sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Valokuvaaja valittuna!

Viikon sisään on mahtunut nyt todella suuria edistysaskeleita häidemme suhteen. On varattu kirkko, pidetty ensimmäinen kaaso-bestmantapaaminen, ostettu fyysisesti pöytäliinat... ja varattu valokuvaaja. Meidän tapauksessamme valokuvaajan kohdalla kyse oli kuitenkin enemmän valokuvaajamme suostumisesta kuin meidän varauksestamme, koska häämme tulee kuvaamaan ystäväni ja kurssikaverini Josefina.

Ajatus Josefinan pyytämisestä kuvaajaksemme on kuplinut mielissämme jo aivan hääsuunnittelun alkumetreiltä asti. Jose kuvasi meidän kihlajaiskuvamme vajaa puolitoista vuotta sitten, emmekä olisi voineet olla kuviin tyytyväisempiä. Noita kuvia voi ihastella tämän postauksen kuvituksena ja erillisessä postauksessa täällä. Kihlakuviemme jälkeen olemme nähneet Josea tositoimissa kuvaajana useammissakin paikoissa ja erilaisissa tilanteissa, joten tiesimme, että pelkkien potrettien lisäksi Jose hallitsee myös yleisen tunnelmoinnin taltioimisen.

31339437711_20c75c451b_o
31396763790_d85fe68f8c_o
30647350783_9454602021_o
31084389740_e648408ef2_o

Olemme kuitenkin käännelleet ja väännelleet asiaa paljon. Olemme miettineet amatöörikuvaajaan liittyviä riskejä, lukeneet häälistoja, joissa komennetaan, että sormus ja kuvat ovat ainoa, mikä häistä jää jäljelle, joten niihin täytyy panostaa täysillä, ja miettineet, onko kuvaajan nakki ystävältä liikaa vaadittu. Samaan aikaan minulla on kuitenkin ollut koko ajan sisimmässäni varmuus, että Josefina on täsmälleen se henkilö, kenen toivoisin kuvaavan meidän häät, ja samaa viestiä on tullut myös Jarkon suunnasta koko hääsuunnittelumme ajan.

Hääsuunnittelumme on kaikkiaan edennyt vahvasti meidän hyvien tuntemusten kautta, jotka ovat tuoneet eteemme ainoastaan loistavia päätöksiä. Minulla on unelmieni hääpuku ja vihkisormus, jotka molemmat olivat melko spontaaneja tämä tuntuu hyvältä -päätöksiä aivan irrationaalisessa vaiheessa häävalmisteluja. Juhlatilan löimme lukkoon ensikatselmuksesta kaksi vuotta ennen häitä, koska tila tuntui oikealta, ja pitopalvelun valintaakin ohjasi paljon todella hyvät fiilikset Pitopirjon suunnasta. Miksi kuvaaja siis olisi poikkeus? Joidenkin netistä löytyvien tee näin, älä tee näin -häälistojen takia? Huhhei, ei todellakaan. Meillä molemmilla Jarkon kanssa oli äärimmäisen hyvät tuntemukset Josefinasta meidän kuvaajana, joten päätimme jo varhain luottaa siihen.

30647208393_8c5e45e64e_o
31084392290_6f77fe4ee1_o
30647105573_6051d80a64_o
mummolle

Jo kuukausia sitten tehdy päätöksen jälkeen jäi vain kysymys, kuinka kysyä Josea kuvaajaksi. Halusin ehdottomasti, että pyyntö on jollain tapaa erityinen, eli tekstiviesti ja ohimennen koulussa kysyminen olivat ehdottomasti poissuljettuja vaihtoehtoja. Toisaalta meille oli tärkeää, että Josella olisi mahdollisuus miettiä asiaa ihan rauhassa ilman meidän vastausta toivovia katseita. Kolmas pointti, joka vaikutti kysymistapaan oli, että halusimme jo kysyessämme hiukan avata, miksi pyydämme Josea, mitä toivomme kuvaajaltamme ja että pyyntöömme olisi myös aivan ok vastata ei.

Tiistaina oli totuuden hetki. Pakkasin tulppaanikimpun tiukasti piiloon pakkaselta ja sidoin kirjoittamani kirjeen kukkapaketin kaulaan. Kirjeen lisäksi kirjekuoressa oli myös meidän save the date -kortti ja A4-kokoinen paperi, johon olin kaunolla kirjoittanut suuren kysymyksemme: Olisitko meidän hääkuvaajamme? Luikin tiistai-iltana paketteineni Josefinan rappukäytävään, tarkistettuani ensin pihalta, että hänen luonaan paloi valot. Josen oven takana asettelin kukkapaketin ovensuuhun, tiputin oven avaamiseen kannustavan kortin postiluukusta, pimputin ovikelloa ja juoksin karkuun. Onneksi juoksin, koska Jose avasi oven samantien

Vartin päästä sain viestin: "Kyllä mä tahdon!"

Meillä on valokuvaaja! Ja maailman ihanin valokuvaaja onkin. ♥


♥ Krista 

12 kommenttia:

 1. Onnittelut kuvaajan löytymisestä! Mekin löysimme valo- ja videokuvaajan pitkän etsinnän jälkeen muutama viikko sitten ja nyt on tyytyväisen helpottunut olo kun varattuna on kuvaaja, jota tuttuni suositteli ja jonka tyyli kuvata miellyttää omaa silmää kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mahtava uutinen, että tekin olette juuri löytäneet mieluisan kuvaajan. Näitä kuvaajauutisia on nyt kuulunut yhdestä, jos toisestakin blogista, eli selkeästi sesonki päällä. Tuo videokuvaus on kyllä varmasti upea juttu valokuvien lisänä.

   Poista
 2. Onnea kuvaajasta! Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kannattaa mennä tuossa sillä tunteella, jos oikealta tuntuu. Ja nuo teidän kihlakuvat ovat tosi ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valinta tuntui pitkään täsmälleen oikealta ja oikeastaan vielä oikeammalta nyt, kun vietimme viime perjantain yhdessä kaasojen, bestmanien ja kuvaajan kanssa. Uskon vahvasti, että tämä paletti tulee toimimaan loistavasti! Unohtamatta siis sitä taustalla koko ajan leijuvaa totuutta, että tykätään tosi paljon Josen itsensä lisäksi myös hänen kuvaamistaan kuvista :D

   Poista
 3. Kihlakuvien perusteella kuvaajanne vaikuttaa kyllä todella hyvältä valinnalta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! ♥ Nyt voidaan rueta vain jännäilemaan helmikuisen sään mahdollisesti mukanaan tuomia haasteita kuvaukseen ':D

   Poista
 4. Ihania kuvia ja varmasti oikea valinta kuvaajaksi. Olipa myös ihana tapa pyytää kuvaajaa tehtäväänsä. Olit osannut suunnitella tämänkin niin upeasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minusta on kiva yrittää tehdä juttuja hiukan spesiaaliksi, kun kyse on kuitenkin erityisestä pyynnöstä. Eikä siihen siis ihmeitä kaivata! Kukkia ja hiipimisen vaiva :D

   Poista
 5. Aiotteko maksaakin työstä vai odotatteko tämän henkilön kuvaavan ilmaiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille yksi tärkeimmistä pointeista hääjärjestelyissä on, että häidemme ydinporukka nauttii päivästään samaan tapaan kuin mekin nautimme :) Sen takia me emme järjestelyissä oleta mitään, vaan puhumme ydinporukkamme kanssa suoraan. Ja sen vuoksi minusta oli todella tärkeää kirjoittaa ns. kosinnan yhteyteen Josefinalle henkilökohtainen kirje, jossa asiat on purettu auki. Se mitä kirjeessä luki, on meidän välisemme asia, mutta kuten sanottu, me emme oleta mitään.

   Poista
 6. Ihanaa, että teidän tuttavapiiristä löytyy noin lahjakkaita tyyppejä. Varmaan rennompaa olla kuvattavanakin, kun kameran takana häärii joku tuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin luotan :) Ja meillä on vuoden aikana mahdollisuus treenailla kameran alla oloa yhdessä Josen kanssa ja tietysti puhua matalalla kynnyksellä meidän toiveista ja ajatuksista.

   Poista