perjantai 20. huhtikuuta 2018

Kukkakattokruunujen tilannepäivitys

Täällä jälleen! Minun on pitänyt kirjoittaa tämä postaus jo usemman illan ajan, mutta kulunut viikko on imenyt minusta mehut niin töiden kuin lähipiirin murheidenkin takia ja kirjoittaminen on vaihtunut jääkiekon finaalisarjaan ja aikaiseen nukkumaanmenoon. Onneksi nyt odotetun viikonlopun korvilla tuntuu, että voi hengähtää ja asiat kyllä pikkuhiljaa asettuvat uomiinsa. Kaikki kunnossa siis!

Minulla on jo pidemmän aikaa ollut isona DIY-projektina paperikukista ja vanteista koottavat kukkakattokruunut/-putoukset, joiden on tarkoituksena tulla reunustamaan meidän pöytäämme juhlatilaan. Kukkakattokruunu-sanaa paremmin tunnelmaan pääsee kurkkaamalla Pinterestin hakutulokset hakutermillä paper flower chandelier. Alunperin putoukset oli tarkoitus koota eBaysta tilaamieni pienten, halkaisijaltaan noin 45cm, hulavanteiden varaan, mutta projektin edetessä visio on edennyt ja nyt alamme olla taas meidän näköisen koristelun ytimessä. Kattokruunut kootaan vanhoihin polkupyörän vanteisiin!

40811304084_f324ef6550_o

Idea vanteiden hyödyntämisestä heräsi Pinterestiä aivan muissa hääaiheissa plärätessä ja tuntui heti aivan täydelliseltä ratkaisulta meille. Jarkko kovana pyörämiehenä osti ajatukseni välittömästi. Jarkko otti myös vastuulleen etsiä askarteluihini kaksi samankokoista vannetta, joten tästä tuli meidän yhteinen projekti aivan konkreettisesti. Muilta osin minä olen tähän mennessä höyryillyt askartelujuttuja paljon eteenpäin itsekseni, koska minulle askartelu menee mieluisasta harrastuksesta, kun Jarkolle taas kyse on enemmän pakollisesta pahasta. Häiden lähestyessä tilanne voinee muuttua.

Joka tapauksessa ensimmäinen pelastettu hylätty vanne saapui meille alkuviikosta ja pääsimme ensi kertaa testaamaan visiota käytännössä. Kuvat on otettu kevyen testauksen jälkeen hämärissä iltaolosuhteissa, joten ne eivät millään tapaa edusta lopullista lopputulosta, jossa kukkia on kauttaaltaan vanteen ympärillä ja putous pääsee roikkumaan katosta vapaana. Intoani testata projektia lisäsi, että olin viime viikolla törmännyt Pinterestissä inspiraatiokuvaan, joka antoi odottaa vannekukkaputoukselta paljon. Linkki kuvaan tässä. Tuo kuva on pitkälti juuri sitä, mitä suunnittelemme, ei tosin aivan noin pitkänä putouksena ja todennäköisesti ilman kristalleja.

40630999275_ccdb89482e_o
27653919338_dab3d558dc_o

Löytövanteemme nro 1 on halkaisijaltaan noin 63cm eli kukkaköynöksiä vaaditaan alunperin suunniteltua enemmän. Olin laskeskellut, että 100 köynöstä riittäisi, mutta näillä mitoilla päivitetty arvio nousee 126 köynökseen. Tekemistä siis riittää, koska tällä hetkellä kasassa on 50 köynöstä. Toteutamme putouksen kolmenmittaisilla köynöksillä niin, että sisävanteeseen tulee 9 pitkää (200-210cm) köynöstä, vanteen keskivaiheille 18 keskipitkää (170-180cm) köynöstä ja ulkokehälle 36 lyhyttä (noin 150cm) köynöstä. Näin kattokruunuun saadaan keveyttä ja hiukan rakennetta.

Käytännössä suunnitelmamme tarkoittaa aivan hurjaa askartelua-urakkaa, koska kukkien askarteleminen ja köynösten kasaaminen vie yksinkertaiseksi puuhaksi yllättävän paljon aikaa. Lopputulos kuitenkin motivoi, koska meillä kummallakin on erittäin hyvä fiilis tästä projektista. Näyttävää, mutta sopivalla tavalla meidän näköisesi toteutettuna.

Ps. Huomenna on edessä kauan odotettu hääbloggaajapäivä Helsingissä. Instan (@kristallihaat) kautta voi tunnelmia seurailla pitkin päivää ja varmasti materiaalia purkautuu bloginkin puolelle piakkoin huomisen jälkeen. En voi sanoa muuta kuin, että ihanaa päästä viettämään hömpötihömpötipäivää kanssamorsianten kanssa. ♥ Kiitos siis jo nyt Jotain Keltaista -blogin Iiralle. Uskomatonta duunia meidän kaikkien ilon eteen.


♥ Krista

10 kommenttia:

 1. Ompas todella hauska ja kekseliäs idea! :) Itsekin odotan huomista jo ihan täpinässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Me ollaan Jarkon kanssa molemmat tosi innoissamme tästä ideasta. Oli niiin hauskaa launtaina!

   Poista
 2. Vautsi! Onpas hieno idea, ja vanne näyttää kauniilta jo näin keskeneräisenä. :) Olen ihan varma, että näistä tulee vielä todella upea yksityiskohta teidän juhlatilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin olen vakuuttunut, että tästä tulee vielä erittäin hyvä. Se onneksi motivoi jatkamaan askartelua :D

   Poista
 3. En ole tällaisista putouksista kuullukaan Jään odottamaan, miten upea lopputuloksesta tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, etten ole innostunut ja innostanut muita ihan turhaan :D No ei tosi, uskon kyllä, että näistä tulee vielä superhienot, kunhan jaksaa vaan väkertää eteenpäin :)

   Poista
 4. Tulee tosi hienoja!! Nuo kukat ja muodot sekä pyöränvanne sopii hyvin teidän häiden tyyliin: modernia ja vähän industrial henkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sinäpä sen sanoit! Minusta tämä osuu meidän häiden tunnelmaan kuin nyrkki silmään, kröhöm.. :D

   Poista
 5. Näistä tulee niin hienot! Ja tuo pyöränvanne on kyllä hauska idea ja ihan huippua, että se kuvastaa samalla vielä Jarkon pyöräilyinnostusta. Tuollaiset vähän vaivihkaa mukaan ujutetut esim. parin harrastuksiin liittyvät elementit on minusta aivan ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täsmälleen näin! Ei ole tarkoitus työntää meidän harrastuksia väkisin esille, mutta tälläisten pienten juttujen kautta tulee kuitenkin meidän persoonaa ihan uudella tavalla juhlaan mukaan :)

   Poista