perjantai 9. helmikuuta 2018

Etsinnässä uniikki hää- tai juhlapaikka? - Minun 20 suosikkiani

Yhteistyössä Venuu.fi:n kanssa. Postaus sisältää affiliate-linkkejä.*

Häiden juhlapaikan valitseminen ei ole pikkujuttu. Meillä persoonallisen juhlapaikan löytäminen meni lopulta melko kivuttomasti, mutta siitä huolimatta ehdin tuskastua monen monta kertaa juhlapaikkoja selaillessani. Koska inspiraatio häiden juhlapaikankin suhteen voi välillä kadota, esittelen tässä postauksessa 20 minun mielestäni erityistä ja uniikkia juhlatilaa eri puolilta Suomea kannustamaan sen oman juhlapaikan etsimisessä. 

Postauksen alkuosa on omistettu kokonaan ihan oikeille persoonallisille häätiloille, joiden kautta voi hakea inspiraatiota omien häiden juhlapaikkaa varten - tai samoin tein varata unelmien tilan itselleen! Postauksen loppupuolelta sen sijaan löytyy minun ajatuksiani yleisesti häiden juhlapaikan valitsemiseen ja varaamiseen liittyen. Kannattaa vilkaista nekin läpi, koska kuten sanoin, juhlapaikan valitseminen ei ole pikkujuttu.

20 uniikkia tai erityistä juhlapaikkaa


Teatterimuseo, Helsinki


Aivan superherttainen ja äärimmäisen persoonallinen noin 80 hlö juhlatila Helsingissä. Voisin milloin vain järjestää juhlat Teatterimuseossa. Sopii erityisesti häiden ohjelmaan panostaville pareille, koska esiintymisolosuhteet ovat kunnossa!
Tutustu tilaan tarkemmin.

Teatteri Museo

Pyynikin Panimo, Tampere


Panimo on tullut minulle useampaan kertaan vastaan eri facebookin hääryhmissä, enkä kuvat nähtyäni enää ihmettele, että miksi. Valoisa, elegantti tila, sävytettynä raikkaalla industrialfiiliksellä ja lähellä kaupungin keskustaa - pitäisköhän meidän siirtää häät Tampereelle? Tilaa Pyynikin Panimossa on istuen 60 hengelle. (Huh, ei sittenkään jouduttu siirtämään häitä.)
Tutustu tilaan tarkemmin.

Pyynikin Panimo

Arkadia International Bookshop, Helsinki


Tämä on yksi suosikkini kaikista suosikeista. Herttainen antikvariaatti, joka on laajentanut toimintaansa kirjakaupasta ja kulttuuritapahtumien pitopaikasta yksityistilaisuuksiin. Valoisa, kodikas ja intiimi, mutta ei himppuakaan nuhruinen vaan selkeän skandinaavinen juhlapaikka noin 50 hengelle (istuen).
Tutustu tilaan tarkemmin.

Arkadia International Bookshop

Vanha Navetta / Juhlatila, Porvoo


Ei saa antaa paikan nimen hämätä, koska tarjolla ei ole silmiinpistävää maalaisromantiikkaa, vaan viehättävällä tavalla karua industrialhenkistä latotyyliä. Tälläisen navetan mekin voisimme valita häillemme! Tilaa Vanhassa Navetassa on kesäisin 120 ja talvisin 100 hengelle (istuen).
Tutustu tilaan tarkemmin.

Vanha Navetta

Korjaamo / Vintti, Helsinki


Ei se juhlatila, vaan ne ikkunat. Pienet asiat tekevät paljon, koska ilman lumoavia kaari-ikkunoita en olisi ikimaailmassa kiinnittänyt Korjaamoon erityishuomiota. Tila on söpöllä tavalla kahvilahenkinen olematta kuitenkaan tunkkainen ja bändiä varten tilassa on suuri lava. Korjaamon Vintille mahtuu istuen juhlimaan 60 henkilöä.
Tutustu tilaan tarkemmin.

Korjaamo Vintti

Manilla / Vanha Viinatehdas, Turku


Noniin, nyt pääsimme asiaan! Manilla oli pitkään meidän kakkosvaihtoehto juhlapaikaksi ja kuvia katsellessa olen edelleen sitä mieltä, että tila on aivan upea. Aurajokirannassa melkein Turun keskustassa sijaitseva Manilla hivelee minun urbaania/industrialhenkistä silmääni. Sopivan pelkistettyä tyyliä, valkoista, harmaata ja lasia - olen aivan myyty. Vanhaan Viinatehtaaseen mahtuu juhlimaan 170 henkeä istuen, mutta tila toimii vähintään yhtä hyvin pienemmälläkin porukalla eli lukua ei tarvitse säikähtää. Meidänkin 80 henkilön häämme olisivat toimineet tilassa loistavasti.
Tutustu tilaan tarkemmin.

Manilla

Teatteri Toivo, Helsinki


Toivo on moderni teatteritila, joten unohda klassinen romantiikka ja luota sen sijaan industrialtyylin selkeyteen. Tila on minusta todella siistillä tavalla rosoinen: kaikki näyttää uudenkarhealta, mutta tila on kuitenkin todella vekkuli. Kurkkaa itse, koska minä en jotenkin saa kuvailtua tilaa oikein. Teatterisali tilana mahdollistaa laajalti tilan muokkaamisen omia tarpeita vastaavaksi. Istuen Teatteri Toivoon mahtuu noin 100 henkeä.
Tutustu tilaan tarkemmin.

Teatteri Toivo

Fiskarssin Ruukki / Lukaali, Fiskars


Keväällä 2015 remontoitu seuraintalo on karistanut niskastaan kaiken sen, mitä seuraintaloissa inhoan eli puunvärin, pimeyden ja tunkkaisuuden. Nykyisellään Lukaali on noin 100 hengen avara ja vaalea juhlatila, joka antaa mahdollisuuden joko aivan perinteisiin häihin pompomkoristeluineen, mutta myös todella vähäeleisen tyylikkäisiin juhliin, mikäli luottaa tilan tyyliin. Itse ihastuin erityisesti tilan valkoiseen lattiaan.
Tutustu tilaan tarkemmin.

Lukaali

Hotel Kämp / Peilisali, Helsinki


Nyt on luksusta isolla ällällä. Kämpin Peilisali tarjoaa aivan kuninkaalliset puitteet häille. Oikeasti, ei tätä voi kuvailla, koska upeita yksityiskohtia on vain liikaa: takaseinän peilit, katon frescot ja ikkunoiden paksut samettiverhot. Täydellistä eleganssia toivovien hääparien ehdoton ykkösjuhlapaikka, jonne sopii istuen noin 130 juhlavierasta.
Tutustu tilaan tarkemmin.

Hotel Kämp Peilisali

Hotel & Spa Resort Järvisydän / Savon Suurin Wiinikellari, Rantasalmi


Joukon ehdoton musta hevonen, josta minulla on kuitenkin antaa erittäin lämpimät suositukset, koska juhlimme Järvisydämessä tuttujemme häitä noin kaksi vuotta sitten. Äärimmäisen tunnelmallinen muinais-Suomea fiilistelevä luksushotelli-/mökkikompleksi, josta minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa. Hotellihuone oli yksi upeimpia, joissa olen majoittunut ja häiden juhlatila sekä ruoka aivan täydellistä. Mikäli muinainen Suomi tai viikinkityyli puree, Järvisydän on aivan ehdoton valinta. Tilaan mahtuu istuen 250 henkeä, mutta tila toimi aivan yhtä hyvin myös tuttujemme noin 70 hengen häissä.
Tutustu tilaan tarkemmin.

Järvisydan _ Savon suuri viinikellari

Studio 624, Helsinki


Kauemmas äskeisen juhlapaikan tunnelmasta ei enää oikein voida päästä, sillä Studio 624 on äärimmäisen pelkistetty ja valoa hehkuva vanha teollisuustila, jonka lumo on nimenomaan avaruudessa ja yksinkertaisuudessa. Ei varmasti iske kaikkiin, mutta minuun aivan täysillä. Paljon valkoista, betonilattia ja runsaasti luonnonvaloa ikkunoista, ahh. Studioon mahtuu istuen noin 64 juhlijaa.
Tutustu tilaan tarkemmin.

Studio 624

Pikkupalatsi / Juhlakerros, Tampere


Minimalismista jälleen toiseen ääripäähän, koska Pikkupalatsi on ääriromanttinen ja runsas minipalatsi, kuten nimikin jo sanoo. Tila on suoraan kuin sadusta ja historia on todella arvokkaalla tavalla läsnä niin rakenuksen ulko- kuin sisäpuolellakin. Myös tilan sijanti on täydellinen, koska Pikkupalatsi sijaitsee aivan Tampereen keskustan tuntumassa. Juhlavieraita Palatsiin mahtuu istuen noin 100 henkeä.
Tutustu tilaan tarkemmin.

Pikkupalatsi

Luonnontieteellinen museo / Kimnaasi-sali, Helsinki


Kimnaasi-sali on hiukan villi kortti, mutta en voinut olla valitsematta tilaa mukaan, koska kyse oli nimenomaan uniikeista juhlatiloista. Jos tilan seinällä on täytettyjä norppia ja kaloja (eivät valitettavasti näy alla olevassa kuvassa), ei paikkaa voi olla listaamatta mukaan! Minusta seinän eläimet tuovat muuten vähäeleisen selkeään paikkaan nimenomaan täydellisen jujun. Helsingin keskustassa sijaitsevaan tilaan mahtuu istuen 120 henkeä.
Tutustu tilaan tarkemmin.

Luonnontieteellinen Museo Kimnaasisali

TEHDAS 108 / Salonki & Galleria, Nokia


Salonki ja Galleria ovat vuokrattavissa erikseen tai yhdessä. Tilana TEHDAS 108 on voimakkaan industrialhenkinen, mikä on entiselle tehdasrakennukselle luontevaa. Tehtaan tiloista Salonki elää jatkuvasti TEHDAS 108 -yhteisön fiiiksen mukaan ja se vuokrataan aina silloisessa ilmiasussaan, Galleria sen sijaan on kalustamaton. Salongin puolella on myös esiintymislava. Minua TEHDAS 108:n fiilis ainakin veti puoleensa! En ole aivan varma tilojen erillisistä koosta, mutta istuen tehtaalle ilmoitetaan mahtuvan 150 juhlijaa.
Tutustu tilaan tarkemmin.

Tehdas108

Suomenlinna / Pirunkirkon juhlasali, Helsinki


Jokainen Ensitreffejä seurannut tietää, että Suomenlinnan saaren juhlatilat ovat aivan upeita. Valitsin listalle mukaan Pirunkirkon, koska vaalea, matala holvikaarien täyttämä tila on minusta saaren tiloista yksi erityisimmistä. Tilan muotojen lisäksi myös jykevä lankkulanttia tuo oman leimansa salin tunnelmaan.Tilan kauneuden lisäksi merimatka saarelle on sekä vieraille että hääparille varmasti erityinen lisä päivään. Pirunkirkon juhlasaliin sopii istuen 120 henkeä.
Tutustu tilaan tarkemmin.

Pirunkirkon juhlasali

Kultaranta Resort / Kokous- ja juhlatila Kivinavetta, Naantali


Kivinavetta pääsi perinteisyydestään huolimatta mukaan listaukseeni, koska navetta mahdollistaa häiden viettämisen tavallista rennompaan tyyliin vähän kuin yhdessä mökkeillen. Tilasta löytyy sauna ja takkahuone rentoa oleskelua varten, kun taas juhlavampi osa juhlista voidaan pitää jyhkeässä viljasiilossa. Kivinavettaan mahtuu istuen 60 vierasta.
Tutustu tilaan tarkemmin.

Kultaranta Kivinavetta

Uunisaari / Vernissa, Helsinki


Muistan ihailleeni tilassa vietettyjä juhlia jo pari vuotta sitten käydessäni kaverini kanssa kävelyllä Uunisaaressa. Tila on tyylikäs, mutta lämmin. Iso rooli tunnelmanluojana on tilan harmaalla lattialla ja kauniin punaruskeilla tiiliseinillä. Sijainti Helsingin keskustan tuntumassa Uunisaaressa tekee minusta perustyylikkäästä Vernissasta erityisen. Juhlijoita tilaan mahtuu istuen 105.
Tutustu tilaan tarkemmin.

Uunisaari Vernissa

Willa Söder, Söderkulla, Sipoo


Willa Söderistä ei ikinä ulkoa uskoisi, mitä sisältä paljastuu! Vuonna 2015 valmistunut valoisa tila on todella tyylikkään moderni tummanharmaine lattioineen ja kristallikruunuineen. Kauniiden sisätilojen lisäksi Söderissä on puinen terassi ja erillinen sisäpiha erityisesti kesähäitä ajatellen. Juhlijoita tilaan mahtuu istuen 140 henkeä.
Tutustu tilaan tarkemmin.

Villa Söder

Galleria Forum Box, Helsinki


Tämä juhlatila hurmasi minut aivan samantien. Nimensä mukaisesti Galleria on taidegalleria, jota vuokrataan yksityiskäyttöön taidenäyttelyn aukioloaikojen ulkopuolella. Lähes Helsingin keskustassa sijaitsevan tilan luonne elää jatkuvasti vaihtuvien näyttelyiden mukaan. Galleria itsessään on tilana pelkistetty ja industrialhenkinen, mutta tunnelma on tilan arvokkuudesta huolimatta lämmin ja mielenkiintoinen. Vieraita Galleria Forum Boxiin mahtuu istuen 80 henkeä.
Tutustu tilaan tarkemmin.

Galleria Forum Box

ML / Relandersgrund -ravintolalaiva, Helsinki


Kun kerran listataan uniikkeja juhlapaikkoja, tottakai mukana täytyy olla ainakin yksi laiva. Relandersgrund on Suomen vanhin majakkalaiva, joka nykyisellään pitää paikkaansa Helsingin Katajanokan satamassa. Laiva on juhlakäytössä ympäri vuoden kiitos sisätilasalongin, mutta luonnollisesti katettu peräkansi ja aurinkoterassi eivät ole talvi- tai syyshäissä parhaimmillaan. Relandersgrundin salonkiin mahtuu istuen 60 juhlijaa, mutta kesäisin kansien ollessa käytössä vieraita mahtuu mukaan jopa 150.
Tutustu tilaan tarkemmin.

Relandersgrund

Juhlapaikan valitsemisesta yleisesti


Erityinen juhlapaikka = erityiset häät - juhlapaikka on iso osa teemaa!

Me olemme aivan hääsuunnittelun alusta asti tienneet haluavamme uniikit, urbaanit ja tyylikkäät häät, mutta ilman tyylimme sopivaa paikkaa, ei teeman uskottava toteuttaminen onnistuisi millään. Me emme vain kertakaikkiaan sopisi juhlimaan häitämme perinteiselle navetanyliselle, vaan tilan oli pakko olla jollain tavalla raikas, persoonallinen ja hiukan urbaani. Olkaa siis juhlapaikan suhteen sopivan nirsoja, koska tila on todella iso osa kokonaistunnelmaa. Miettikää myös rohkeasti laatikon ulkopuolelta, koska juhlapaikan ei tarvitse välttämättä olla suuri tyhjä sali, vaan monet ihanat ravintolat vuokraavat tilojaan yksityistilaisuuksiin. Tällöin ruoka ja juoma lähes aina tulee ravintolan kautta, mutta sen minkä pitopalvelujen kilpailutuksessa häviää, helppoudessa ja miljöön tyylikkyydessä voittaa.

On ihan ok olla ajoissa

Tunnelman lisäksi juhlapaikan valinta on myös siinä mielessä tärkeä asia, että juhlapaikan varauksen yhteydessä lyödään hääpäivä lukkoon ja häät muuttuvat oikeasti konkreettisiksi. Ainakin meille paikan ja samalla päivän valinta oli mullistava uutinen. Me ihan oikeasti mennään naimisiin ja täsmälleen tuona päivänä! Se on iso juttu. Sopivan paikan löydyttyä ei minusta siis kannata viivytellä. Antaa ympäristön ihmetellä kahta vuotta etukäteen varattua tilaa - kyllä te tiedätte mitä valitsette. Henkilökohtaisesti olen todella tyytyväinen meidän valintaamme varata tila ihan oikeasti jo kaksi vuotta etukäteen.


* Jos varaus päädytään tekemään minun postauksessani olevan linkin kautta, yhtiö maksaa minulle pienen palkkion ikäänkuin palkaksi hyvästä markkinointitstä. Varaajalle affiliate-linkistä ei koidu mitään lisäkuluja.


♥ Krista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti