perjantai 23. maaliskuuta 2018

Hääshoppailun ensimmäinen huti

Sallin itselleni hääshoppailun aloittamisen ajoissa - jo viime alkuvuonna - sillä ehdolla, että teen ainoastaan hyviä hankintoja. Olen onnistunut hienosti ja muun muassa löytänyt ensimmäisen vuodena aikana puvun, sormuksen ja pöytäliinat, joihin olen erittäin tyytyväinen. Huolimatta täydellisista onnistumisista, joudun nyt kuitenkin myöntämään, että ensimmäinen huti on tullut. Kaapissani on nimittäin tällä hetkellä kaksi tekokarvatakkia ulkosiirtymiin/-kuvauksiin.

Ostin ensimmäisen takin muistaakseni pohjanmaalaiselta morsiamelta aikalailla tasan vuosi sitten. Takki on väriltään lähes haalean persikkainen, karvaltaan täydellisen sileäpintainen (Karvaa tekee mieli vain silitellä!) ja hihoiltaan 3/4-mittainen. Koska ostin takin facebook-kirpparin kautta, en ollut päässyt näkemään tai kokeilemaan takkia ennen ostoa, mutta 28e hinnalla päätin uskaltaa antaa vain mennä. Ainahan voisin myydä takin eteenpäin.

IMG_8426
IMG_8440
IMG_8436

Ensimmäisenä postipaketin avattuani säikähdin takin haalean oranssiin taittavaa sävyä, joka oli mielestäni liian lämmin/oranssi ivoryksi, josta olin myyjän kanssa puhunut. En ole vielä tähän päivään mennessäkään testannut takkia pukuni kanssa, joten en ole varma, kuinka värit toimivat yhteen. Kuitenkin ennen edes kunnollista murhetta väriasiasta, ehdin kohdata seuraavan pelon, joka iski oikeastaan noin kuukausi sitten Suomen kärvistellessä juuri hääpäivämme aikaan kammottavien pakkasten kourissa. Pakkasten paukkuessa useamman viikon minun oli pakko myöntää, että Turussakin saattaisi olla helmikuun puolivälissä 20 astetta pakkasta. Kuinka minun kävisi 3/4 -hihaisessa karvanutussani?

Pelkästä ajatuksesta hytisten päätin pitää silmäni auki hääkirppareilla. Jos sopiva osuisi vastaan järkihintaan, voisin pohtia kilpailijaa aiemmalle takilleni. Pari viikkoa sitten silmiini osui Turun seudun hääkirppiksellä kaunis korkeakauluksinen karvatakki 25e hintaan ja päätin taas antaa vain mennä. Takki on Bianco Eventon mallistotoa, väriltään vaalea ivory tai off white, siinä on täysipitkät hihat ja kiinnitys tapahtuu kolmella napilla ylärintakehän kohdalta.

IMG_8458
IMG_8460
IMG_8463

Nyt olen siis kahden karvatakin loukussa ja valmis myöntämään, että olen tehnyt häiden ensimmäisen hutiostoksen. Sillä olkoon kuinka kylmä vain, kahta karvatakkia en yhtenä hääpäivänä tarvitse! Ennen testaamista puvun kanssa, en voi kuitenkaan varmaksi nostaa kumpaakaan takkia toisen yli, joten jonkin aikaa kaappejani täyttää kaksi karvatakkia. Uudessa takissa minua arveluttaa karvan pörheys ja kaikkiaan takin muhkeus, ykköstakissa taas hihojen lyhyys ja väri. Saa nähdä kumpi vie voiton, vai koituvatko karvatakit kohtalokseni ja ostan vielä mustan hevosen kolmanneksi takiksi...


♥ Krista

7 kommenttia:

 1. Jos ensimmäinen takki osoittautuu värin ja muun ulkonäön puolesta sopivaksi, kävisivätköhän sen kaveriksi jotkin pitkät hansikkaat. Nehän saattaisivat olla aika kivan elegantit. Tuli vain mieleen... Tämä hutiostos jää joka tapauksessa melko pieneksi pahaksi, sillä saat varmasti turhaksi jäävän takin myytyä. Se hyvä puoli noissa kirppislöydöissä on, että tulee tuskin hinnassakaan ainakaan pahasti takkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä idea! Laitan korvan taakse, koska hanskoissa olisi tosiaan tietynlaista elengassia. Sepä se, että kumpaan vain päädyn, saan kyllä laitettua toisen kiertoon. Harmitti vain periaatteen tasolla, koska olin päättänyt tehdä ainoastaan kertalaakista hyviä hankintoja :D

   Poista
  2. Mullekin tuli mieleen heti kun mainitsit 3/4- hihta, että pitäsit takin kanssa ihania pitkiä hansikkaita. Näyttäisi niiiin hienolla:)

   Poista
  3. Mutta jos sulla menis kaikki ostokset ihan täydellisesti nappiin, meitä lukijoita alkaisi jo ärsyttää. ;)

   Poista
  4. Hahhah ymmärrän täysin :D Ihan teidän mieliksi voin tämän verran tehdä huteja.

   Täytyy miettiä tuota hansikasasiaa ja katsella kuvia, joissa näkyy hanskoja!

   Poista
 2. Saako kysyä hölmöjä sen verran, että ilmeisesti tällä takilla ei ole tarkoitus kovin pitkään ulkona oleskella? Itse olen kauhea vilukissa ja kylmä tulisi varmasti molemmissa. Jännä nähdä kumman sitten lopulta valitset. Kauniitahan nämä ovat ja molemmissa on puolensa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai saa kysellä! :D Eikä tuossa mitään hölmöä edes ollut, koskan on aivan totta, että kumpikaan pörhelö ei ole täydellinen toppatakki. Tarvitsen takkia siirtymiin kirkosta autoon (todella pikainen siirtymä) ja hääkuvien ottoon ulos.

   Näistä lähinnä tuota kuvausta jännäilen, koska mikään oikeasti lämmin takki ei ole visuaalisesti tarpeeksi kaunis kuviin ':D Lähinnä haluan, että mikäli takki on mukana ulkokuvissa, se näyttää uskottavan lämpimältä tilanteeseen + on siedettävän lämmin, ettei paleleminen näy kuvissa. Kuvaukseen täytyy varustautua oikeastikin lämpimällä takilla, josta saa käydä hakemassa suojaa välillä. Mikäli Turun helmikuu ei jälleen yllätä meitä -20 pakkasilla, uskon kuitenkin selviäväni hyvin, koska ulkona ei kuitenkaan tarvitse olla kauaa.

   Poista