lauantai 17. helmikuuta 2018

Kirkko varattu!

Minulla on ollut koulun ja töiden suhteen aivan kammottavan kiireinen ja stressaava viikko, mutta kaiken kauheuden vastapainoksi tähän viikkoon on onneksi mahtunut myös monta valtavan ihanaa juttua. Kuten se, että meidän vihkimisemme on nyt virallisesti varattu. 

Turussa kirkon saa vihkimistä varten varata päivälleen vuotta etukäteen. Samaan kirkonvarauspakettiin kuuluu automaattisesti myös kanttori ja pappi, mutta henkilöiden nimet täsmällisesti varmistuvat vasta pari kuukautta ennen häitä. Sovimme Jarkon kanssa torstai-iltana, että minä otan varausasian hoitaakseni, koska uskoimme, että helmikuun 16. päivä ei vaadi kahden hengen hurjaa varausyritysrynnäkköä seurakunnan varausnumeroon. Kirkon varaamisen tapahtuu Turusssa soittamalla seurakuntayhtymän varauspalvelunumeroon tai menemällä paikan päälle varauspalveluun. Sähköpostitse varausta ei voi tehdä. Lisää infoa kirkon varaamisesta Turun alueella, täällä.

33008078051_131a7210d4_k

Soitin varauspalveluun heti, kun kello vaihtui 7.59:stä 8.00:aan - ja pääsin samantien jonoon. Mieleeni hiipi jo pieni hätä, että oikeasti, jouduinko minä jonoon, ja että entä jos joku vie meidän kirkkomme. Olimme edellisiltana laatineet varasuunnitelman, mikäli kävisi niin kurjasti, että suosikkikirkkomme ei pystyisi meitä vihkimään, mutta jonottaessani katastrofoin mielessäni jo nämä varakirkotkin varatuksi. Odotin jonossa lopulta ehkä noin 2 minuuttia, kunnes ystävällinen nainen varauspalvelusta otti varauksemme hoitaakseen:

- Haluaisin varata vihkikirkon.
- Ja vuoden päähän? 16.2.2019? Minkä kirkon haluaisitte varata?
- Pyhän Katariinan kirkkoa me toivoisimme.
- Hmmmm...
*ikuisuudelta tuntuva hiljaisuus, jonka aikana viimeistään olin varma, että kirkkomme on juuri tuona päivänä remontissa tai järjestää kansainvälisen urkukonsertin, jonka vuoksi meitä ei voida vihkiä lähikirkossamme.*
- Kello 15.30 on vapaa aika.
- Ei onnistu aikaisemmin? Onko se päivän ensimmäinen aika?
- Joo kyllä, klo 15.30 on päivän ensimmäinen aika kaikissa meidän kirkoissa.
- Siinä tapauksessa me otetaan se! Kiitos paljon.

Toiveajan ja -kirkon lisäksi varaukseen tarvittiin kummankin puolison henkilöturvatunnukset ja osoite, johon varausvahvistuskirje postitetaan. Varauksen peruminen on ilmaista 2kk ennen varausta saakka, minkä jälkeen peruminen maksaa 100e.

32978558472_725af4acaf_k

Näin meillä on siis vihkikirkko ja aika sovittuna! 364 päivän päästä kello 15.30 sanomme tahdon Pyhän Katariinan kirkossa. Feels good! ♥ Vihkiaika ei ole aivan niin aikainen kuin olisin ehkä toivonut, mutta todella hyvä kuitenkin. Eipähän tarvitse aamulla kiirehtiä, mikä olisi meidän kummankin pahin pelko.


Ps. Nyt me nappaamme kamat kassiin ja lähdemme Naantalin kylpylään rentoutumaan! Tulee tämän viikon päätteksi kummallekin tarpeeseen, huhhuh. Pieniä tunnelmapaloja reissusta tulee varmasti instaan, eli tervetuloa seuraamaan @kristallihaat!
 
♥ Krista

10 kommenttia:

 1. Mahtavaa, että saitte haluamanne kirkon! Mukavaa kylpyläreissua!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä aivan ihana miniloma. Tuli täsmälleen oikeaan paikkaan tämä loma. ♥

   Minua meinasi oikeasti hetken tosissaan jännittää, kun varauspalvelun työntekijä oli jotenkin niin rauhallinen puheissaan ja liikkeissään, mutta onneksi pitkän hiljaisuuden jälkeen saatiin vihkiaika juuri meidän toivomasta kirkosta. Huh.

   Poista
 2. Huippua, että kirkko on nyt plakkarissa! :) Viettäkää oikein kiva viikonloppu ja naatiskelkaa Naantalista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tämä oli viimeinen virallinen naula arkkuun, että hääpäivä ihan oikeasti tulee sieltä! Me kuule naatiskeltiin niin perin pohojasesti, ai että :)

   Poista
 3. Jännittävää! Tämä on varmasti yksi suurimmista etapeista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä perjantaiaamuna hiukan kuumotti, että meneeköhän varaus niinkuin oltiin toivottu. Onneksi meni ja nyt yksi isoimpia juttuja on ruksittu hoidetuksi ♥

   Poista
 4. Jee!! Onnea kirkon varauksesta! Kiva, että saitte haluamanne kirkon ja ajan. Pyhän Katariinan kirkko on ihanan kotoisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oltiin kyllä tosi tyytyväisiä, että saatiin toivomamme kirkko tuosta ihan läheltä. Kotoisuus ja kirkon pitkä historia meihin juuri vetosi, kun kirkkoa valitsimme. Kakkosvaihtoehtona meillä oli Martin kirkko, joka tyylillisesti olisi ollut aivan meitä, mutta siellä intiimi kotoisuus ja kotikenttäetu olisi ollut poissa.

   Poista
 5. Hei mahtavaa, onnea varauksesta!
  Jää tämmöiset asiatkin lukematta kun ei ehdi, mutta nyt kaivoin aikaa :D

  Aika monessa kirkossa taitaa olla aika myöhäisiä nuo ajat - meitä ei sinänsä haitannut kun myöhäinen aika haluttiinkin. Meidän seurakunnanvirastosta sanoivat että ainakin Nastolan seurakunnassa aamupäivä ja alkupäivä on varattu papeilla muiden kirkollisten asioiden (mm. hautajaisten ja ristiäisten) toimittamiseen, ja meidänkin kirkossa aikaisin vihkiaika oli klo 14.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Minäkin kuulin Turun häämessuilla seurakunnan pisteellä, että aamupäivät ovat kirkoissa pyhitetty siunaustilaisuuksille, joten osasin vähän odottaa, että aivan aamupäivästä vihkiaikaa ei ole tarjolla. Meillä toiveena oli juuri noin klo 14-15 aika, joten kovin paljoa tuo 15.30 ei onneksi mene huti. Ja eipä tosiaan ole sitten aamussa niin kiirettä :)

   Poista