sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Voisiko häiden kukat hoitaa itse?

Häiden kukkaset ovat alusta asti olleet pihistetään-listallamme. Kukat ovat uskomattoman kauniita, mutta samalla ne ovat yhdessä floristin ammattitaidon kanssa melkoisen hintavia ja nielaisevat hyvin nopeasti usemman satasen hääbudjetista. Meidän budjetissamme kukille on alunperinkin annettu hyvin nafti 200 euroa, joka pienen perehtymisen perusteella riittäisi juuri ja juuri morsiuskimppuun, sulhasen vieheeseen ja mahdollisesti kaasojen ja bestmanien kukkiin.

Alkuperäinen ajatus olikin ostaa kukkakaupasta morsiuskimppu, sulhasen ja bestmanien vieheet sekä kaasojen hius/ranne/yms.kukat, ja asetella pöytiin ihan vain markettineilikoita tai -ruusuja. Sittemmin kukka-ajatus on kuitenkin lähtenyt lennokkaammin käyntiin.

StockSnap_IUL90YDYQL
wedding-2595185_1920

Ensimmäinen sysäys oli hahmotelmani pöytäkoristelusta, joissa pöytiin tulisi kukkina ainoastaan leikkovihreitä pöydälle lepäämään. Seuraava askel oli kukkaputousideani, jossa meidän pöytäämme kehystäisivät molemmin puolin katosta roikkuvat paperikukkaputoukset, joiden ylävanne olisi koristeltu leikkovihreillä. (Kukkaköynösten askartelu on tällä hetkellä työn alla ja köynöksiä on valmiina noin 40/100.) Viimeinen niitti kukkahöpertymiselleni oli Ida's daydream -blogin Idan postaus nettikukkakaupasta, josta saisi tilattua monenlaisia erilaisia leikkokukkia ja -vihreitä kotiin.

Nyt kyse ei ole enää ainoastaan tiukasta budjetista, vaan puhtaasta halusta päästä kokeilemaan kukkanäpräystä itse. Minä haluan tehdä hääkimppuni itse! Päätös voi olla sulaa hulluutta, koska kaikkien varopuheiden mukaan häiden aattona on paljon muutakin tehtävää kuin koota morsiuskimppua vasta-alkajana, mutta silti ajatus kutkuttaa vatsanpohjaani liian hyvällä tavalla täysin tyrmättäväksi. Oman kimppuni ohella myös vieheiden tekeminen olisi googlauksen ja youtube-videoiden perusteella hyvin hoidettavissa oleva juttu. Myös kaasoille olisi minusta ihana saada omat kimput ja itse tekemällä hinta voisi pysyä järkevänä suhteessa kimppujen pieneen rooliin.

StockSnap_TX3JUPQ6UJ
wedding-2072918_1920

Taustalla kimppuinnossani on tuntemus, että kimppu ei ole minulle kovin tärkeä. Sain Jarkolta naistenpäivänä yllätyslahjaksi kauniin peruskukkakimpun, joka hiukan eri väreillä voisi aivan hyvin olla hääkimppuni. Olen myös kimppukuvia netistä katsellessani huomannut, että mikäli kimppu vain on rennosti sidottu (eli ei tiukka pallo) ja värimaailmaltaan minua miellyttävä, tykkään oikeastaan jokaisesta vastaan tulevasta kimpusta. Esimerkiksi kaikkien tämän postauksen kuvien kimpuissa on elementtejä, joista pidän. Suuntaviivoiksi olen kuitenkin hahmotellut, että haluan kimppuni olevan pieni ja rennosti sidottu kimppu, jossa on paljon syvää vihreää ja maltillisesti valkoisia/vaaleanpunaisia/syvän marjapuuron värisiä kukkia.

En siis toivo ihmeitä ja siksi olenkin pihi maksamaan kukkakauppojen palveluista. Olisi aivan eri asia, mikäli kimppu olisi minulle todella tärkeä. Silloin floristien ammattitaito nousisi aivan eri rooliin ja kimpusta maksettava +100e hinta ei kirpaisi samaan tapaan, koska laadusta nyt vain on maksettava.

Tällä hetkellä puhkun intoa kukka-asian suhteen! Minusta olisi ihanaa, että oma kädenjälki pääsisi mukaan häihin tällä tavalla. Täytyy tulevina kuukausina testailla kimpun sitomista kaikilla mahdollisilla leikkokukilla, joita kotiin silloin tällöin ostan. Harkitsen itse asiassa tällä hetkellä vakavasti, että purkaisin naistenpäivän kimppuni osiin ja kokoaisin uusiksi ihan vain testimielessä...


Onko muilla lähtenyt kukkatouhu lapasesta? Tai onko ajatuksia kokeilla itse kimpun tekemistä? Vertaistukea tai onnistumiskokemuksia kaivataan.


♥ Krista

14 kommenttia:

 1. Mulla on ihan sama fiilis kukista. Rakastan kukkia, mutta tykkään oikeastaan kaikista (paitsi nuo mainitsemasi tiukat pallokimput eivät ole ihan minunkaan mieleeni) eikä minulla ole mitään ihmeellistä kukkavisiota. Mutta muakin vähän huolettaa se, että ehtiikö tai viitsiikö ruveta itse huolehtimaan kukkajutuista juuri häiden korvilla tai jopa aamuna... Jään mielenkiinnolla seurailemaan sun kukkapäivityksiä, jos niistä saisi jotain ideaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin ristiriitaista, koska toisaalta minusta olisi tosi hauskaa tehdä asioita itse vielä ihan häiden korvillakin, mutta toisaalta on pahin painajainen, jos häiden aatto menee paniikissa, että ehditäänkö kaikki tehdä. Minusta on vaikea esimerkiksi hahmottaa, kuinka paljon juhlapaikan koristelu vie aikaa häiden aattona 🤔 Täytyy varmaan miettiä asiaa Jarkon ja kaasojen kanssa, tutkia valmiita listoja netistä ja tehdä lopulta oma lista, mitä kaikkea häiden aattona täytyisi saada hoidetuksi ja jääkö kukille vain kerta kaikkiaan aikaa. Mutta toisaalta, minä haluaisin tosi kovasti yrittää tehdä kukkajuttuja itse! Saa nähdä, kuinka lopulta käy :D

   Poista
 2. Mä olen myös katsellut aina läheisessä kauppakeskuksessa kukkakaupan ohi kulkiessani kimppuja. Siellä on tosi kauniita, isojakin puskia, jotka maksavat 25 euroa. En kerta kaikkiaan voi ymmärtää, mistä se hääkimpun satanen siihen tulee lisää ellei sitten vain häillä rahastamisella. Joo, ymmärrän, että kimpun tulee hääpäivänä kestää eri tavalla, mutta eihän sitäkään (ennen heittämistä) erityisesti riepotella... No, tämä taitaa olla niitä asioita, joissa en vain ymmärrä asiasta mitään. Joka tapauksessa, kuten kirjoittelinkin oman blogini puolella, tulen todennäköisesti tekemään itse kimppuni ja mahdollisesti jopa luonnonkukista tai sitten niistä gerberoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin! Tuota olenkin miettinyt backupplääninä, koska jos oma kimppuyritykseni menisi täysin pieleen, kukkakaupoissa on aina valmiita peruskimppuja, jotka ovat minusta oikein kauniita. Eivät yleensä täsmälleen sitä mitä toivoisin (siksi haluaisin yrittää tehdä itse täsmälleen sitä mitä haluan) mutta oikein kauniita silti.

   Luonnonkukat ja gerberat ovat molemmat kaunis valinta. Osaan nähdä sinun hääkimppunasi kumpia vain :)

   Poista
 3. Mä olen myös miettinyt kimpun ja kukka-asetelmien tekemistä itse. Siinä säästäisi todellakin monen monta euroa. Mulla on kuitenkin harkinnassa käyttää siinä tapauksessa tekokukkia, jotta saan hoidettua kaiken hyvissä ajoin alta pois. Jotenkin kauhistuttaa just se ajatus, että pitäisi juuri häiden alla ruveta jotain kukkia väsäilemään vaikka olisi varmaan muutakin tekemistä. Mutta, jos uskot että pienet kukkanäpertelyt mahtuisi teidän aikatauluihin niin sanoisin, että anna palaa vaan!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelma tällä hetkellä onkin, että minua ei kauhistuta, vaan minua innostuttaa ajatus kukkien puuhaamisesta häiden alla :D En tiedä, onko innnotukseni ja haluni onnistua asiassa, josta yleensä varoitellaan, täysin järkevää, mutta intoa minulla joka tapauksessa on. Täytyy pohtia häiden aaton aikataulua tässä piakkoin ihan tosissaan ja arvioida, onko kukkatouhuun aikaa.

   Tekokukat tuntuvat olevan yhä kasvava trendi ja kauneimmillaan ne ovat todella kauniita ja aidonoloisia. Hääkirppareilla kukat vaihtavat omistajaa aina hyvin vikkelään! Itseäni kuitenkin vierastuttaa voimakkaasti ajatus muovisista kukista, koska kukat edustavat minulle herkkyyttä ja aitoutta, jota keinomateriaali ei minusta voi antaa.

   Poista
 4. Pohdiskelin myös vaihtoehtona kimpun tekemistä itse, mutta lopulta sain ihan paikallisesta kukkakaupasta niin hyvän tarjouksen (morsiuskimppu, 2kpl kaasojen kimppuja, 4 viehettä + kukkia pöytiin itse aseteltavaksi yht. 150e), että päädyin suosiolla säästämään omia hermojani. Kannataa siis ehkä kuitenkin käydä kyselemässä tarjouksia, jos hinta on nimenomaan se suurin kysymys. Morsiukimpun voi saada edullisesti liikkeestäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tämä on erittäin kiva kuulla! Täytyy varmaan uskaltautua itsekin kukkakauppaan juttelemaan ja kysymään tarjousta. Toisaalta rahan lisäksi minulla on ihan puhdas halu kokeilla kukkajuttuja itse, mutta luulen, että olen valmis hiljentämään tuon halun, mikäli valmistarjous toivomillani kukilla osuisi budjettiimme. Koska olisihan se nyt järkevää. Hmmm tätä täytyy miettiä ja selvittää. Kiitos vinkistä joka tapauksessa!

   Poista
 5. Oi, kiva kun postaukseni inspiroi! Tuohan on loistava tapa ”harjoitella”, kun hajottaa valmiin kimpun osiin ja tarkastelee, millaisista kasveista se koostuikaan! :) pitääpä kokeilla itsekin joskus! Helppoa se ei kyllä ole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se todellakin inspiroi! Olen ollut aivan kukkahuuruissa postauksestasi saakka :D Minä todella pistin naistenpäivän kimppuni osiin ja kokosin uudelleen, ja olen kyllä tyytyväinen! En tehnyt työtä kovinkaan huolella vaan lähinnä nopeana testinä ja lopputulos oli minusta silti todella kaunis. Kokeilu lisäsi ehdottomasti luottoa kimpunkokoamiseen :)

   Poista
 6. Itsellänikin ollut mielessä, että tekisin kimpun itse. Oikeastaan mietityttää vaan keli, meilläkin on häät helmikuussa, joten miten kimppu kestää ulkona otettavat hääkuvat nuupahtamatta heti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin mietityttää! Totuushan varmaan on, että mikään kukka ei voi kestää kovimpia mahdollisia pakkasia, joita helmikuu voi tarjota. Olen kuitenkin vähän luonnostellut, että valitsisin kimppuun mahdollisimman kylmääkestäviä kukkia (ruusuja, neilikoita) ja mahdollisesti materiaalien hinnan salliessa kokoaisin varakimpun, joka voisi myös toimia heittokimppuna, jos sitä ei tarvita oikeaan käyttöön. Tärkeimmät hetket, joissa kimppu on esillä ovat kuitenkin kirkko ja valokuvat. Kylmävaurio iskee kukkiin hiukan viiveellä, mikä ei minua haittaisi, jos kimppu vain kestää juhlapäivän tärkeät hetket kauniina.

   Poista
 7. Meidän häissämme kukat ovat oikeastaan pääelementti koko koristelussa, joten itse aion ottaa hääkimpun, vieheiden ja rannekukkien lisäksi myös pöytäkukat kukkakauppiaalta, maksoi mitä maksoi :D Mutta silti on vähäsen diy:tä kukkien osalta tulossa, sillä haluaisin juhlatilan seinille boheemeja kukkakransseja, ja ne on tarkoitus tehdä itse leikkokukista ja luonnon antimista! Inspiroiduin isosti eräässä kukkaworkshopissa jossa kasattiin boheemi kimppu, jonka aineksista puolet oli kerätty luonnosta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin haluan tuollaiseen kukkaworksoppiin! Kuulostaa ihanalta! Täsmälleen oikein tuo panostus kukkiin, jos ne ovat teille tärkeitä ja koristelu nojaa niihin vahvasti. Prioriteetit kuntoon jokaisen hääparin oman maun mukaan ;) Ja ovathan kukat ihana luksustuote. Kauniit kukka-asetelmat ja kimput tuovat juhlaan heti arvokasta tunnelmaa, vaikka asetelmat olisivatkin fiilikseltään rentoja.

   Poista