sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Korvakarkkia!

Jarkko tässä taas vaihteeksi!

Turun häämessuja käsittelevässä postauksessa mainittiinkin pariin otteeseen visiosta, jonka suhteen minulla ainakin lähti mopo keulimaan heti samana iltana. Ajattelin nyt suorilta käsin tulla oksentamaan sen ulos, vaikka kyseinen buukkaus ei vielä täysin varma olekaan.

Meillä on tulossa häihin bändi, joka soittaa live-setit siinä vaiheessa, kun juhlat niin sanotusti lähtevät käyntiin, mutta mitä ihmettä soitetaan sitä edeltävänä aikana, kun ihmiset vaikkapa syövät? Mahdollisesti spotify-soittolistoja? Tällainen oli hallitseva visio vielä ennen messulöytöä.

Messulöytöä, joka on siis.... tättärää...

AURA-TRIO!  Nuorten turkulaisten ammattimuusikoiden jousitrio! (Yksi muusikoista tosin näppäilee akustista kitaraa, joten teknisesti en tiedä, voiko sitä sanoa jousitrioksi.)

Kun messuilla törmäsimme näihin musisoiviin vesseleihin, oli pakonomainen reaktio jämähtää paikoilleen kuuntelemaan. Sama tapahtuu aina tilanteesta ja kiireestä riippumatta, kun vastaavaa kokoonpanoa tulee esimerkiksi katusoittajien muodossa vastaan. Pakko vain pysähtyä fiilistelemään.

IMG_8194

Henkilökohtaisessa elämässäni jousisoittimet ovat aina olleet äärimmäisen tärkeitä, vaikka en niitä (vielä toistaiseksi) itse osaakaan soittaa. Musiikin suurkuluttajana olen etsiskellyt ja keräillyt kylmiä väreitä genrerajoista riippumatta niin klassisesta musiikista kuin populäärimmästäkin. Ja tietysti vähemmän populääristä.

Krista ei välttämättä näe ihan yhtä suurella intohimolla tätä asiaa, mutta ei myöskään vastustele. Toki asiaan liittyy vielä muuttujia, joita täytyy sopia ja tarkentaa (kuten settilistat, biisivalinnat, hinnat ja niin edelleen), mutta kaiken kaikkiaan hyvältä näyttää.

Aura-Trion kokoonpanoon kuuluu kontrabasso, sello ja kitara, joista sello soittaa leadit/vokaalit. Biisilistat olivat monipuolisuudessaan itselleni suuri positiivinen yllätys, sillä listoilta löytyi kaikkea Vivaldista Final Fantasyn musiikeihin ja Ultra Brasta Insomniumiin.

En kestä.


♥ Jarkko

8 kommenttia:

 1. Mä en kestä, että Jarkko on noin into piukeena hääsuunnitteluissa mukana!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos täällä pystyis tykkäämään kommenteista, niin tykkäisin tuosta. :D

   Poista
 2. Kuulostaa mahtavalta! Itsekin kuulostelin kokoonpanoa jonkin verran ja hyvältä kuulosti! Ehdotan jousitrion sijalle nimeä kielitrio. Saa vapaasti käyttää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin... Ehkä oon jotenkin mieleltäni häiriintynyt, mutta kielitrion mielikuvat ohjautuu pois niistä selloista ja kontrabassoista... :D Mutta kyllä ihan potentiaalinen ehdotus!

   Poista
 3. Aivan ihana idea! Meillä on häävalssina Myrskyluodon Maija ja olen itsekin haaveillut, että se soitettaisiin jousilla. Toistaiseksi tämä on kuitenkin jäänyt ajatuksen tasolle, sillä olen ajatellut ettei muusikoita kannata palkata soittamaan häihin vain muutamaa biisiä. Ehkä pitäisi kuitenkin selvitellä tätä vielä tarkemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MYRSKYLUODON MAIJA! Siinä on kyllä kappale, jota ei voi koskaan kuluttaa loppuun ja se on itselläni ollut jo vuosia krooninen korvamato. Krista voinee allekirjoittaa. :D Myrskyluodon Maija tulee ehdottomasti olemaan biisilistalla, jos tama kolmikko buukataan.

   Poista
 4. Oi jousitrio häihin on ihana!! Ja tuo kyseinen trio on vieläpä tosi hyvä. Kyllä Krista vielä intoutuu. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo Kristakin sen verran on näille lämmennyt, että voiton puolella ollaan. ;)

   Poista