perjantai 27. huhtikuuta 2018

Unelmieni huntu

Joku saattaa muistaa, että olen puhunut huntu-unelmistani aiemminkin. Tarkemmin blogihistoriaa selaamalla löysin oman postaukseni viime heinäkuulta. Tässä heti kärkeen pieni lainaus tuosta viime kesän tekstistä: "Visioissani huntuni oli aluksi ehdottomasti pitsireunustettu. Ehdottomasti. Lisäksi hunnun tuli olla käytetty, pituudeltaan puolipitkä, noin takareiteen asettuva, ja materiaaliltaan unelmapehmoista tylliä. Mikäli täydellistä ei löytyisi, voisin tarvittaessa tehdä hunnun itse tai tuunata jonkin valmiin hunnun mieluisekseni hääpäivää odotellessani."

Postaus päättyi paljastukseen, että olen itse asiassa jo löytänyt silmääni ainakin alustavasti miellyttävän hunnun Facebookista Turun alueen hääkirppariryhmästä. Huntu on reunapitsitön, kolme metriä pitkä (ajatukseni oli leikata huntu lyhyemmäksi) ja väriltään ivory. Mitäpä, jos nyt kuitenkin sanon, että tilanne on muuttunut ja olen vasta nyt oikeasti löytänyt Facebookin hääkirpparilta sen unelmieni hunnun, eikä se todellakaan ollut tuo makuuni liian pitkä reunapitsitön malli?

IMG_8595
IMG_8589
IMG_8587
IMG_8590

Joku voisi sanoa, että taas tuli kirpparihuti. Ostaa nyt liian ajoissa ja sitten vaihtaa kuitenkin mielipidettään, kun voisi kerralla ostaa hyvän. Minä kuitenkin sanon, että onneksi löytyi nyt sitten se unelmieni malli. Edellisen voi aina laittaa kiertoon, koska olen säilyttänyt sitä hyvin ja kokeiluja lukuunottamatta huntu on osaltani täysin käyttämätön. Hiukan tietysti harmittaa, että on päästänyt innon niin kovin ryöpsähtämään, vaikka on tiennyt, että olisi vielä hyvin aikaa metsästää sitä täsmälleen oikeaakin, mutta kuten sanottu, nämä tälläiset pieniä ja helposti kiertoon laitettavia häähupsahduksia.

Uusi unelmieni huntu on nyt täsmälleen sitä, mitä edellisen postauksen unelmissani kuvailin. Huntu on sävyltään ivory, pituudeltaan puolipitkä takareiteen asettuva, pitsireunustettu - ja kaksikerroksinen! En ole aiemmin kirjoittanut ääneen, että olen ujosti haaveillut kaksikerroksisesta hunnusta, ja hiljaa mielessäni olen pohtinut keinoja säveltää pitkästä hunnusta mahdollisesti irtileikkaamastani palasta toinen kerros hunnun yläosaan. Blusher-tyyppistä etuhuntua en ole kaavaillut, vaan noin keskiselkään taakse asettuvaa hunnun päälliskerrosta, pidemmän kerroksen laskeutuessa juurikin takareiden seuduille.

IMG_8588
IMG_8612
IMG_8570

Keskiviikkoiltana minua vietiin. Vilkaisin tenttiinlukemisen ohessa nopeasti Facebookia, kun ilmoitus Turun alueella myynnissä olevasta Emmerlingin (malli 2696 kaksikerroksisena) hunnusta osui silmiini. Väriltään ivory, kokonaispituus 2 metriä, 2-kerroksinen, pitsireunainen... Kaikki toiveeni kohtasivat hunnussa ja 50e hintakin oli mielestäni käyttämättömästä (laput paikallaan) merkkihunnusta kohtuullinen.

Teimme heti eilen myyjän kanssa konkreettisesti kaupat. Tunteeni ensi kertaa hunnun pukiessani oli hyvin samanlainen kuin hääpukuni ensi kertaa nähdessäni. Tämä se on. Tottakai viimeinen sana hunnulle tulee vasta hääpuvun ja hunnun yhteissovityksen myötä, mutta tässä vaiheessa uskon kuitenkin löytäneeni pienen sivupolun kautta juuri sen unelmieni hunnun. Ainakin oloni oli eilen aivan kuin morsiamella.


♥ Krista

10 kommenttia:

 1. Tosi kaunis huntu! Ja olen ihan samaa mieltä, että aina voi hutiostokset laittaa kiertoon jos löytääkin jotain vielä parempaa :) Itse olen vielä kahden vaiheilla hunnun suhteen. Toisaalta en koe sitä ehkä ihan omaksi jutukseni, mutta usein huntu kyllä tuntuu kruunaavan häälookin. Varmasti lopulliseen päätökseen vaikuttaa eniten puku ja kampaus että miten huntu niihin sopii jos sopii ollenkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Häätavara onneksi kiertää tehokkaasti ja hyvin pidetty tavara on helppo laittaa hyvillä mielin kiertoon. Minä en aluksi tiennyt haluavani huntua, mutta jossain vaiheessa vain huomasin ajattelevani automaattisesi niin, että tottakai minulla on huntu :D Vasta sitten tiedostin, että hei kyllä minä taidan ihan oikeasti haluta hunnun. Mekko ja kampaus tosiaan vaikuttavat paljon siihen, miten huntu sopii ja millainen huntu sopii.

   Poista
 2. Huntu tekee kyllä morsiamen. :) Tottakai kaikki morsiamet ovat kauniita, olipa heillä huntu tai ei, mutta ovat hunnut vaan niin ihania. Ja ainakin tämä uusi versiosi on oikeasti laadukas, kun on kerran merkkitavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen myös aivan huntujen lumoissa. Sen verran prinsessa sisälläni näköjään asuu, että hääpäivänä tekee mieli leikkit linnanneitoa ♥. Toivon näin, koska minusta olisi ihanaa säilyttää huntu pahasti kellastumatta kentien tuleville polville ihailtavaksi.

   Poista
 3. Aivan ihana tuo hunnun reunapitsi! Ja ihan mahtavaa, että nyt löytyi juuri sellainen, mistä olit unelmoinut. Eiköhän se aiemmin ostamasi huntu löydä uuden morsiamen, jolle se on juuri se oikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi niin minustakin! Tuollaisia puolipitkiä kaksikerroksisia on nyt yllättävän vähän liikenteessä, kun valoillaan on pitkien huntujen valtakausi. Olin niin riemuissani, kun tuo osui silmiini ja sijaitsi vieläpä Turussa <3 Olen myös vakuuttunut, että vanhalle hunnulle löytyy vielä uusi koti :)

   Poista
 4. Vau miten kaunis huntu! Minäkään en ole ihan varma, haluanko huntua, mutta jos se minulle tulee niin tuollaisen reunapitsin haluaisin myös. Olen tällä hetkellä ehkä enemmän kallellani hunnuttomuuteen, mutta toisaalta häämekko-ohjelmissa morsiamen look täydentyy hunnulla aina niin ihanasti, että se saattaisi kääntää pään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä en aluksi tiedostanut haluavani hunnun, mutta jossain vaiheessa huomasin vain ajattelevani asuani niin, että huntu on päässäni :D Alitajunta hoiti homman! Huntua on onneksi helppo kokeilla niin pääsee kiinni erityiseen tunteeseen tai sitten voi todeta, että huntu ei tainnut olla oma juttu. Hääohjelmissa morsiamet tosiaan aina kuorrutetaan hunnuilla ja usein huntu tekeekin omaan silmään kivan loppusilauksen. En silti esimerkiksi itse ole ajatellut, että huntu olisi päässäni koko ajan. Kenties vihkimisen, kuvissa ja hetken juhlapaikalla :)

   Poista
 5. Niin kauniin hunnun olet löytänyt! Itse en aluksi ollut varma haluanko huntua, mutta hääpukusovituksessa testasin ja se näyttikin kruunaavan lookin. Toki kyseinen huntu oli ihan perus, jonka tyylistä en kuitenkaan halua. Pitsireunainen huntu olisi kaunis, mutta en ole varma sopiiko se melko yksinkertaiseen pukuuni. Kai sitä täytyy suunnata huntuja hypistelemään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole vielä päässyt edes kokeilemaan mekkoni kanssa mitään huntua, koska puku on ollut melkein heti ostostaan saakka (2/2017) Kuopiossa vanhempieni luona säilytyksessä ’:D Hiukan jännittää, että toimivatko palaset yhteen, mutta toisaalta olen luottavaisin mielin. Olisi vaan ihana päästä näkemään kokonaisuus!

   Minä suuntaisin ehdottomasti ;) Ja onhan pitsireunaisia aivan sellaisella ohuella reunalla, jolloin vaikutelma ei ole yhtä äklöromanttinen kuin minun hunnussani, vaan sopii paremmin yksinkertaisen puvun seuraksi :)

   Poista