maanantai 14. toukokuuta 2018

Sormukset kaiverrutettu

Meillä juhlittiin kihloja noin puolitoista vuotta sitten, lokakuussa 2016. Emme tuoreeltaan halunnut millään luopua sormuksistamme, joten sormusten kaiverruttaminen jäi odottamaan suurimman kihlainnon laantumista. Joko intomme oli hillittömän kovaa tai olimme vain rehellisen saamattomia, mutta lopulta veimme kihlamme kaiverrukseen vasta pari viikkoa sitten, toukokuussa 2018. Sinänsä kaiverruttamisen lykkääminen oli ihan hyvästä, koska samalla tuli vietyä kaiverrukseen myös Kultajousen häämessukilpailusta tammikuussa voittamani sormus.

Kihlasormukseni on sisältä kovera, joten kaiverruksen sisältöä piti hieman miettiä. Tehokasta kaiverrustilaa sormuksessa on noin 1 senttimetrin verran, joten ennen päätöksiä kävimme kultaliikkeen myyjän puheilla konsultoimassa, mitä tilaan olisi ylipäätään mahdollista kaivertaa. Myyjän näkemys oli sama kuin meidänkin, eli minun olisi valittava joko nimi tai päivämäärä, koska molempia sormukseen ei mahtuisi. Jarkon sormus oli kolmesta kaiverrettavasta helpoin, koska sormuksessa on hyvin tilaa ja Jarkolla oli alusta lähtien selkeä näkemys, mitä hän sormukseen tahtoo.

IMG_8666
IMG_8667
IMG_8662

Kahvikupin mittaisen mietintätauon jälkeen oli kaiverruspäätöksemme selvä. Jarkon sormuksessa lukee nyt kaiverruttuna minun nimeni ja kihlapäivämäärämme (Krista 14.10.2016) ja minun sormuksessani Jarkon nimi (Jarkko). Nimen kaiverruttaminen kihlaan tuntui jotenkin päivämäärää henkilökohtaisemmalta, vaikka sinänsä onkin ikävää, että kihlaa ei nyt ole sidottu aikaan. Toisaalta on kai parempi, että sormus on sidottu henkilöön, joka on koko sormuksen merkityksen ytimessä kuin yksinäiseen päivämäärään. Sitä paitsi voin aina luntata kihlapäivän Jarkon sormuksesta, mikäli tiukka paikka tulee.

Mennään Naimisiin -messujen jälkimainingeista voittamani sormus aiheutti myös hetkellistä päänvaivaa kaiverrustiskillä. Olin ajatellut kaiverruttavani sormukseen ainoastaan blogin nimen Kristallihäät, mutta Jarkon näkemykset käänsivät päätäni siinä määrin, että päätin lopulta kaiverruttaa hiukan pidemmin Kristallihäät-blogi 2018. Blogin kunniaksi minä kaiverruksen sormukseen halusin, joten miksi minun pitäisi ujostella käyttämästä blogi-sanaa? Onneksi Jarkko puhui minut järkiini. Nyt sormuksen tarina on taltioitu kaiverrukseen tulevienkin polvien ymmärtämällä tavalla, eikä kenellekään ainakaan tule epäselvyyttä, mitä mystinen Kristallihäät tarkoittaa.

IMG_8674

Loppuun vielä vinkkinä, että ne kihlat kannattaa oikeasti viedä ajoissa kaiverrattavaksi. Me nimittäin alkuun aivan pokkana kerroimme myyjälle kihlapäiväksemme 14.10.2017, vaikka oikea päivä oli jo vuotta aiemmin...


♥ Krista 

6 kommenttia:

 1. Mäkin olisin kaiverruttanut sormukseeni väärän vuoden, mikäli mies ei olisi huomauttanut asiasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, sattuu sitä siis paremmissakin piireissä :D Onneksi sulhanen oli tarkkana mukana!

   Poista
 2. Me mentiin kihloihin tammikuussa 2016, eikä meidän sormuksia oo vieläkään kaiverrettu :D
  Ei olla keksitty mitä niihin halutaan kaivertaa! Ehkä sitten vihkisormuksen yhteydessä kaiverretaan sitten näitäkin, onhan tässä vielä aikaa...
  :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te oottekin sitten miettinyt kaiverruksia ihan huolella :D Nyt menee sitten samassa syssyssä vihkit ja kihlat ;) Hyvin on aikaa.

   Poista
 3. Mekin kaiverrutettiin kihlat tässä vähän aikaa sitten. Saatiin sormusten oston yhteydessä kaiverruslahjakortit, jotka oli voimassa 3kk, joten oli "pakko" hoitaa homma kohtuu äkkiä alta pois. Me tykästyttiin ajatukseen, että molempien sormuksissa olisi maininta molemmista, joten päädyttiin kaiverruttamaan sama teksti (H&J + päivämäärä) molempien sormuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näppärä deadline asettui tuon lahjakortin kautta. Ei voi jäädä roikottamaan, kuten meille kävi :D Minä harkitsin hetken aikaa myös tuota K&J kaiverrusta omaani, koska tuo sinne olisi mahtunut, mutta tykkäsin sitten kuitenkin enemmän ajatuksesta, että siellä lukee klassisesti sulhaseni koko nimi.

   Poista