sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Pahimmat pelot

Olemme suunnitelleet hääpäiväämme jo tässä vaiheessa yli vuoden ajan. Ennen varsinaista hääpäivää edessä on vielä lähes toinen vuosi. Ehdimme siis mielissämme elää juhlapäivämme moneen kertaa ennen kuin todella pääsemme asiaan. Vaikka aikaa, intoa ja suunnitelmia on paljon, on mahdollista ja hyvin todennäköistäkin, että kaikki ei itse juhlapäivänä mene aivan suunnitelmien mukaan. Ajattelin nyt kirjoittaa ylös pahimpia pelkojani hääpäivään liittyen. Osa peloista on pienempiä ja osa suurempia, osa mahdollisempia ja osa erittäin epätodennäköisiä, mutta kirjoittelen ylös kaikki.

Häät eivät toteudukaan.
Tämä on pahin pelkoni. Onneksi skenaario on äärimmäisen epätodennäköinen, mutta elämässä ei ikinä voi olla varma. Jomman kumman auto saattaa joutua onnettomuuteen juuri matkalla vihkikirkkoon. Akuutti psykoosi voi iskeä ja koko avioliitto muuttua valheelliseksi salaliitoksi. Tai Suomeen iskeä vaikka poikkeustila, jonka vuoksi ulkona ei saa liikkua. Koskaan ei voi olla varma.

Joku sairastuu.
Häiden peruuntumisen jälkeen kamalinta olisi, että häitä jouduttaisiin viettämään jonkun läheisen vakavan sairauden aiheuttaman surun ja haikeuden varjostamana. Hiukan lievemmässä tapauksessa jompi kumpi meistä heräisi hääaamuna vatsataudissa, influenssassa (kausi on muuten juuri häiden aikaan päällä...) tai vaikka hyvänlaatuisessa asentohuimauksessa (yksi synttäriyllätyspäivä on tämän takia mennyt meillä myttyyn). Olisi vain kertakaikkisen epäreilua sairastaa hartaasti odotettuna hääpäivänä. Argh, kun ärsyttää ajatuskin.

IMG_7075

Joku kuolee.
Elämä on väliaikaista, eikä kukaan meistä tiedä omaa aikaansa täällä. Vaikka kuolema on osa elämää, on sen mukanaan tuoma suru, kaipaus, haikeus ja vihakin tunteita, joita toivon, ettemme joudu ottamaan elämäämme pitkiin aikoihin. Tähän emme kuitenkaan mitenkään voi vaikuttaa, joten saatamme vain toivoa kaikkea hyvää läheisillemme niin nyt häiden alla kuin tulevaisuudessakin.

Juhlissa tulee riita.
Perheissämme ja lähipiirissämme ei onneksi ole raivohumaltujia tai akuutteja konfliktitilanteita päällä, joten saatamme vain toivoa, ettei sellaisia synny hääjuhlassakaan. Olisi äärimmäinen antikliimaksi joutua omana hääpäivänään setvimään lähipiirin riitoja ja kantamaan vieraitten surua, hämmennystä ja kiukkua harteillaan. Ei kiitos.

Vieraiden mielestä juhlat ovat huonot.
Jos kukaan ei tykkää ruuasta? Jos juomat ovat lämpimiä? Jos tunnelma ei rentoudukaan vaan kaikki jäpittävät kiusallisina koko illan ajan paikoillaan? Olemme järjestäneet juhlia sopivissa määrin me itse, mutta myös vieraat edellä, joten olisi todella kurjaa, jos vieraat eivät viihtyisi juhlissamme. Toivomme voivamme järjestää ikimuistoisen illan kaikille, joten tämän pelon toteutuminen olisi todella suuri pettymys ja surukin.

Aikataulut pettävät täysin ja tulee kiire.
Kiire on aivan kammottava mörkö minulle. Vihaan kiirettä, erityisesti kun ollaan tärkeiden asioiden äärellä. Vihkiaikamme on vasta klo 15.30, joten sen puolesta kiirettä ei onneksi pitäisi olla. Aamuun täytyy nimittäin mahtua rauhallinen kuoharihetki kaasojen kanssa tulevaa päivää fiilistellen! Vihkimisen jälkeen en päivän aikataulujen suhteen usko tulevan ongelmaa. Syödään, kun sen aika on, ja muuten ohjelmanumerot vyörykööt eteenpäin sitä tahtia kun ehtivät.

IMG_7059

Meikki tai kampaus epäonnistuu.
Tahdon hääpäivänäni olla sädehtivä, koska tiedän, että minussa on kauneutta. Tykkään juhlameikkinä vahvasta meikistä, joka saa erityisesti silmissä näkyä, joten minulle on pettymys, jos meikin jälkeen peilistä katsoo liian arkisen näköinen Krista. Kampauksen suhteen olen löysempi, mutta tietysti tahdon, että kampaus kestää päivän tukevasti paikallaan, koska inhoan avonaisia hiuksia ja karkailevia kiehkuroita.

Päivä menee ohi ennen kuin ehdin tajuta.
Tähän täytyy varmasti aktiivisesti keskittyä, koska tahdon muistaa hääpäivän läpikotaisin. Tunteja on päivässä niin vähän, etten halua antaa niiden lipsua huomaamatta ohi, joten aktiivista läsnäoloa hetkessä on treenattava

Mekko hajoaa.
Rakastan hääpukuani ja se on ollut tarkasti varjeltu timanttini jo yli vuoden ajan. Vaatteilla on kaikkiaan iso rooli oman juhlafiilikseni luomisessa. Kun mekon erityisyys ja tärkeä rooli hääpäivänä yhdistetään edellä mainittuun, saadaan kamala pettymys ja surku, jos mekko kummasti hajoaisikin juuri hääpäivänä.

Meillä tai hääcrewlla on liian iso stressi.
Tahdon, että hääpäivä on niin meille Jarkon kanssa kuin hääydinporukallemmekin nautittava juhlapäivä, eikä orjaleiri, joten olisi todella ikävää aistia stressin puskevan läpi meistä, kaasoista tai bestmaneista. Haluan hääpäivään ennen kaikkea hyvää fiilistä! Asiat kyllä hoituvat, kun ne on hyvin suunniteltu ja ne mitkä eivät hoidu, eivät varmasti ole vakavia juttuja.  


Nyt kun olen rohkeasti kertonut pelkoni ääneen, voidaanko luottaa, että ne eivät toteudu?
Postauksen kuvat viime syksyiseltä Tallinnan reissulta.

♥ Krista

4 kommenttia:

 1. Itsekin olen kauhea stressaaja ja saattaa olla, että stressaan asioista, joiden toteutumisen mahdollisuus on ihan minimaalinen. Täytyy sanoa, että kuitenkin se todennäköisin kauheus olisi juuri tuo liiallinen stressi hääpäivänä. Ehkä siksi suunnittelu ollaankin aloitettu hyvissä ajoin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo stressi olisi raivostuttavaa, varsinkin kun sitä on koko hääsuunnittelun pyrkinyt välttämään kertymästä hääpäivälle :D Yritän sitkeästi luottaa, että kunhan asiat hoitaa ajoissa ja hyvin, ei hääpäivälle vaan voi jäädä kenellekään liikaa stressattavaa.

   Poista
 2. Mä en ole tässä kohtaa vielä osannut stressata mistään pienemmistä yksityiskohdista, mutta nuo sairastumisen ja kuolemanpelot käy välillä mielessä. Olisi tosi kurjaa, jos joku tärkeä ihminen ei pääsisi osallistumaan häihin tai pahimmassa tapauksessa omalle kohdalle sattuessa koko häät jouduttaisiin perumaan. Mutta turha se on etukäteen tällaisia asioita surra, joten luottakaamme siihen, että nämä kaikki meidän pelot osoittautuu aiheettomiksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on tosiaan niin isoja asioita, että siinä ei pienen ihmisen toiveilla tai peloilla ole roolia. Kaikkia asioita ei vaan millään voi hallita. Veikkaan, että nämä isot pelot käyvät kaikkien häitä suunnittelevien mielessä, koska aikaa on mahdoton ennustaa etukäteen. Onneksi elämä aina tuppaa jollain tavalla järjestymään :)

   Poista