keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Valmiit Game of Thrones -pöytänumerot

Nyt niistä pöytänumeroista tai -tunnuksista, kuinka pöytämerkkejämme haluaakaan kutsua. Kerroin aiemmassa aihetta koskeneessa postauksessa, että lipputankojen hankinta oli lähtenyt hyvin käyntiin - kiitos kirpparien - ja että sukujen tunnukset sisältävä lippu oli laitettu tilaukseen. Tuon kirjoituksen jälkeen tilanne parani nopeasti entisestään. Kaikki kahdeksen lipputankoa oli ostettu noin 1,5 viikkoa tankojahdin alusta ja lippukin saapui Kiinanmaalta parissa viikossa tilauksesta.

Lippujen omasta väristä riippumatta päädyimme lopulta ostamaan kaikkien viirien taustakankaaksi mustaa paksua puuvillakangasta, jonka haimme paikallisesta Eurokankaasta kuudella eurolla. Kaikkiaan lippuprojektillemme tuli hintaa noin 30-35 euroa, mikä on enemmän kuin olin alunperin pöytänumeroihin ajatellut kuluvan, mutta kai meidän jossain täytyy budjetti vähän ylittää! Hinta kertyi myös oikeastaan hyvin huomaamatta, kun yhdellä kirpparireissulla osti 1,5e hintaisen lipputangon ja seuraavalla viikolla 3e hintaisen.

IMG_8173
IMG_8163
IMG_8179

Teknisesti liput on toteutettu hyvin simppelisti. Aluksi leikkasin kaikki yhdeksän lippua irti suuresta lipusta, jolloin yksittäisen lipun kooksi jäi noin 10cm x 25cm. Seuraavaksi leikkasin viirille alareunan haarat, joista osasta tuli leveämpiä ja osasta terävämpiä riippuen hiukan suvun tunnuksen muodosta ja käytettävissä olevasta kankaasta. Takakappaleet leikkasin jokaisen viirin mukaisesti mustasta puuvillakankaasta. Ompelemisen vaikein vaihe oli työn kääntäminen ympäri, koska terävät pienet kulmat meinasivat väkisin jäädä myttyyn haaran sisään. Kiinnityksen lipputankoihin hoidin taittamalla yläreunaa joitakin senttejä ja ompelemalla tangolle sopivan kujan.

Vaikka lippuprojekti sujui kaikkiaan erittäin hyvin, luonnollisesti projektiin liittyi myös muutamia haasteita, kuten DIY-touhuille on ominaista. Tilaamamme lippu paljastui olevan jonkinlaista muovikangasta, joka ei käyttäytynyt lainkaan normaalin pehmeän kankaan tapaan, vaan oli ommellessa kulmikas ja ryppyyntyvä. Lipun sukutunnukset olivat myös painatuksellisesti huonolaatuisempia kuin olimme toivoneet, ja osaa oli tarkasti katsoen jouduttu hiukan myös venyttämään lippua varten. Viimeinen harmi oli ompelutekninen. En mitenkään saanut kaksihaaraisten lippujen keskikohtaa pysymään ryppyyntymättömänä! Melkein jokainen lippu veti itsensä ryppyyn haarautumiskohdasta, enkä millään keksinyt, kuinka olisin voinut estää sen.

Huolimatta pienistä harmeista, olemme lopputulokseen todella tyytyväisiä. Liput ovat omatekoisen näköisiä, joo, mutta kuitenkin selkeästi näyttävämpiä kuin pelkkien paperitulosteiden käyttäminen. Me olemme tyytyväisiä ja se on tärkeintä. Muutamaan tankoon meidän täytyy vielä kehittää kiinnityssysteemi, mutta 6/8 viireistä on jo täysin valmiina ensi vuotta varten.

IMG_8168
IMG_8184
IMG_8174

Olen häiden myötä löytänyt itsestäni vahvasti DIY-ihmisen, koska minusta jo matka kohti lippuja oli valtavan hauska. Oli ihanaa kierrellä kirppareita lipputankotutka päällä, pohtia, miten liput kannattaisi ommella parhaan lopputuloksen saamiseksi, ja lopulta nähdä valmis työntulos edessä.


♥ Krista

8 kommenttia:

 1. Nämä pöytänumeroliput on kyllä hauska tapa tuoda teidän kiinnostuksen kohteita esille häissä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin! Olen myös ylpeä meidän toteutustavasta, koska nyt liput pienessä twistissäänkin sopivat meidän juhlien henkeen hyvin. Jee!

   Poista
 2. Hieno idea! Jos vielä haluat korjailla ryppyjä, kannattaa saumaan leikata viiltoja lähelle ompeleita mutkissa ja kulmissa, näin rypyt pääsevät oikeamaan. En toki tiedä, kokeilitko jo viiltojen leikkaamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamassa lipussa yritin hiukan leikata haarakohtaa, mutta tuntui, että sain aikaan vain enemmän tuhoa kuin hyötyä, joten jätin sikseen :D Jos liput olisivat tulossa johonkin superfiiniin tilaisuuteen tai joku olisi työstä minulle maksanut, olisi pitänyt oikeasti miettiä tarkemmin ryppyjen oikomista, mutta omien häiden kohdalla ajattelin, että tämä laatu on aivan riittävä meille :D

   Poista
 3. Omaperäinen ja hauska idea pöytänumeroille! Hienosti toteutetut liput - vieraat tuskin kiinnittävät pikkuryppyihin huomiota. Mulle ainakin lippujen look ois mennyt ihan täydestä ja tarkoituksenmukaisena, jos et olisi rypyistä maininnut. :)

  Näkyykö muuten Game of Thrones-innostus muissa asioissa häissänne? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mekin ajateltiin ja siksi ollaan lopulta tosi tyytyväisiä pienine ryppyineen kaikkineen. Oma silmä on vaan kovin tarkka omien käsien jäljestä.

   GOT tulee muutoin näkyviin bestmanien rintapielissä, joihin ollaan suunniteltu tulevan kuninkaan koura -rintamerkit. Näiden lisäksi ei näillä näkymien ole tulossa muita viitteitä, mutta voi olla, että ennen kuin hääpäivä on täällä, ollaan keksitty jotain lisähauskaa GOT-hengessä :)

   Poista
  2. Kylhän nyt GoT-teemaa pitäisi tuoda vielä esille lahtaamalla koko hääseurueen... Tai ehkä vähän kevennetysti soittaa Rains of Castamere. ;)

   Poista
  3. Höhöö red weddingit vaan täysillä kehiin :D On siitä muutama vitsi hääsuunnittelun aikana jo ehditty heittää. Kylmät väreet menee ajatuksestakin tuosta biisistä ja jaksosta....

   Poista