maanantai 19. helmikuuta 2018

Harmaat pöytäliinat häihin

Olen pitänyt tätä sisälläni viime heinäkuusta asti, mutta nyt viimein uskallan kertoa ääneen, että meille ihan oikeasti tulee harmaat pöytäliinat hääkattaukseen! Hihii! Pöytäliinakuvio on ollut vireillä tosiaan viime vuoden heinäkuun loppupuolelta asti, mutta nyt viime sunnuntaina liinat ihan oikeasti vaihtoivat omistajaa, joten uskaltaudun nyt vasta kirjoittamaan aiheesta. Olisi muutoin kirpaissut liikaa, jos suunnitelma olisikin mennyt myttyyn.

Kerroin aiemmassa pöytäkoristeluideoitamme avanneessa postauksessa, että Nordic Wife -blogin Lauran ja hänen miehensä häihinsä löytämät harmaat pöytäliinat inspiroivat minua valtavasti. (Kuten koko blogi, jonka visuaalinen ilme osuu minuun täysillä.) Esiteltyäni idean Jarkolle, myös hän ihastui ajatukseen harmaista pöytäliinoista, ja jo viime kesänä päätimme, että mikäli vain olisi mitenkään mahdollista, meidän häissämme olisi harmaat pöytäliinat. 

Kerättyäni pienesti rohkeutta, lähestyin heinäkuussa 2017 Nordic Wifen Lauraa ja kysyin varovasti, olisivatko liinat mahdollisesti heidän elokuisten häidensä jälkeen myynnissä. Ne olivat! Sovimme kaupoista jo viime kesänä henkisellä tasolla, mutta koska Laura asuu Amsterdamissa, minä Turussa ja liinat Imatralla, fyysisesti liinojen vaihto jäi odottamaan sopivaa hetkeä, jolloin myös maksu hoidettaisiin. Olin jo hiukan suunnitellut, että keväällä olisimme hurauttaneet porukalla kaasoni autolla Helsingistä Imatralle liinoja noutamaan, mutta Lauran vanhemmat ehtivät ensin. Viime viikolla sain Lauralta viestiä, että liinat kulkeutuisivat heidän mukanaan sunnuntaina Kuopioon, mikäli vain joku voisi ne siellä ottaa vastaan. Muutamia tekstiviestejä ja yhteystietojen vaihtoa, ja sunnuntaina vähän yli kahden sain serkultani viestiä, että liinat olisivat nyt heidän luonaan odottamassa ja, että liinoissa on muuten aivan ihana harmaan sävy.

StockSnap_O0ZBYD1QRW

Loppujen lopuksi meidän häidemme harmaat pöytäliinat tulevat siis olemaan täsmälleen samat liinat, jotka minut alunperin harmaiden pöytäliinojen maailmaan lumosivat. Liinat ovat H&M:n pöytäliinoja, kooltaan 145 x 200 cm ja kaikkiaan liinoja siirtyi meille 20 kappaletta 4e kappalehintaan. Omia kuvia minulla ei luonnollisestikaan liinoista vielä ole, mutta Lauran blogin puolelta löytyy postauksia, joissa liinoja voi ihailla tositoimissa. Linkit tässä ja tässä. män postauksen kuva ei ole millään tapaa liinoihimme sidoksissa.

Huhhuh, olemme Jarkon kanssa äärimmäiset iloisia, että pöytäliinojen löytäminen ja ostaminen sujui näin kivuttomasti ja lopulta todella vaivattomasti, vaikka liinat ja eksä- ja nyksäomistajat asuvatkin aivan eri puolilla Suomea ja Eurooppaa.

Kiitos Nordic Wife inspiraatiosta! Kiitos Laura tosi vaivattomasta kaupankäynnistä! Ja kiitos meidän kummankin läheiset, jotka avuliaasti hoitivat liinojen vaihdon Kuopion päässä. KIITOS!


♥ Krista 

17 kommenttia:

 1. Kyllä vaan hääblogien lukeminen kannattaa, inspiraatiota saa muualtakin kuin Pinterestistä. ;) Minustakin harmaat liinat näyttivät todella kauniilta, kun kuvia Lauran blogissa viime vuonna näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin kannattaa! Ja yhteydenottokin on huomattavasti paljon helpompaa kuin pinterestkuvien taa :D

   Poista
 2. Ei vitsi miten mahtavaa, että sait juuri samat liinat joihin ihastuit! Voisiko paremmin käydä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! <3<3<3 Ollaan kyllä tosi tyytyväisiä, että tämä järjestyi näin :)

   Poista
 3. Olkaa hyvät <3 Ja kiitos itsellesi tästä ihanasta postauksesta sekä sujuvista kaupoista! Tarinan opetus? Aina kannattaa kysyä ;) Jään malttamattomana odottamaan kuvia teidän häistänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyvä ei tieltä eksy - eikä jää ilman pöytäliinoja häissä! Mutta kyllä tosiaan kannatta kysyä, vaikka vähän hölmöksi itseni tunsinkin jo ennen teidän häitä teidän liinoja hamutessani... ’:) Toivotaan, että hyvää kannattaa odottaa. ;) (Tulipas yhteen kommenttiin luvattoman monta sanontaa.)

   Poista
 4. Liinat tulevat sopimaan täydellisesti niihin teidän maljakoihin!! Hienoa kun löytyi :)

  VastaaPoista
 5. Nuo liinat on kyllä todella kauniin harmaat. Ja hienoa tämä tavaroiden kierrätys morsiamelta morsiamelle, varsinkin kun se sujuu noin sulavasti!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin minustakin, vaikka itsekin olen vain kuvien varassa liinoja ihastellut. Kyllä tämä taas opetti, että kannattaa rohkeasti kysyä, jos jokin asia miellyttää ja voisi olla toivoa kierrättää se eteenpäin :)

   Poista
 6. Oon itsekin miettinyt, uskaltaisko rohkeesti valita jonkun muun kuin valkosen pöytäliinojen väriksi. Valkoiset astiatkin nousis ihan erilailla esille. Täytyy pohtia tätä tarkemmin, koska toi harmaa on tosiaan kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoiset astiat tosiaan pääsevät aivan eri tavoin oikeuksiin, kun liinan kanssa tulee hiukan kontrastia. Meille on tulossa myös valkoiset servetit, niin niidenkin kanssa harmaa pöytäliina sopii kauniisti. Kannattaa rohkeasti miettiä muitakin värejä kuin klassista valkoista! :)

   Poista
 7. Ah, kurkkasin vielä tuolta blogista tuota sävyä paremmin! I-h-a-n-a-t!! Laiton jo instan kautta viestiä, mutta tosiaan, muista mua kun luovut näistä 😉

  -Nanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiden kuvien perusteella minäkin huumaannuin. ♥ Minä pidän sinut mielessä, kun aika tulee ;)

   Poista
 8. Ihan hypoteettisesti kysyn, että uskaltaisitko vuokrata liinat kesähäihin ennen omia häitänne?��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että tällä hetkellä en vielä osaa sanoa mitään tähän. Olemme pääsiäisenä menossa Kuopioon ja saamme silloin ensi kertaa käsi- ja näkötuntuman liinoihin livenä. Sen jälkeen olemme varmaan viisaampia liinojen laadusta ja sitä kautta esim pesunkestävyydestä, koska tottakai liinat täytyy aina pestä käyttöjen välissä.

   Täytyy siis palata ihan hypoteettiseen kysymykseen pääsiäisen jälkeen! :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta!:) ja ymmärrän täysin! Jään odottelemaan tuomiota:D

   Poista