maanantai 9. huhtikuuta 2018

Allerginen karkkibuffetille

Olen ollut karkkibuffetin suhteen melkoinen tuuliviiri. Alussa karkkibuffet oli minusta melkein paras idea, mitä häihin liittyen saattoi olla, mutta ajan kuluessa ja meidän häidemme tyyliin tarkentuessa, alkoi idea arveluttaa. Onko karkkibuffet vähän turhan rustiikkinen idea meidän juhliimme? Onko idea liian kulunut sopiakseen meidän persoonaamme? En jälleen sano, että meidän olisi pakko olla kaikilla häiden osa-alueilla uniikkeja lumihiutaleita, mutta juhlien osa-alueiden olisi silti tärkeää näyttää ja tuntua meiltä. Karkkibuffetista en ollut aivan varma.

Varmaa sen sijaan on, että minä rakastan kaikkea makeaa. Voin syödä helposti levyllisen suklaata kerralla, natustaa neljä uunituoretta korvapuustia suoraan pelliltä (tuli jälleen kokeiltua pääsiäisenä) ja vetää jättisäkin karkkeja ja sen jälkeen santsata vielä Jarkko-rukan pussista, jonka hän on hädin tuskin saanut aloitettua. Olen siis aivan hillitön sokerihiiri! Olen aina ollut. Suolaiset herkut sen sijaan ovat enemmän Jarkon mieleen, joten tyypillinen leffaillan kattauksemme sisältää sekä karkkia että sipsuja.

Edellä mainittu huomioiden on helppo ymmärtää, miksi karkkibuffet oli minusta lähes parasta, mitä häillä voi olla tarjota. Sitten rustiikkisuus kuitenkin iski. Näin karkkibuffettiin liittyen mielessäni vain söpöjä pitsiviirejä, juuttikankaalla koristeltuja kauhoja ja herttaisesti erikokoisia herkkupurkkeja, mitkä eivät istu sitten millään meidän juhliemme tematiikkaan, vaikka kauniita ovatkin. Meidän häämme ovat urbaanit cityhäät, joista juhlapaikkaan väkisin hennosti liittyvä maalaisromantiikka yritetään kaikin keinoin häivyttää. Siispä heihei karkkibuffet.

IMG_0705

Hylkäsin mielessäni karkkibuffetin useammaksi kuukaudeksi, kunnes aloin pikkuhiljaa tulla järkiini. Mitä minä napsisin skumppahiprakassani tanssimisen keskellä, jos karkkibuffet on on kielletty rustiikkisuuden vuoksi? Jos hyvien juhlien merkit minulle ovat hyvät juomat, hyvä seura ja hyvät karkit, miten ihmeessä voisin väittää häitämme hyviksi kemuiksi ilman karkkia? Kaikki nämä karkkiajatukset ovat muuten täysin omiani ja teksti vain minun näkökulmastani kirjoitettu, koska en ole vielä kehdannut tuuliviireilyni vuoksi virallista karkkimielipidettäni Jarkolle esitellä.

Karkkibuffet-ideaa vierastan pitsiviiriajatusteni vuoksi edelleen, mutta karkin suhteen alan olla mielipiteissäni ehdoton. Juhlailtaan on pakko saada karkkia! Jos emme pistäisikään pystyy virallista karkkibuffetia, vaan karkit vain kannettaisiin pöytään suurissa kulhoissa illan edetessä? Jos ei siis olisikaan karkkibuffetia, vaan olisi vain karkkia? Vieraat varmasti osaisivat nauttia herkkujen pussiin lappamisesta ja syömisestä, vaikka emme karkkipöydästä erillistä buffet-pistettä tekisikään. Samalla emme joutuisi myöskään tekemään karkkibuffetrajausta, vaan pöytään voitaisiin kattaa karkkien ohella myös suolaista herkkua sulhasen makuun.

En tarkoita olla aivan höperö, koska aivan samahan se on, minkä nimen alla tai ilman nimeä herkkuja tarjotaan, mutta olen ihan oikeasti painiskellut tämän asian kanssa. Ja siksi halusin siitä myös kirjoittaa, vaikka vain terminologiasta puhutaankin. Pääseekö kukaan yhtään sisään karkkibuffetpelkoihini vai onko tä vain ensimmäisiä merkkejä uhkaavasta häähöpöydestä?

Karkki kuin karkki lopulta kuitenkin. Saatana.

EDIT 9.4.2018 klo 22.00: Postauksen kuva vaihdettu paremman löydyttyä. Kuva: Josefina Seppänen

 ♥ Krista

17 kommenttia:

 1. Tämä oli jotenkin loistava ilmaisu: "Jos ei siis olisikaan karkkibuffetia, vaan olisi vain karkkia?" ja kuulosti muutenkin hyvältä idealta! :) Itse varmaan sekoaisin karkkibuffetin edessä, kun tekisi edessä olisi ihan liikaa kaikkea, mutta en kuitenkaan ehkä kehtaisi vetää niin paljoa kuin haluaisin. Eritysisesti buffet-muoto aiheuttaisi tällaisen hallitsemattoman (tai hallitun) epätoivoisen himon, mutta jos karkit vain olisivat tarjolla pöydässä esim. kulhossa, niin niihin olisi ehkä helpompi suhtautua "normaalimmin" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kopioin juuri saman tekstinpätkän tullessani kommentoimaan :D

   Meidän häihimme tulee karkit juuri tähän tyyliin. Karkkibuffettia ei korosteta erityisesti; ei karkkibuffet-kylttejä, karkkikauhoja tai paperipusseja. Häissämme tarjotaan vain kääreellisiä suklaakonvehteja ja lakupatukoita. Tietysti kääreellisistä karkeista tulee paljon roskaa, mutta eiköhän vieraat osaa laittaa roskat roskikseen, kunhan niitä vain on näkösällä =)

   Idean tällaiseen hillittyyn toteutukseen sain häistä, joissa olimme vieraana viime kesänä. Juhlissa oli kääreellisiä karkkeja tarjolla pöydässä, josta oli kiva napata makeaa mukaan aina ohi kulkiessa.

   Poista
  2. Hahah kiitos Anne :D Buffet-termin hylkääminen saattaa olla siis vieraiden etu, että vältetään ruotsinlaivatyyppiset buffet-överit :D Hölmistyin itsekin tuota jos olisikin vain karkkia -lausetta kirjoittaessani, että onko tässä touhussa enää mitään järkeä, jos tälläisiä pohdin. Onneksi pääsitte sisään ajatukseeni.

   Tuo kuulostaa tosi hyvältä systeemiltä mitä teille on Laura tulossa. Luulen, että meillä ei täysin pusseista tai jostain kupeista päästä eroon, koska haluaisin myös irtokarkkityyppisiä karkkeja tarjolle. Mutta lakuja ainakin on myös meille tulossa! Jarkko rakastaa Fazerin turkinpippurilakuja eli niillä on ainakin paikkansa meidän karkkitarjoiluissa.

   Poista
 2. Kannatetaan! Jos karkkibuffet ei kuulosta omalta, niin muokkaatte sitten siitä sopivan, vaikka sitten tiputtamalla "buffetin" pois. :) Meillä on vähän sama, että mä oon maailman suurin karkkihiiri ja Visa ei sitten makeaa oikein syö, joten sille on sama se tuleeko meille karkkibuffaa vai ei. Musta karkkibuffan idea alkaa olla aika tylsä ja käytetty, joten suunnitelmissa on vähän muokata sitä meidän tyyppiseksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin me varmasti tullaan tekemäänkin. Sain avattua tilannetta myös Jarkolle ja hankalan selittämiseni jälkeen päädyttiin yhteistuumin pelkkään karkkiin :D Hetken sain tosin selittää, että mikä henkinen ero karkkibuffetilla ja karkilla ihan muuten vain on, mutta lopulta löysimme yhteisen linjan :D Ja minä sain mielenrauhan karkkibuffetin osalta.

   Poista
 3. Se on kieltämättä jännä miten häihin pitää aina keksiä jotain termejä asioille. Meillekin tulee "baareja" eli juomabaari, viskibaari ja skumppabaari. Miksei nekin olisi ihan vaan juotavaa, skumppaa ja sitten viskiä :D ymmärrän siis hyvin sun pointin! täytyy myöntää, että kyllä tässä itse kullakin nousee pientä häähöpöyttä pintaan hääsuunnittelujen aikana, hehe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunsin itseni vaihdellen aivan höyrähtäneeksi tätä tekstiä kirjoittaessani ja välillä taas aivan normaaliksi morsiameksi, joka nyt ei vain tykkää karkkibuffan käsitteestä. Onneksi joku muukin ymmärsi pointtini, vaikka aivan turhaa terminologian kiertelyä koko kriisini olikin :D Meillekin on karkkitarjoilun lisäksi tulossa ginibaari, mutta se ei särähdä korvaani lainkaan samaan tapaan kuin karkkibuffet. Muutenkin kaikki juomabaari ovat minusta säilyttäneet hohtonsa, eli riemulla nauttisin skumppabaarista!

   Poista
 4. Minä ainakin sain kiinni siitä mitä tarkoitit: karkkibuffet todellakin on väkisinkin vähän rustiikkinen. Itse en aiemmin asiaa tiedostanut, varmaan koska meidän boheemi-rustiikki-moderneilla vivahteilla-teemaan karkkibuffet sopii hyvin, ja siitä tulee todella perinteinen.
  Mulle tuli pari visiota karkkibuffetista, joka voisi sopia teidän teemaanne: joko niin että ei varsinaisesti ole mitään buffettia, vaan karkkia tarjolla jälkiruokapöydässä kakun kanssa, karkkimaljoina jotkut kulmikkaat ja asettelu esim. riveissä, värimaailma joko kirjava tai sitten mahdollisimman yhdenmukainen. Tai sitten candybar, jossa korostetaan "baarimaisuutta" esim. karkkeja voisi ottaa cocktail-laseihin(villi idea x) ja tarjoilla mm. sellaisista cocktail-lasien näköisistä maljakoista, sekä kulmikkaista ja kokonaisuuteen sopivista. Mitään turhaa koristelua ei olisi mutta ehkä jokin moderni candy bar-kyltti korkeintaan. Kun yritin Pinterestistä etsiä ideoita modernimpaan karkkibuffettiin, en ainakaan vielä löytänyt mitään! Joten olisi tosi kiva kyllä nähdä tällainenkin toteutus mahdollisesti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh kiitos! En ole siis täysin höpsähtänyt :D Tuollaiseen tunnelmaan karkkibuffet todellakin toimii.

   Kiitos ideoista! Pääsen sisään tunnelmaan ja tuollainen fiilis modernin kulmikas candy bar todellakin sopisi meidän häihin! Haasteena vaan on, että kummallakaan meistä Jarkon kanssa ei ole ainakaan toistaiseksi syttynyt erityistä motivaation liekkiä karkkibaarin luomista varten, joten into lähteä luomaan ideoita todellisuudeksi on liian pieni :D Helpommalla pääsemme vain karkit pöytään taktiikalla, ellei tosiaan vielä ennen häitä nouse innostus tarttua karkkibaarijuttuun tarkemmin.

   Poista
 5. En tiedä selkeyttääkö tämä ajatuksiasi, mutta kerron silti. :D Yksissä industrial-henkisissä häissä oli toteutettu herkkubuffa näin: http://hellerannassa.blogspot.fi/2014/06/meidan-haat-herkkubuffa-ja-baari.html

  Vaikka mukana buffan koristeluissa oli sekä viiriä että puulaatikkoa, en siltikään luokittelisi tuota pöytää rustiikkiseksi (kanssani saa toki olla eri mieltäkin). Modernia henkeä loivat mielestäni erityisesti kirkkaat ja selkeät värit sekä tietysti juhlapaikka, johon buffa on pystytetty. Karkkibuffastakin saa varmasti asustettua epärustiikkisen, jos tekee somistuksen omalla tyylillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä! Kävin kurkkaamassa ja saan kyllä freesimmästä ajatuksestasi kiinni, mutta silti söpöistä pikku kupeista ja herttaisista purnukoista tulee ei tätä meille -viba. Tottakai kun veisi täysin oman tyyliseksi herkkubuffan niin kaiken rustiikkisuuden saisi varmasti häivytettyä, mutta luulen, että päädymme silti karttamaan erityistä buffetpistettä. Tarjolle tulee siis vain jossain vaiheessa iltaa karkkia ja sipsua ilman sen kummempaa erityisherkkupistettä :D

   Poista
 6. Mä oon pohtinu ihan tätä samaa asiaa. Mun mielestä karkkibuffa on jo niiiin loppuunkulutettu idea etten ole jaksanut edes harkita sitä meidän häihimme. Miksi se karkki pitää tulla buffana? Mie en oo ikinä päässyt sisälle tähän karkkibuffet hypetykseen :D Vaikka toki onhan ne söpöjä, mie en vaan ymmärrä niitä. x) Mut onneks häissä voi olla karkkia ilman buffaakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kyllä ymmärtänyt karkkibuffetin suosion, mutta nyt omien häiden teeman ja tunnelman tarkentuessa on alkanut enemmän hiipiä fiilis, että karkkibuffet ei ole meidän eikä meidän häiden näköinen juttu. Buffan söpöys on tosiaan vähän liian söpöä meille. Totta :D

   Poista
 7. Mä oon niiin miettinyt näitä samoja juttuja! Oon tosin luullakseni päätynyt siihen että meille tulee herkkubuffa, johon tulee karkkien lisäksi sipsejä ja jotain muuta suolaista, ja ainakin toistaiseks oon suunnitellut että meidän buffasta tulee huolettoman suunnittelematon, jos semmoinen nyt on mahdollista :D
  Mietin myös tuota jos jokaisessa pöydässä olisi jotain tai sitten että illalla olisi vasta laittanut herkkuja tarjolle jostain takahuoneesta, mutta käytännön kannalta oon sitten ajatellut että helpointa lienee se, että siellä jossain juhlatilassa on oma pöytä missä herkut on jo valmiina, ja se vaan avataan käyttöön sitten jossain vaiheessa iltaa, ettei kukaan joudu sen vuoksi näkemään ylimääräistä vaivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh jälleen yksi kanssimorsian, joka on miettinyt tälläisiä turhuuksia :D

   Minä vähän visioin, että herkut olisi suurissa kulhoissa, joissa ne jossain vaiheessa iltaa nostettaisiin takahuoneen puolelta alunperin buffetpöytänä toimineelle pöydälle. Sillä tavoin säästyisi juuri siltä jossain vaiheessa iltaa avattavalta erityiseltä herkkupöydältä, jolle juuri olen huomannut olevani meidän häiden suhteen allerginen :D Toisten häissä asialla ei olisi minulle mitään merkitystä, kunhan herkkuja on tarjolla, mutta meille itsellemme herkkupöytäviritelmä ei tunnu istuvan ;)

   Poista
 8. Mä en kyllä liitä karkkibuffaa mitenkään suoraan rustiikkisuuteen. Tai toki jos sen kuorruttaa pitsillä ja juutilla niin sitähän se on, mutta voihan siitä tehdä omannäköisen sen sijaan, että se on ylisöpö :) Mulle karkki ja herkut on niin iso osa elämää, että vaikka vähän kaikkia kliseisiä hääjuttuja vastaan taistelenkin niin herkkubuffet on häihin saatava :D Tosin, itsekin todennäköisesti tiputan buffetin nimestä pois, mutta erilliseen herkkupöytään ne varmuudella kasataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon takia en oikein edes ymmärrä omaa herkkupöytäallergiaani, koska kyllähän pöydästä saa panostuksella vaikka minkälaista tunnelmaa henkivän :D Jotenkin olen vain jumissa ajatuksessa, etten haluaisi meille erillistä herkkupöytää, jonka ihmiset voivat luokitella herkkubuffetiksi.

   Minä olen myös aivan armoton herkkurakastaja, joten en enää oikein edes ymmärrä, miten harkitsin karkkitarjoilun hylkäämistä häistämme... Onneksi tulin ajoissa järkiini!

   Poista