Princess on yksi Suomen suosituimmista vihkisormussarjoista, joten en todellakaan ole sormukseni suhteen mikään uniikki lumihiutale, mutta miksi pitäisikään? Sormuksen ostopäätöstä tehdessä minusta oli päinvastoin todella huojentavaa, että sormus on suositun sarjan mallistosormus. Mikäli tuhannet naiset ennen minua ovat todenneet sormukset laadukkaiksi ja kauniiksi, miksi minulla olisi syytä epäillä ihastukseni keskellä muuta? Princess-sormukset on myös suunniteltu ja valmistettu Suomessa, mikä entisestään lisää tyytyväisyyttä valintaani kohtaan. Sormukseni on kaunis, laadukas ja kotimainen.

27931184939_080c18f3c9_o
39000816644_6bc9950184_o
38812116025_d5120a21dd_o

Loppuun seuraa paljastus. Lauantain Mennään naimisiin -messuilla en malttanut olla piipahtamatta Kultajousen pisteellä sovittelemassa sormuksia. Tiedän, että on typerää mennä ihailemaan muita, jos täydellinen on jo kotona, mutta halusin niin kovasti päästä mukaan häähumuun ja toisaalta kuulla vaivihkaa ammattilaisen näkemyksen sormusvalinnastani. Korualan ammattilaisten lisäksi paikalla oli myös Huippumalli haussa ohjelmasta tuttu malli Sofia Öster, joka on juuri aloittanut Princess-sarjan kasvona. Morsiuspukuun ja sarjan koruihin puettuna Öster oli todellakin aivan huippumalli messuilla työskennellessään! 

Kuitenkin - huolimatta upeista huippumalleista tai ammattilaisten sormusehdotuksista - pikaisen sovitteluhetken paras anti itselleni oli selkeä: minun oma Kukkani oli ehdottomasti upein kokeilemani sormus.


♥ Krista

13 kommenttia:

 1. Tosi kaunis sormus ja nimenomaan sopii kihlasi kanssa upeasti yhteen! (laittaisin tähän sydänsilmäemojin jos pystyisin) :D

  Mäkin aion ehdottomasti esitellä vihkisormukseni jo ennen häitä blogissa, kunhan nyt ensin saisin tehtyä päätöksiä sen suhteen :D Löysin meinaan messuilta jopa pari potentiaalista vaihtoehtoa, mutta nyt vaan kaivattaisiin niitä kuuluisia päätöksiä! arg, miksi se on niin hankalaa :D Olen tosi iloinen sun puolesta että sekä sormus että puku ovat molemmat löytyneet tuolla tavalla vähän "vahingossa" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos henkisestä sydänsilmäemojista! Se yleensä hääkentällä kertoo hyvää :D

   Messuilta on kyllä näppärä etsiä juuri sormuksia, koska kaikki suuret valmistajat ovat vain muutamien metrien tai max kymmenien metrien säteellä toisistaan. Ero on hurja verrattuna todellisuuteen, jossa joutuu ramppaamaan ympäri kaupunkia eikä kaikkien valmistajien liikkeitä löydy todellakaan joka kaupungista!

   Kiva, että sinäkin tulet esittelemään sormuksen jo ennen häitä, koska minusta on hauska kuulla ihmisten sormustarinoita tuoreeltaan, kun kirjoittaessa vielä muistaa millaisia ajatuksia sormusjahti on herättänyt. Minä en ehtinyt kovasti valintaa arpoa, koska vain oikeastaan tuo yksi ehti kolahtaa täysillä... ’:)

   Viisautta päätöksentekoon! (Ja tietty myös tunnetta, koska aika tunnepitoisesta valinnasta on kyse.)

   Poista
 2. Sattuipas tuo Mennään naimisiin -messujen "haaste" sopivasti sinulle! :) Todella kaunis sormus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sattui, täytyy myöntää :) Koska oma sormus on niin rakas ja olen valintaani joka kantilta niin tyytyväinen, aihe oli tosi mieluisa kirjoittaa.

   Poista
 3. Joistakin asioista sitä vain tietää heti, että mieli ei tule muuttumaan matkan varrella, vaikka hankinnan tekisikin jo hyvissä ajoin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja vahva hyvä tunne alusta alkaen jatkuu yhä edelleen. Olen molempiin suurin häähankintoihini todella tyytyväinen.

   Poista
 4. Todella kaunis ja ajattoman tyylikäs sormus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Niin minäkin koen ja voin helposti nähdä sormuksen kestävän aikaa, vaikka vuodet vierivätkin :)

   Poista
 5. Sun sormus on tosi kaunis, sopii tosi hyvin kihlan kanssa yksiin :)
  Kun sen tietää niin sen tietää. Mikä siinä onkin että vaikka tietää jo hankkineensa jotain, niin naisena sitä on vielä ihan pakko vaan vähän sovittaa.. Onneks selvisit tästä koettelemuksesta :D

  Meillä on vielä sormus(kin) hankkimatta, oon itseasiassa käynyt vain kerran sovittelemassa ystäväni ollessa töissä Timanttisilla, ja vaikka siinä vartissa ehdin sovitellakin ja sain jonkunlaisen käsityksen siitä minkälainen sopisi kihlani kaveriksi, niin lopullista päätöstä ei oo vielä tehty.

  Ollaan menossa ystävän kanssa nyt tulevana sunnuntaina Love Me Do-messuille, joten voi olla että siellä tulee jotain kokeiltua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvisin onneksi ja oli ihanaa huomata, että mikään muu sormus ei saanut minkäänlaista sykähtelyä aikaan, vaikka tottakai upeita sormuksia sain kokeilla toinen toisensa perään.

   Sormusten sovittelu on minusta parhaita mahdollisuuksia, mitä häämessuilla yleisen fiilistelyn lisäksi on, koska samassa tilassa on esillä niin monta eri koruyritystä. Lisäksi messuilla on tietysti monesti myös messutarjouksia... ;) Eli sinne vain sovittelemaan ja toivottavasti ihastumaan!

   Poista
 6. Kukka on todella kaunis sormus! Itseasiassa minullakin oli kyseinen sormus harkinnassa :) Mutta sittemmin päädyin siihen, että sormus on parempi valko-kuin keltakultaisena, jollaisena olisin sen halunnut, ja sormusta näissä kuvissa katsoessa kyllä vahvistui tuo mielipiteeni.
  Onnea ihanan sormuksen löytymisestä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! Onpa hauska kuulla! Olisiko sormus ollut kuitenkin mahdollista saada keltakultaisena? Olen itse ollut koko ajan mieltynyt valkokultaan ja olen Kukkaakin nähnyt vain valkokultaisena, niin en ole jotenkin osannut edes ajatella, että sormuksen voisi saada myös keltakultaisena. Mutta mikäli näin on, niin se kuvaa vain sitä, että mallistosormuksiakin on mahdollista yllättävän paljonkin halutessaan muokata mieleisekseen.

   Kiitos paljon! <3

   Poista
  2. Sovittamani Kukka-sormus oli siis keltakultainen, muistaakseni liikkeessä oli molemmat sekä kelta- että valkokultainen. Mutta vaikka liikkeissä ei olisi niin suurimman osan ilmeisesti saa keltakultaisena, ainakin tyyliin kaikki valmiit mallisormukset joita olen koittanut valkokultaisina.

   Poista