keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Häämeikki - kuka meikkaisi morsion?

Hääpäivän meikki, toisaalta äärimmäisen iso päivää ja toisaalta taas pieni yksityiskohta. Olen meikkiajatusteni kanssa hiukan solmussa, mutta katsotaan, jos solmujen kirjoittaminen sanoiksi hiukan hölläisi vyyhtiä aivoissani. Aihetta saa mielellään kommentoida ja kertoa omia ajatuksiaan meikkijutuista, koska kaipailen hiukan vahvistusta suuntaan taikka toiseen.

En ole ikinä tuntenut vetoa meikkaamista kohtaan, mutta meikattuna olemiseen sitäkin enemmän. Toistaiseksi haluttomuus meikata on kuitenkin pitkälti voittanut ja panostukseni meikkiin ovat painottuneet ainoastana juhlatilaisuuksiin. Arjessa vedän hyvin mitättömällä ja taidottomalla perusmeikillä, joka pitää sisällään mineraalimeikkipohjan, eyeliner-rajauksen, ripsivärin, kulmakynän ja poskipunan. Minä ihan toden totta haluaisin olla meikkaamisesta kiinnostuneempi ja siten motivoitunut kehittymään, koska rakastan kauniin meikin tuomaa itsevarmaa fiilistä, mutta suoraan sanottuna minä vihaan meikkaamista.

StockSnap_EE2H5SKEPA

Näillä puheilla on siis melko selvää, että en halua hoitaa hääpäivän meikkiäni itse. En halua hääpäivänäni käyttää aikaa puuhaan, jota inhoan ja jonka lopputulos jännittää minua joka kerta, kun yritän luoda jotakin perussävyillä luotua varjostusta erikoisempaa. Alammekin lähestyä ajatussolmujeni ydintä, koska vaikka en halua meikata itse, en haluaisi myöskään maksaa häämeikistäni selvästi yli 100 euroa, millä tasolla Turun alueen kehuttujen meikkipalveluiden hintataso koemeikin kanssa pyörii. Varsinkaan, kun unelmissani tarjoaisin juhlameikin myös kaasoilleni. (Älkää rakkaat vielä innostuko liikaa, koska kuvio on vielä erittäin auki.) Olin jotenkin naiivisti ajatellut, että kunhan hääpuku ja sormus on hankittu, morsiamen suuret menoerät on sillä hoidettu. Pieleen meni, koska hääpäivän kauneus tuntuukin nielevän vielä aimo summan.

Toivon häämeikiltäni vahvaa otetta, koska meikillä on suuri rooli juhlavan tunteen heräämisessä sisimmässäni. Rakastan vahvaa silmämeikkiä ja tunnetta, että peilistä katsoo meikin jälkeen hyvällä tavalla täysin erinäköinen minä kuin arkena. Huolimatta meikin vahvuudesta toivon kuitenkin tottakai myös tarkkaa työjälkeä ja tyylikästä otetta, koska kyse on hääpäivästämme, ei klubille menosta. Löysin instagramista häämeikki-asiatunnisteella itse asiassa erinomaisen havainnekuvan toivomani häälookin tyypistä, joten enää puuttuu vain tekijä.

Olen pohtinut pääni, instagramin ja facebookin puhki erilaisia vaihtoehtoja toteuttaa hääpäivän meikki. Minulle ei ole tärkeää, kuka meikin tekee, kunhan voin luottaa, että meikkini onnistuu ja kestää päivän kasvoillani. Näin ollen meikkaamisesta kiinnostunut amatööri voisi aivan hyvin toteuttaa häämeikkini, kunhan vain löytäisin jostain innokkaan tekijän. Toisaalta pelkään tekeväni elämäni virheen, vaikka koemeikkihän on iso apu lievittämään tätä tuskaa. Vielä kolmannelta kantilta katsottuna en tiedä, onko ammattilaispenkkiin istuminenkaan suora tie onneen, koska ainakin juhlameikkien osalta olen nähnyt lähipiirissä useampia juhlapäiväpettymyksiä meikin oltua huono. Se olisikin kaiken kurjuuden huipentuma, että maksaisin mielestäni liian kalliin hinnan palvelusta ja saisin vielähuonon lopputuloksen.

StockSnap_9PV3EN4MKG

Näin ollen olen aivan solmussa. Maksaako jollekin (kenelle?) ammattilaiselle ja toivoa, että ammattilaishintaan todella saa ammattilaisjälkeä? Jatkaako harrastelijaetsintöjä (mistä?) ja luottaa, että alasta kiinnostunut tekijä osaa hoitaa homman ammattilaisen tapaan? Mites kaasojen meikki, kuka sen hoitaisi ja miten paljon olen valmis kaasojen erityishemmottelusta maksamaan? Ja missä meikki ylipäätään pitäisi toteuttaa?

Ovatko nämä kaikille muille aivan selkeitä asioita? Minusta tämä koko meikkikuvio hintoineen ja erilaisine tekijän kädenjälkineen tuntuu aivan todella vaikealta.


♥ Krista 

14 kommenttia:

 1. Minäkään en ole mikään meikkitaituri, joten oli itsestään selvää, että teetän häämeikkini ammattilaisella. Sitä en tiennyt, kenellä. Mutta sitten sain suosituksen kampaajaltani, luotin siihen ja varasin ajan yhteen keskustan kauneushoitoloista hintaan 82€ (sis. koemeikki). Ehkäpä sinäkin voisit kysyä vinkkiä häneltä, joka laittaa hiuksesi (jos kampaus on siis varattuna)? Ammatti-ihmiset usein tuntevat muita läheltä liippaavien alojen tekijöitä. Ja minusta koemeikki on tosiaankin tarpeellinen juuri noiden pettymysten välttämiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vielä kampaajakin avoinna, joten siitä ei tällä kertaa ole apua. Muuten tuo on kyllä hyvä idea, koska tosiaan hiljaista tietoa varmasti kertyy alan työtä tehdessä. Koemeikki ja -kampaus ovat kyllä ehdottomia näin once in a lifetime -päivän yhteydessä!

   Poista
 2. Mulla on myös ollut ihan samaa pohdintaa. Tykkään kyllä meikata, mutta en ole siinä mikään suuri taituri, joten en tiedä osaisinko meikata tarpeeksi "hienon" juhlameikin ja vieläpä kestävän sellaisen. Toisaalta ajatus vieraasta meikkaajasta kauhistuttaa, sillä pelkään, etten näytä yhtään itseltäni jos joku muu meikkaa minut. Kertaakaan en ole ollut tyytyväinen toisen ihmisen tekemään meikkiin. Ja hinta on toki aika suuri, jos sen antaa vaikuttaa. Mietinnässä siis vielä, ja ehkä pitäisi koemeikkiä kokeilla ihan vaan tietääkseeni, haluanko meikkaajan vai en. Kaasoille en aio tarjota meikkiä, vaan kenties jotain muuta vaivanpalkaksi.

  Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-in! Minä en ole vieraan tekijä meikissä ollut kuin kerran ja silloin tekijänä oli kaasoni. Oli ihanaa olla itse miettimättä lainkaan lopputulosta ja keskittyä vain fiilistelemään päivän juhlaa (oli kyse vuosijuhlista). Samaan haluaisin ehdottomasti päästä myös hääpäivänä, mutta ennen sitä täytyisi löytää sopiva tekijä ja päättää, millaisen hinnan olen valmis hääpäivän laittautumisesta maksamaan.

   Poista
 3. Sama! Itse oon jo luvannut kaasoillenikin meikin. Meikkaaja vaan puuttuu, ainakin toistaiseksi. Liikaakaan ei haluais rahaa tämmöseen "pikkujuttuun" laittaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä todella haluaisin tarjota myös kaasoilleni meikin ja kampauksen, mutta vielä on epävarmaa, kuinka budjetti lopulta taipuu tilanteeseen. Kaunistautumiseen, kun kolmen naisen kohdalla uppoaa melko reippaasti rahaa ':D Ehkä haluaisi olla mikään rahanatsi, koska tottakai ammattitaito maksaa, mutta haluan olla kuitenkin hintatietoinen kuluttaja, joka saa rahalleen oikeassa suhteessa vastinetta.

   Poista
 4. Mä olen meikkauksen suhteen sen verran onnellisessa asemassa, että bestmanin tyttöystävä on kynsimuotoilija, joka tekee välillä myös meikkauksia, joten hän lupautui tekemään häämeikkini. Itselläni ei ole mitään tietoa Turun seudun meikkitaitureista, mutta komppaan Tanjaa siinä, että ammattilaiset varmaan osaavat suositella hyviä tyyppejä, joten jos teidän tuttavapiirissä tai tutun tutuissa on ketään kauneusalan ammattilaista niin eikun vaan kyselemään vinkkejä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva, että lähipiiristä löytyy taitoa tehdä. Meillä ei aivan lähipiiristä löydy ketään ja kampaaja on vielä auki, mutta olen yrittänyt olla tarkkana Turun alueen hääryhmissä, kun aiheesta on siellä keskusteltu. Koska toisten kokemukset painavat kyllä paljon palveluntarjoajia valitessa. Harmillista vain, että ihmisten maut menevät välillä niin pahasti ristiin, että toisen ihana on toisen kauhistus :D Siksi olisikin hyvä, jos lähipiiristä löytyisi kokemuksia, joihin tukeutua.

   Poista
 5. Mulla on ihan täysin samanlaisia ajatuksia. Toisaalta haluaisin stressittömän aamun, jolloin joku muu hoitaisi kasvoni juhlakuntoon, mutta myös huolettaa työn jälki, huomattavasti enemmän kuin kampaajan kohdalla. Toisaalta myös hinnat hirvittävät, pääkaupunkiseudulla kun kaikki tuntuu olevan vielä Turkuakin kalliimpaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, en ole siis ainoa, jolle tämä tuntuu olevan vaikeaa ja jota kauneusjuttujen hinta askarruttaa. Olen niin huono kauneuspalvelujen käyttäjä, että kaikenlainen kokemuspinta aiheesta puuttuu. Meikki on kuitenkin iso osa päivän lookkia ja tulee näkymään hääkuvissa öööö... aina :D Olisi todella kurjaa näyttää omaan silmään epämieluisalta päivänä, jona pitäisi hehkua niin omissa kuin muidenkin silmissä. Meikkipalveluja tarjoavia yrityksiä on myös niin tuhottomasti (ja portfolioiden laatu on todella vaihteleva), että paikkoihin tutustuminen on ajoittain ollut hiukan hankalaa. Mutta kyllä tämä tästä. Onneksi on aikaa ja sesongin ulkopuoliset häät ;)

   Poista
 6. Mitä olen livenä nähnyt, niin mielestäni olet tosi hyvä meikkaamaan. :) Tuo hääpäiväksi kaavailemasi meikki on tosi kaunis, sopii varmasti hyvin! Tämä postaus vähän herätteli siihen, ettei mulla ole tarpeeksi selkeää kuvaa siitä, millaisen meikin haluaisin, joten pitää ruveta katsomaan asiaa vielä tarkemmin. Minulla on meikkaaja siis varattu(ja hiukset saman GMC-studion tekijöiltä) mutta ei tämä oikein helppo päätös ollut, ja tapani mukaan epäröin... olen kerran aiemmin ollut ammattimeikkaajalla, ja suoraan sanottuna ammattilainen ei osannut tehdä yhtä "hyvää" jälkeä kuin minä, mikä oli pettymys. :/ Toivottavasti tällä kertaa menee paremmin. Mutta joo, ei nää ole helppoja, ja hinnatkin tosiaan hirvittää kuten Iira sanoi, pk-seutu on järkyttävän kallis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Minulla ei itselläni ole kokemuksia ammattimeikkaajan tuolista, mutta kavereillani on valitettavasti useampikin juuri tuollainen kokemus, että meikki on ollut huonompi kuin omatekemä... Sellainen olisi tosi ikävää hääpäivänä. Onneksi on koemeikki, jossa suuntaa voidaan hakea ja hääpäivää varten koemeikki onkin minusta aivan ehdoton. Minä olen plärännyt instagrammista häämeikki-tunnisteen takaa kuvia ja kokenut sen esim Pinterestiä hyödyllisemmäksi, koska suomenkielisen tunnisteen ig-kuvissa meikit ovat luonnollisempia ja ihan oikeiden morsianten kasvoilla :)

   Poista
 7. Itse olen koittanut katsella eri meikkaajien portfolioita, instatilejä ja blogeja selvittääkseni, että kenen kädenjälki on sellainen, josta itse pidän. Olen kaksi kertaa elämässäni aiemmin käynyt meikkaajalla ja kummallakin kerralla jouduin itse korjaamaan meikissäni jotakin. Sitä en todellakaan hääpäivältä halua, mutta en myöskään tehdä meikkiäni itse. Koitan siis luottaa noihin portfolioihin ja tietenkin koemeikkiin. Toisaalta ei kyllä olisi kivaa siinä vaiheessa todeta ettei varattu meikkaaja olekkaan omaan mieleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Tälläisia kokemuksia olen kuullut kavereiltanikin, joten juhlameikkejä kohtaan on herännyt pieni epäluulo. Häämeikin kohdalla tulee kuitenkin tarkemmin yleensä valkattua tekijä, joten epämieluisan lopputuloksen riski on toivottavasti pienempi. Plus tietysti koemeikki, joka häämeikissä on minusta aivan ehdoton! Luulisi, että hyvän meikkaajan valintaan liittyvän pohjatyön jälkeen koemeikki ei vaan voisi olla mitään liian epämieluisa... kai. Toivottavasti :D

   Poista