sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Hääblogipäivä Helsingissä

Oli helmikuun alku, kun Jotain keltaista -blogin Iira heitti ensi kertaa ilmoille ehdotuksen hääbloggaajien omasta päivästä, ikäänkuin korvikkeena häämessujen blogimiiteille, joihin kevätkauden messujen jälkeen tulisi pitkä tauko aina loppusyksyyn asti. Idea oli loistava ja saimme sovittua 13 hääbloggaajan kesken sopivan päivän huhtikuulle. Iira otti päivän suunnittelusta ja toteutuksesta täyden vastuun ja me 12 muuta bloggaajaa saimme eilen vain tulla paikalle ja nauttia päivästä. Heti alkuun siis valtava kiitos Iiralle, joka päivän ideoi ja toteutti. ♥

Ja millainen päivä meillä olikaan! Inhoan blogeissa ylihehkutusta, miten se ja tuo oli niin ihanaa ja mahtavaa, mutta eilisen osalta minun on pakko sortua pelkkään hehkuttamiseen, koska eilinen vain oli kaikilta osin täydellinen. Yritin etukäteen miettiä päivää jonkinlaisena pre-polttaripäivänä, koska päivän kokoonpano (iso kasa häistä innostuneita naisia) ja ohjelmanumerot olisivat hyvin sopineet polttareihin.

_DSC7872
IMG_8501
IMG_8482

Aloitimme päivän klo 11.30 HiMO Club -tanssi-treenistudiolta, jossa Emmi's Dance -nimen alla tansiopetusta pyörittävä Emmi johdatti meidät twerkkauksen alkeisiin. Tunti oli niin hauska! Jännitin hiukan etukäteen, mitä tanssillisesta tunnista tulisi, koska en koe olevani vahvoilla musiikin ja koreografioiden kanssa liikkuessani, mutta onneksi Emmi oli ihana ja kaikilla meillä oli tuntiin rento ote. Pylly hyllyi ja ilmeisesti ihan lihasvoimallani, koska sen verran alaselän twerkkauslihaksiani tänään nipistelee. Mukana heti tanssitunnilta lähtien olivat myös Valoisia kuvia -kuvausyrityksen Ilona ja Asta, jotka tallensivat koko päivämme kuviksi ja videoiksi talteen.

 • Polttareita järjestäville vinkkinä, että päivän aloittaminen kaikille uuden liikunnallisen ja vähän hassun jutun parissa sulattaa todella tehokkaasti jäätä uuden porukan keskeltä. Itse asiassa meidän jälkeemme tanssisalissa jatkoi juuri polttariporukka, joten kesän 2018 polttarisesonki on selkeästi käynnistymässä. Omien polttaritoiveideni osalta eilinen tanssitunti vahvisti ajatustani, että toivoisin päivän alkavan jollakin yhteisellä liikuntahauskuudella, koska yhteisen tekemisen varjolla on helppo ryhmäytyä. Sitä paitsi loppupäivänä nautitut skumpat tuntuvat rankan liikunnan jälkeen suorastaan ansaituilta.

Loppupäivän vietimme aivan rautatieaseman kyljessä historiallisesti arvokkaan Radisson Blu Plaza Hotel-hotellin privaattitiloissa. Ensiaskeleet hämyisään tilaan olivat maagiset, koska vastassa olivat salin koko pääseinän mitalle levittyvät taidehistoriallisesti merkittävät Juho Rissasen suunnittelemat lasimaalaukset (museovirasto on vakuuttanut lasit 3 miljoonan euron arvosta) ja valtava kattokruunu, joiden yhdessä luoma valo loi tilaan todella arvokkaan tunnelman. Lisäksi vanhan rakennuksen paksut kiviseinät ja sisätilojen jyhkeät pilarit tekivät Juhon salista hiljaisen, koska mitään Helsingin ydinkeskustan melua ei kantautunut saliin. Sali oli minusta kutkuttavalla tavalla yhtä aikaa historiallisesti vaikuttava että modernin tyylikäs.


 • Juhlapaikkaa vielä etsiville vinkkinä, että Plazan eri tiloja vuokrataan yksityistilaisuuksiin. Mikäli mahdollisuus omiin juomiin ei ole ehdoton, kannattaa todellakin antaa hotellille mahdollisuus, koska minä ainakin olin tilojen upeudesta mykistynyt.

IMG_8548
_DSC7523
_DSC7459
_DSC7392
IMG_8545
_DSC7408
_DSC7401

Hotellilla meille oli tarjolla alkupalapöytätyyppinen buffetruoka, johon kuului runsaasti erilaisia kalaruokia, kuten katkarapuskagenit ja graavikalaa sekä juustoja ja sienipekonipiirasta. Jälkkäriksi saimme nauttia Kakkuhelmen tekemää ihanaa täytekakkua ja hotellin puolesta hedelmiä raakakakkua ja suklaata. Kakkuhelmen eilinen kakku oli kauneimpia kakkuja, joita olen eläessäni nähnyt. Pinta oli juuri sellainen täydellisen tasainen ja pelkistetty kuin minä tykkään, päällä oli runsaasti oikeita kukkia ja kaiken kruunasi hippuset kultaa kakun kyljessä. Kauneutensa lisäksi kakku oli myös todella hyvää!

Yleisen höpöttelyn lisäksi - jota muuten riitti 13 samasta aiheesta kiinnostuneen naisen kesken - meille oli ajanvietteeksi tarjolla askartelua, glittermeikkejä ja pikakampauksia. Olin tanssitunnin jälkeisen pikasuihkun jälkeen aivan pulassa aukinaisine hiuksineni, joten TS-Salongin tarjoamat pikakampaukset osuivat täydelliseen rakoon. Tunsin oloni heti paljon enemmän itsekseni, kun kampaaja pyöräytti hiukseni niskaan elegantille lettinutturalle. Muutenkin oli ihanan rentouttavaa istua hetki kampaajantuolissa kuoharilasi kädessä hääjuttuja höpötellen. Kampauksen lisäksi päivän lookkiin toi erityissipauksen Glitternistin glittermeikit. Jokainen meistä sai hiukan erilaisen meikin illaksi ja lisäksi saimme pienet glitterit muistamisina mukaan.

Kaunistautumisen ohella ehdimme myös askarrella Askarellin tarjoamilla askartelutarvikkeilla, mikä oli hauskaa pientä näpertämistä juttelun ja skumpanjuonnin ohella. Uutena juttuna opin muun muassa, että sinettivahan sulattamiseen on nykyään olemassa kuumaliimapyssyn tapaisia sinettivahapyssyjä. Hiukan kätevämpää kuin kynttilän avulla vahan sulattaminen.

 • Vinkkinä polttareita (tai häitä) järjestäville, että Glitternistin voi varata yksityistilaisuuksiin loihtimaan glittermeikkejä osallistujille. Lisäksi koodilla HÄÄNISTI saa 30.6. saakka -25% alennuksen (ja lisäksi koodilla GSPOT ilmaisen toimituksen) yli 20 euron ostoksista Glitternistin nettikaupasta. Ihan vain vinkkinä kesän festari- ja polttarikautta ajatellen!

_DSC7700
_DSC7671
_DSC7945
41581515782_f3b91de8ba_o
_DSC8241
39814189780_626fa28100_o
_DSC7616
_DSC8582

Kuuden jälkeen siirryimme Plazan baarin puolelle istumaan loppuillaksi. Juttua nimittäin riitti edelleen, vaikka koko päivän ajan oli jo ehditty puhua. Minä poistuin bussilla kotia kohti yhdeksän maissa, mutta osa jatkoi luksuspäivän tyylillä loppuun saakka yöpymällä ihanissa hotellilakanoissa Radissonissa. Tänä aamuna tuntui siltä, että eilen skumppa maistui, mutta toisaalta oli äärimmäisen lämmin ja hyvä olla, koska eilinen oli kertakaikkisen ihana päivä. Kiitos kaikille osallistujille, on ollut ilo tutustua noin moneen mahtavaan naiseen bloggaamisen kautta. ♥  Lisäksi tottakai iso kiitos kaikille yhteistyötahoille, jotka tarjositte päivään unohtumattomia elementtejä. Ja kiitos Iira, että lähdit hoitamaan tätä hurjaa projektia ja toteutit sen uskomattomalla tyylillä. Kiitos!

Mukana hääblogipäivässä:
Jotain keltaista
Enää ei voi vaihtaa
Tyttö tahtoo
Häämimmit
Ida's daydream
Always Yours
Misery Business the Wedding
Bride and Co.
From Bennet to Bingley
Some People Are Worth Melting For
Something Gold
Adieu Madamoiselle, Bonjour Madame
Valoisia kuvia


Postauksen kaikki kuvat (lukuunottamatta kolmea yläkulmastaan x-merkillä varustettua kuvaa): Valoisia kuvia

Ps. Goodie bagin aarteet jäävät vielä seuraavaan postaukseen, koska siellä oli niin innostavia juttuja!

♥ Krista

10 kommenttia:

 1. Ihana teksti! Mahtavaa, että päivä oli jonkun muunkin mielestä onnistunut! Kaikki oli vaivan arvoista, kun päivä oli niin kiva hyvän porukan ansiosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todellakin onnistunut. En keksi mitään, mikä olisi voinut sujua paremmin. Kiitos sekä järjestelyistä että koko päivästä!

   Poista
 2. Ei voi muuten kyseistä päivää kuvaillakaan kuin mahtava ja loistava, eikä ole yhtään yli-hehkuttamista minustakaan! :) Oli tosi ihanaa ja kiva nähdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teki hyvää päästä höyryämään muiden morsianten kanssa rehellisesti vain häistä. Ja vitsi miten paljon puhuttavaa riittikin, olisi voinut jatkaa vaikka kuinka pitkään :D

   Poista
  2. Niinpä!! Oli ihanaa höpistä ihmisten kanssa, jotka on aiheesta yhtä kiinnostuneita kuin itse :D Seuraavalla kerralla kukaan ei saa lähteä kuin vasta joskus yöllä niin ehditään höpistä vielä enemmän. xD Vaikka mulla on silloin toivottavasti jo omat häät onnistuneesti takanapäin!

   Poista
 3. Oli kyllä ihan huikea päivä ja jälleen ikuistit sen kyllä varsin hienoon tekstiin! :) Jännittävää, että ens kerralla kun on hääblogimiitti, kaikki nää tyypit ei olekaan enää neiti-ihmisiä! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahha niinpä! Ja aika moni vaihtaa siviilisäätyään jo ihan piakkoin ;) Hurjaa! Mutta mahtavaa, koska on ihana päästä näkemään, millaisia juhlahetkiä toiset on päässyt viettämään pitkän suunnittelun päätteeksi <3 Tuo omiin kesäviikonloppuihinkin häähumua, kun voi miettiä, että kaveri menee naimisiin just tänään :)

   Poista
  2. Juu, jaamme sitten wanhoina viisauksia! xD

   Poista
 4. Oli kyllä huima päivä, ei tosiaan voi muuta kuin hehkuttaa!

  VastaaPoista