tiistai 20. maaliskuuta 2018

Häämatkan lennot varattu!

Se niistä häämatkamietteistä. Tervetuloa häämatkatodellisuus sen sijaan! Varasimme eilen illalla melko nopealla päätöksellä lennot Helsingistä Dubaihin heti häiden jälkeiselle maanantai-illalle. Paluulennon otimme lauantain ja sunnuntain väliselle yölle. Aivan hullua! Vielä hetki sitten emme olleet varmoja, miten ykköshäämatkan kanssa käy, että tuleeko edes koko minihäämatkaa ennen seuraavalle kesälle hiukan suunnittelemaamme isompaa Japanin reissua, ja nyt äkisti meillä onkin lentoliput, joita ei voi edes enää perua.

Olemme nopeita tekemään siirtoja, kun olemme jostakin varmoja. Jarkko on meistä kahdesta sähäkämpi tekemään päätöksiä kaikkiaan, mutta minäkin kykenen jahkaamiseltani tarttumaan ripeästi toimeen, kun olen jostakin varma. Ja me olimme Dubaista varmoja. Missään muussa kohteessa emme pääsisi noin pienellä aikaerolla (2h), näppärillä lennoilla (6,5h) ja edullisella hinnalla (menopaluulennot 2hlö + 1 matkalaukku = 582e) yhtä lämpimään ja yhtä aikaa rentoon, eksoottiseen ja turvalliseen kohteeseen. Me olemme aivan Dubai-huumassa täällä!

Aivan täysin kokonaisia päiviä reissullemme kertyy lentojen hiukan hassun aikataulutuksen vuoksi kolme, mutta tiistaiaamuyönä lentomme ollessa Dubaissa jo klo 3.00 ja la-su yönä lentomme lähtiessä takaisin Suomeen klo 4.00, voimme laskea tiistain ja lauantain vielä melko kokonaisiksi päiviksi. Toimeliaita päiviä kertyy kaikkiaan siis viisi. Täytyy vain olla tarkkana hotellien sisäänkirjoitusaikojen kanssa ja miettiä huolella, mille päiville hotellin oikein otamme.

u-a-e-1154532_1920
dubai-3-2103072_1920

Koska olen ehtinyt muutaman päivän intoilla Dubai-kuplassa, haluan jakaa pienen to do -listan, johon olen koonnut omia toiveitani lyhennetylle viikollemme Arabiemiraattien suurimmassa kaupungissa:
 • Rantaelämää, aurinkoa ja uima-allas. Tahdon ehdottomasti hotellin, jossa on ulkouima-allas ja lökötuoleja altaan reunalla. Tahdon myös viikon aikana käydä ainakin kerran rannalla. Rannalla ja altaalla vallitsee tutkimukseni mukaan normaali bikinikulttuuri eli iho saisi jopa hiukan aurinkoa häämatkan aikana.
 • Pukeutuminen. Tahdon pukeutua kaikkiin pitkiin tai midimittaisiin hameisiini ja mekkoihini, joissa Suomessa välillä tunnen oloni liian mummoksi.
 • Järjettömät ostoskeskukset. Tahdon nähdä kulutusöveriyden kehdot, mutta toisaalta minulla ei ole tarvetta päästä erityisemmin shoppailemaan lomamme aikana.
 • Järjettömät pilvenpiirtäjät. Haluan nähdä tyhjyydestä nousevat luksustalot ja taivasta viistävät pilvenpiirtäjät. Burj Khalifassa haluaisin jopa ehkä käydä ylhäällä asti (noin 124. krs).
 • Itämainen ruoka. Kokemukseni Lähi-Idän alueen keittiöstä ovat minimaaliset, joten haluan ehdottomasti saada tuntumaan alueelliseen ruokakulttuuriin.
 • Aavikko. Tahdon nähdä silmänkantamattomiin jatkuvan hiekan ja kameleita!
 • Luksus. Lähdemme matkaan melko pienellä budjetilla (hotelli 400-500e), mutta pikaisella vilkaisulla näyttäisimme silti saavan melko kivan noin 4 tähden hotellin Dubain alueelta. Ööö, kelpaa!
 • Muslimimaan kulttuuri. Odotan mielenkiinnolla loikkaa vieraaseen kulttuuriin rukouskutsujen, tiukkojen siveyssääntöjen ja alkoholirajoitusten maailmaan.

dubai-2136087_1920
dubai-2388161_1920
burj-khalifa-2212978_1920

En voi sanoin kuvailla, miten onnellinen olen häämatkastamme. On ihana päästä kaikkien jo vihittyjen parien vinkkien mukaisesti jatkamaan häähumukuplaa heti häiden jälkeen. Olemme siitä onnekkaassa asemassa, että sekä minun kouluni että Jarkon töiden suhteen on mahdollista helposti sumplia viikon varran lomapäiviä helmikuulle, joten tottahan mahdollisuus täytyi myös hyödyntää.

Nyt lentojen varaamisen jälkeen matkasuunnittelua täytyisi jatkaa uusimalla molempien passit (kummankin vanha passi vanhenee ensi keväänä ja uusi passi ei häiden jälkeen ehdi) ja etsimällä meille mieluisa ja sopivan hintainen hotelli. Onneksi tykkään tutkia lomajuttuja, joten hotellijahti menee melkein harrastamisesta. Ainoa harmi on vain lomasuunnittelun tielle tunkeva lastentautien tentti, johon täytyisi yrittää lukea... 


♥ Krista

5 kommenttia:

 1. Oh, Dubai! Rakastuin! Se on niin huikea, överi kaupunki. Just sellainen pakko nähdä -paikka. Kiehtova ja outo kun sillä ei tavallaan ole omaa kulttuuria. Ehdottomasti Burj Khalifaan, liput kannattaa ostaa paikan päällä mutta netistä kun tiedätte mikä päivä menisitte sinne. Menomatkalla varautukaa yöllä passijonon hitauteen. Siellä on todella, siis todella rauhallinen tyyli ja se jono vaan kestää ja kestää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonoista puheen ollen, mitenkäs jonottaminen tuonne Burj Khalifaan? Tokion Skytree -torniin saatiin jonottaa reilusti yli kaksi tuntia, niin onkohan tuolla samanlaista sirkusta tiedossa..?

   Poista
  2. Ihanaa, että olet tykännyt Dubaista! Kiva kuulla tälläisiä kokemuksia, koska tottakai häämatkakohteeksi olisi kiva valita jollain tapaa erityinen paikka ;) Dubai ainakin on omassa outoudessaan toivottavasti mieleenpainuva reissu! Hyvä vinkki tuo Burj Khalifan lippujuttu ja samaten tuo passijono, koska ollaan tosiaan yöaikaan vielä palaamassa Suomeen päin.

   Poista
 2. Teillä tulee olemaan upea reissu, Dubai on niin kiehtova kohde! Itse en siis ole sinne vielä päässyt mutta jonain päivänä ehdottomasti haluaisin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mikäkin uskon! :)) Mitä tässä nyt olen asioita tutkinut, Dubaihin on tosi helppo matkustaa Suomesta ja lentojen+hotellin hinnatkin ovat todella järkeviä suhteessa kohteen etäisyyteen ja eksotiikkaan.

   Poista