lauantai 7. huhtikuuta 2018

Kaasojen pukeutuminen häissä

Kaasojen pukeutuminen on hääleffojen vakiovitsi. Kauhea bridezilla pakottaa kaasoraukat huonosti istuviin, kirkkaan pinkkeihin mekkoihin, jotka eivät malliltaan sovi kenellekään, ja kaasojen kohtaloksi jää vain pyöritellä silmiään mörkömorsiamen silmän välttäessä. Meillä ei toivottavasti ole luvassa sen enempää bridezillailua kuin epämieluisia mekkojakaan, koska jo tässä vaiheessa kaasoilla ja minulla tuntuu olevan samansuuntaiset ajatukset heidän pukeutumisestaan.

Kaasojen pukeutuminen nousi hääcrewmiitissä melko nopeasti pöydälle, koska kumpikin kaasoista oli utelias ajatuksistani heidän vaatetuksensa suhteen. Minusta on reilua kertoa, millaisia toiveita kaasojen mekkojen suhteen meillä Jarkon kanssa on, mutta koska emme tule mekkoja täysin kustantamaan, ei meillä minusta ole oikeutta suoraan määrätä mekkojen tyyliä, väriä tai mallia. Me voimme toivoa ja keskustella asioista, mutta lopullinen päätös jää kaasoille itselleen, koska he puvun pääosin maksavat ja asua kantavat. Kuitenkin koska kyseessä ovat ystävämme, jotka kuuluvat häiden ydinporukkaan, en keksi mitään syytä, miksi he haluaisivat sabotoida juhlasuunnitelmia valitsemalle ylleen jotakin aivan päinvastaista kuin me toivoisimme.

Joka tapauksessa minulla oli kaasojen oukeutumisen suhteen melko simppelit toiveet, joista Jarkko oli kanssani samoilla linjoilla. Toivoisin, että häiden talvinen ajankohta ja juhlien elengatti luonne huomioiden kaasojen mekot olisivat täysipitkät iltapuvut. Toinen toiveeni oli värimaailma, jonka toivoisin olevan tummanvihreä tai harmaa. Onnekseni kaasot olivat kanssani hyvin samoilla linjoilla ja Sanni taisi sanoa toivoneensakin täysipitkän iltapuvun linjaa. Väreistä keskustellessa tumma vihreä keräsi eniten positiivista myhäilyä. Väri on kauniin lämmin, sopii "teemaväreihimme" ja imartelee sekä tummapiirteistä Elinaa että punapigmenttiä omaavaa Sannia. Minun on todella helppo nähdä kummankin kaason näyttävän sädehtivältä tummanvihreässä iltapuvussa!

StockSnap_TTGZMAK2J2

Emme ole Jarkon kanssa vielä lyöneet lukkoon, kuinka paljon osallistumme kaasojen ja bestmanien juhlakuluihin. Toivoisin itse voivani tarjota kaasoille meikin ja kampauksen päivää varten ja osallistua kenties hiukan mekkokuluihin, mutta emme ole tosiaan vielä kunnolla laskeneet, kuinka paljon meidän on rahallisesti mahdollista huomioida hääporukkaamme. Todennäköisesti päätämme jonkun kiinteän summan, joka jokaisella käytettävissään mihin vain häihin liittyvään ja jokainen saa itse sitten miettiä, kuinka häävalmistautumisrahansa käyttää.

Tärkeintä meille kuitenkin on, että hääporukkamme tuntee juhlapäivänä olonsa kauniiksi/komeaksi ja kokee vaatejärjestelyjen sujuneen reilusti.

Ps. En löydä mistään ilmaisista kuvapankeista väriltään ja mekkomalliltaan sopivia kuvia visualisoimaan mekkoajatuksiani, mutta Pinterest on täynnä kauniita inspiskuvia, kun käyttää hakusanoina esimerkiksi 'bridesmaid dresses dark green'.


♥ Krista

6 kommenttia:

 1. Oi että jään jo odottamaan kuvia häistänne. Näytätte varmasti upeilta. Mielestäni pitkä mekko häissä tuo jotenkin vielä lisää juhlavuutta tilaisuuteen.

  Ja kiitos ihanasta blogistasi. Olen saanut paljon vinkkejä ja ajattelemisen aihetta omia hääsuunnitelmia varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista sanoista! Kaikista niistä <3 Kyllä tässä pikkuhiljaa alkaa itsekin uskoa, että hääpäivä ihan oikeasti sieltä lähestyy ja alkaa samalla heräillä into, että mahtavaa päästä todella elämään se päivä, jota tässä kovasti suunnitellaan.

   Minustakin pitkä mekko tuo juuri kivasti lisäjuhlavuutta, joka sopii kaasojen rooliin juhlapäivänä.

   Poista
 2. Oletan, että luet itsekin hääblogeja, niin saako kysyä, että mitkä ovat omia suosikkiblogejasi tällä aihealueella? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, voi kyllä! Lukulistani on nyt ollut melko pitkään stabiili, ja vaatisi ehdottomasti päivittämistä piakkoin, koska ainakin vuoden 2019 parit ovat varmasti jo aktivoituneet. Olen itse plärännyt blogeja lukulistalleni Makea-blogin listan kautta (http://makeaweddingblog.blogspot.fi/p/haablogeja_24.html).

   Olen lukijana itse melko tarkka siitä millaista sisältöä haluan lukea ja toisaalta tahdon päästä kunnolla sisään seuraamiini blogeihin, joten haluan yleensä lukea koko blogin läpi, kun ryhdyn lukijaksi. Siksi on niin "rankkaa" tutustua uusiin blogeihin, kun tuntuu, että täytyy tutustua kokonaan uuteen ihmiseen, kun yrittään tekstien kautta päästä sisään kirjottajan tyyliin ja pariin ylipäätään :D

   Tällä hetkellä luen, (järjestys tabletin lukulistan järjestys):
   - Nordic Wife (aivan ehdottomia suosikkeja, häät tosin vietettiin jo 8/2017)
   - Some people are worth melting for (häät 2018)
   - Meikkihullu morsian (2018)
   - Sormustettu (2019)
   - Olet onneni (2018)
   - Enää ei voi vaihtaa (2019)
   - les reves romantiques (häät 3?/2018)
   - Never. Say never. (2017)
   - Always yours (2018)
   - Jotain keltaista (2019)
   - Idas daydream (2018)
   - Tyttö tahtoo (2019)
   - Adieu mademoiselle, bonjour madame (2018)
   - From bennet to bingley (2020)
   - Häämaniaa hämeessä (2018)
   - Villakoiria ja kissankarvaa (2018)
   - #häkkistenhäät (2017)
   - Bride and co. (2019)
   - Misery business wedding (2018)
   - The blingbling wedding (2018)
   - Häämimmit (2018)
   - Kahden morsiamen häät (2019)

   Lista on melko hurja, mutta hääblogit usein päivittyvät harmillisen hitaasti, niin listalla on kiva olla runsaammin blogeja, että aamupalapöytään riittää luettavaa ;) Ja uusia blogeja saa ehdottomasti esitellä!

   Poista
 3. Kuulostaa ja Pinterest kuvien perusteella vaikuttaa hyvältä tuo mekko! Tummanvihreä on nätti. :)
  Meilläkin tehtiin mekkojen hankkimisprosessi tosi samalla tavalla, eli yhdessä kaasojen kanssa päätettiin...ehdotin monenlaista, mutta kaasot tekivät sitten sen lopullisen valinnan, mihin olin kyllä tosi tyytyväinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin tykkään kovasti tummanvihreästä ja kumpikin kaasokin tuntui niin väristä kuin helman pituudestakin innostuvan. Noin juuri toivon, että meilläkin mekkovalinta sujuu! Yhdessä jutellaan ja mietitään ja sitten kaasot saavat itse valita lopulta mieluisan mekon :)

   Poista