keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Uusi sukunimi haltuun

Hääpäiväämme on nyt alle vuosi aikaa, mikä tarkoittaa, että jokainen päivä on viimeinen kyseinen päivä juuri tämän nimisenä. Olemme Jarkon kanssa päättäneet jo viime vuoden alkupuolella, että vaihdamme yhdessä sukunimeä Jarkon äidin tyttönimeen. Meillä kyse oli kompromissista, yhteisestä loikasta uuteen ja tasapuolisesta kipuilusta vanhasta nimestä luopumisen kanssa. Tarkemmin meidän sukunimipohdintaa voi lukea tästä postauksesta viime heinäkuulta.

Koska uusi sukunimi on ollut tiedossa jo pitkään, on kumpikin voinut pikkuhiljaa alkaa kasvattaa herra ja rouva V:n identiteettiä. Ainakin itselleni tämä pitkähkö etsikkoaika nimen suhteen on ollut hyväksi. Vaikka vanhan nimen taakse jättämiseen liittyy haikeutta, odotan hymyssä suin uuteen nimeen siirtymistä. Merkkinä uuteen nimeen integroitumisesta olemme tehneet myös ihan konkreettisia hankintoja, joihin nimemme liittyy.

Kurssikaverini pitivät minua varmaan aivan rekihurjana, kun esittelin viime keväänä innoissani Ebaystä tilaamamme kakunkoristetta. Siis vaiheessa, jossa häihimme oli vielä himpun vajaa kaksi vuotta aikaa. Nimellemme kustomoitu kakunkoriste oli meille kahdelle kuitenkin suuri symbolinen merkki tehdystä nimipäätöksestä ja siihen sitoutumisesta. Meistä tulee rouva ja herra V. Koriste on mustaa kiiltävää muovia ja noin 18cm kokoinen, joten se tulee sopimaan täydellisesti hääkakku-unelmamme päällimmäisen kakun päälle. Nimikoristeen kaveriksi bongasin viime kesänä Facebookin hääkirpparilta kissakoristeen, joten nyt Kissekin pääsee pienesti osaksi hääjuhlaamme.

40497030122_c9124bbe4e_o
IMG_8303

Olen opinnoissani pärjännyt tähän mennessä tuotelahjana saadulla stetoskoopilla, mutta valmistumisen lähestyessä päätin viime syksynä tarttua nuoremman kurssin yhteistilaukseen ja tilasin itselleni uudet stetarit. Koska kyseessä on pitkäaikainen hankinta, päätin katsoa himpun nykyhetkeä pidemmälle ja tilasin stetarini uudella nimellä kaiverrettuna. Kaiverrus itsessään oli vain noin 3 euron lisäkustannus ja kaikessa höpsöydessään kyllä todellakin hintansa arvoinen. Kaiverrusta ensi kertaa katsoessa oli jotenkin vaikuttavaa tajuta, että tuo nimi on nimi, jolla tulen valmistumaan ja luomaan urani unelma-ammatissani.

IMG_8332
IMG_8327

Tuoreimpana nimijuttuna esittelen makuuhuoneemme uuden taulun, jonka sain Varpublogien pikkujouluista viime marraskuussa. Juliste on saatu Bo & Co:lta, jonka tavoitteena on yhdistää julistetaiteen henkilökohtaisuus ja skandinaavinen tyyli. Ööö, onnistuu aika täydellisesti? Me olemme ainakin julisteeseemme äärimmäisen ihastuneita! Taulu sopii minusta hienosti juuri makuuhuoneeseen, jossa se nyt muistuttaa edessä olevasta hääpäivästä. Häiden jälkeen taulu toivottavasti tuo mieleen muistoja ihanasta päivästä, jona aloitimme yhteisen matkan uuden nimen alla.

IMG_8288
IMG_8276

Olo uuden nimen suhteen on ihanan kevyt, kun päätös on kummallekin mieluisa. Hyvää viimeistä helmikuun päivää juuri tällä nimellä kaikille muillekin nimeään tulevan vuoden aikana vaihtaville! Toivottavasti olo ei ole liian haikea.


 ♥ Krista

14 kommenttia:

 1. Uu jännittävä valinta ottaa jommankumman vanhemman ei-käytössä oleva nimi!:) Hyvä, että olette alkaneet jo totuttautua nimeen, se on pitkä prosessi!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin molemmat tosi helpottuneita, kun löydettiin kummallekin mieluisa ratkaisu nimiasiaan. Huh. Nyt on kiva hyvillä mielin lähteä suuntaan kohti uutta nimeä :)

   Poista
 2. Eikä! Mä oon miettiny meille tuollaista samanlaista mr&mrs sukunimi kakunkoristetta. Kiva, että tuo teidän uusi yhteinen sukunimi näkyy sitten ihan konkreettisestikin siellä hääjuhlassa. Sukunimen vaihtaminen on kyllä aika jännää hommaa ja teillä varmaan tuplasti jännempää kun molemmat vaihtaa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuo oli tosi hauska! Ja vielä kun löydettiin tuo pikku kissa mukaan palettiin, niin ollaan enemmän kuin tyytyväisiä :) Tulee samalla vielä alleviivattua vieraillekin, että molempien nimi vaihtui avioliiton yhteydessä.

   Poista
 3. Meillä edetään sukunimiasiassa melkein samalla tavalla kuin teillä, joskin käyttöön astuu minun eikä sulhasen äidin tyttönimi. :) Äiti kyllä ilahtui, kun kuuli päätöksestämme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tätäpä en edes tiennyt. Kiva kuulla, että teille on myös löytynyt omanlainen ja mieluisa ratkaisu, ja että se on ilahduttanut äitiäsikin. Jarkon äiti oli alkuun hiukan yllättynyt ratkaisustamme, mutta samantien sen jälkeen kyllä myös ilahtui ja tukee päätöstämme.

   Poista
 4. Olipa ihanaa lukea, miten te konkreettisesti valmistaudutte toivottamaan uuden nimen tervetulleeksi. Tuli jotenkin tosi hyvä mieli :) Juliste varsinkin on tosi tyylikäs! Kokonaan uuden yhteisen nimen ottaminen kuulostaa hyvältä kompromissilta, jos molemmat kokevat vaikeaksi omasta nimestä luopumisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tuli hyvä mieli tästä sinun kommentista! Kiitos, kun kirjoitit! Me ollaan myös aivan ihastuneita tuohon julisteeseen, kun nyt saatiin se viimein kehystettynä seinälle.

   Poista
 5. Teidän nimeen totuttelu kuulostaa hyvältä 😊 Meidän pitäisi myös alkaa lukemaan molempien sukukirjoja, jos vaikka mekin löydettäisiin yhteinen uusi nimi! Häihin alle vuosi eikä olla edetty nimiasiassa mihinkään🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nimi asia on kyllä iso juttu mietittäväksi häiden alla. Minusta yksi suurimmista asioista. Huokaisen hiukan helpotuksesta, että meille löytyi näin mieluisa ratkaisu aika pienellä vaivalla. Toivottavasti teillekin tulevan vajaan vuoden aikana löytyy joku kummastakin hyvältä tuntuva ratkaisu :) Asiasta kannattaa varmaan melko aktiivisesti ja avoimesti puhua puolison kanssa, niin jää aikaa sulatella asioita hyvissä ajoin ennen häitä.

   Poista
 6. Wau, hieno ratkaisu, että molemmat vaihdatte sukunimeä! :) Tuo makkarin taulu on todella persoonallinen ja yksinkertainen sisustus elementti ja vielä kaikenkukkuraksi hieno muisto sukunimenvaihdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tämä tuntuu juuri sopivalta ratkaisulta ja ollaan kyllä todella tyytyväisiä nimipäätökseemme :) Juliste ehti olla pari kuukautta rullalla odottamassa kehystämistä, mutta onneksi viimein saimme aikaiseksi ostaa tarpeeksi suuret kehykset, koska onhan tuo nyt upea! Me tykätään itse hurjasti!

   Poista
 7. Ihana idea tuo kakunkoriste jossa on uusi yhteinen sukunimi! Itsekin olen ajatellut sellaista mutta pelkkää nimikirjainta...saa nähdä mihin päätyy. :)
  Meillä sukunimi vaihtuu vain minulla, ja tämä kirjoitus herätteli että ai niin, pitäisiköhän siihen ajatukseenkin pikkuhiljaa totutella ja vaikka harjoitella uutta allekirjoitusta. :D Voisipa tuosta jossain vaiheessa itsekin ehkä jotain ajatuksia blogiin kirjoittaa, jos tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tykästyttiin kyllä kovasti tuohon nimikoristeeseen ja minusta se näppärästi vielä alleviivaa juhlissa, että me molemmat vaihdoimme nimemme uuteen, koska melko varmasti ennakko-odotus edelleen on, että minä olen vaihtanut Jarkon sukunimen alle.

   Minusta kannattaa kyllä lämmitellä ajatuksia uuden nimen suuntaan jo ennen varsinaista muutosta. Olen pari kertaa itse kokeillut jo nimmaria uudella nimellä ja aika kankeaa meinaa olla :D

   Poista