keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Polttariunelmia

Eläydyin viime viikonloppuna niin vahvasti polttarifiiliksiin, että jatkukoon tuo flow edelleen. Polttarit ovat häiden ainoa asia, joka ei ole meidän hääparin käsissä (jos siis unohdetaan sää, sairastumiset jne oikeasti isot jutut, joita ei voi hallita), mutta on kuitenkin varmaan ihan ok käydä läpi omia ajatuksiani ja kenties toiveitani polttareita ajatellen. En ole hääsuunnittelun aikana muuttunut polttarifanaatikoksi, eikä minulla ole valtaisan suuria odotuksia/toiveita päivää kohtaan, mutta tottakai ajatus ns. viimeisestä tyttöjenillasta ennen avioliiton satamaan purjetimista on ajatuksena kutkuttava. Ihana juhlapäivä kavereiden kanssa ihan vain minun kunniakseni - ööö kelpaa!

Tärkein toiveeni on, että saisin itse valita polttariseurueeni. Ei sillä, että se ketään ihmeellisiä yllätysvetoja pitäisi sisällään, mutta haluan olla varma, että minulle tärkeät ihmiset tulevat varmasti kutsutuiksi. Kaikki eivät todennäköisesti pääse paikalle varsinaisena polttaripäivänä, mutta kutsu on minusta mukava ele, joka kertoo, että toivoisin sinun juhlivan kanssani kun hyvästelen neiti-statustani. Lisäksi uskon vahvasti, että juuri ihmiset tekevät polttaripäivästä erityisen, joten haluan miettiä kutsuttuja myös ryhmädynamiikan kannalta. Tämän vuoksi ajattelen esimerkiksi tällä hetkellä, että juhlimme polttareitani ihan vain tyttöjen kesken, vaikka minulla kaksi tärkeää miespuolista ystävää onkin. Saa nähdä, mitä ajattelen, kun asia alkaa tulla oikeasti ajankohtaiseksi.

Unelmissani polttariseurueeni olisi melko pieni, mieluiten alle 10 henkilöä, mutta kun olen hiukan listaa laatinut, olen joutunut toteamaan, että lähipiirissäni on minulle tärkeitä ihmisiä hiukan enemmän. Toivoisin kuitenkin, ettei päivä leviäisi aivan käsiin ison lössin vuoksi, vaan voisimme toimia yhtenä porukkana ilman kuppikuntautumista. Ihan vain senkin vuoksi, että haluan viettää päivän nimenomaan kaikkien kutsuttujen kanssa, en vain osan.

_DSC7633

Sitten itse päivän ohjelmaan. Hääblogipäivän twerkkaustunti oli minulle viimeinen vakuus, että toivoisin polttaripäivääni jonkinlaisen toiminnallisen alun. Yhdessä tekeminen hitsaa porukkaa yhteen, rentouttaa ja antaa hyvän syyn rellestää koko loppupäivän aamun touhukkaan startin jälkeen, joten miksi ei. Toiminnallinen puuha voisi olla esimerkiksi jonkinlaista tanssia (tanko-, burleski-, twerk-, Bollywood-tanssi jnejne), lasersotaa, ratsastusta, värikuula-ammuntaa, kiipeilypuistojuttuja, trampoliinipuistoa..... Mitä vain, missä päästäisin ilon kautta vähän liikkumaan, höpsöttelemään ja kenties kokeilemaan jotain useimmille uutta. Reippaan aloituksen jälkeen olisi ihanaa saada ruokaa ja kuohuviiniä esimerkiksi brunssin yhteydessä.

Päivän jatkoa tässä ajatellessani huomaan, että loppupäivän osalta toiveeni ovat itse asiassa paljon päivän alkua epäselvemmät. Minusta olisi hauskaa edelleen tehdä jotakin yhdessä. Toisaalta minusta olisi hauskaa päästä päivän morsiamena esimerkiksi huomenlahjakuvauksiin tai meikkiin. Kolmanneksi en missään nimessä haluaisi säntäillä ympäri todnäk talvista jokirantaa kikkelipuvussa myymässä suukkoja, mutta toisaalta koen, että polttaripäiväni kaipaisi kuitenkin jotain kuohuviinibrunssia jännempää, koska olen juhlijana kuitenkin melko repäisijä. Ja vaikka tiivis porukka on minusta äärimmäisen tärkeä osa hyvää polttaripäivää, huomaan silti toivovani, että koko polttarit eivät sijoittuisi jonkun mökille yms suljettuun paikkaan vain meidän oman porukan kesken. Eihän kukaan silloin näe, että minä olen bride to be ja menossa naimisiin! Baarijatkoja en kuitenkaan haluaisi, koska olen kaikkiaan enemmän kotibileihminen kuin klubihirmu. Menikö jo tarpeeksi vaikeaksi rakkaat kaasoni?

Hyvän porukan ohella minulle on äärimmäisen tärkeää, että polttareiden hinnasta ei tule riitaa. Olen aivan valmis osallistumaan omiin polttareihini rahallisesti, mutta sitä ajatusta en kestä, että tapahtuman kulisseissa kiehuu rahariitojen vuoksi. Meidän häidemme on tarkoitus olla riita- ja stressivapaat aina polttareita myöten. Rahaa tärkeämpiä ovat kuitenkin aina ystävät, joten liian kalliin aktiviteetin sijaan on parempi ostaa pullo lisää kuohuvaa ja keskittyä toisiimme.

_DSC7780

Tiivistetään vielä loppuu joo ja ei -listojen muodossa, koska en taaskaan osannut pitää tekstiä lyhyenä.

JOO!

 • Yllätysalku!
 • Jotain toiminnallista päivän alkuun
 • Ruokaa ja kuohuviiniä
 • Jotain erityistä vain morsiamelle päivän aikana esim. meikki, kampaus tai joku tehtäväjuttu
 • Osa ajasta tiiviisti vain meidän porukan kesken, osa ihmisten ilmoilla
 • Mieluummin pidemmät polttarit kuin lyhyemmät
 • Joku pieni yhdistävä tekijä porukalle ja jotain erityistä morsiamelle
 • Sopivassa määrin hiukan höpsöä menoa

EI!
 • Liian tyhmiä nolausjuttuja
 • Pelkkää kuohuviinibrunssia ja mökillä lautapelailua koko päivä
 • Illan päättymistä baariin
 • Liian kallista tai järjestäjille stressaavaa
 • Vain minuun keskittyvää ohjelmaa koko päivän ajaksi, kaikkien pitää saada kokea päivän aikana asioita
 • Överiksi menevää polttarikrääsäilyä esim. hassuja mekkoja, keijunsiipiä...
 • Jäykistel
 • Ekstreme-urheilua, en halua hypätä esim benji-hyppyä
Krista

8 kommenttia:

 1. Huomaan, että mulla on tosi samanlaisia polttariajatuksia, vaikka en ole hirveästi niitä vielä ajatellutkaan! Mäkään en todellakaan halua mitään extremeä tai muuta pelottavaa, mulla on aika paha korkeanpaikankammo :D Myöskään nolaus ei houkuttele, mutta "höpsölle menolle" kyllä! Jonkinlainen tanssitunti tms. olisi tosiaan loistava alku, kuten viikonloppunakin huomattiin! Jokin erityisjuttu morsiamena olisi kiva, mutta en haluaisi että se tapahtuu erossa muusta porukasta niin että muut odottelevat jossain toisessa huoneessa. Kuulostaa kyllä tosi kivoilta nuo suunnitelmat, tekisipä mieli polttareihin vaikka nyt heti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin samoilla linjoilla siis mennään. Toinen kaasoni heti postauksen jälkeen vakuutteli, että hyvät polttarit on aikanaan luvassa, dont worry :D Enkä kyllä lainkaan murehdikaan. Kaasot varmasti hoitavat homman :)

   Poista
 2. Minullakin on ollut tämä sama postausidea mielessä kaason toiveesta ja itseänikin tuo viime lauantai innoitti pohtimaan omia polttareita :D Vaikka luotan siihen, että kaasoni osaavat järjestää juuri minun näköiset polttarit niin silti on jotenkin hankalaa antaa ohjakset jonkun muun käsiin. Skumppabrunssi ja jokin aktiviteetti kuulostavat kyllä tosi hyviltä! Itse innostuin lauantaina kun joku mainitsi, että floristit järjestävät liikkeissään esimerkiksi opetusta kukkaseppeleen tekemiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se hiukan erikoinen tunne, kun muuten häiden suhteen kaikki ohjakset on niin vahvasti meidän kahden käsissä. Onneksi luotto kaasoihin on kova ja edessä on varmasti hyvät juhlat :) Minusta myös kuulosti tosi hyvältä idealta se kukkasidontajuttu!

   Poista
 3. Ollaan kyllä monissa asioissa samoilla linjoilla. :) Lähinnä eroavaisuutena se, että minä puolestani vaadin että päivä päättyy klubissa tanssimiseen. :D
  Minustakin olisi tosi hyvä että päivä alkaisi jollain hauskalla ja toivottavasti jäätä rikkovalla toiminnallisella aktiviteetilla. Tuo on myös hyvä pointti, että osa päivästä vietettäisiin oman porukan kesken ja osa ihmisten ilmoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, miten tuo menee sitten niin täysin ristiin! :D Minä olen kotibilehirmu henkeen ja vereen ja olen yleensä sitä mieltä, että ilta menee aivan pilalle juhlien siirtyessä hälyisään baariin, jossa kaikki vain katoavat toisistaan :D Makuja on monia ja hyvä, että on noin selkeä kanta, niin ei jää kaasoille arvottavaa, että mitenkä tehtäisiin ;)

   Poista
  2. Hauska postaus! Mulla myös hyvin samanlaisia ajatuksia polttareista sun kanssa, mutta kuten Anniina, minäkin haluan klubille kreisibailaamaan lopuksi x)

   Poista
  3. Mä tykkään kyllä myös kotibileistä: ihmisten kanssa keskustelusta ja just sen itselle mieluisan musan kuuntelusta. :) Olisi kivaa, jos polttareissa saisi mukaan näitä molempia: sekä "koti"illanistujaisia että klubibiletystä.

   Poista