torstai 3. toukokuuta 2018

Viinapullot pöytiin

Välillä inspiraatio hääsuunnitteluun voi löytyä äärimmäisen yllättävistä paikoista tai tilanteista. Ainakin, kun häät tuntuvat pyörivän mielessä luvattoman kertaa päivän aikana (toivon muiden hääparien tunnistavan saman...) mitä erilaisimmissa paikoissa ja tilanteissa. Näin kävi myös viime viikolla, kun kurkkasin siivouskaappiimme ja inspiroiduin.

Kyse ei ollut häiden jälkeisen päivän siivousinspiksen löytymisestä, vaan pöytiin sijoitettavista viinapulloista. Tiedän, kuulostaa erittäin rankalta, epätyylikkäältä ja kaikkiaan arvokkaan juhlan kanssa ristiriidassa olevalta touhulta, mutta taustalla on niin hyvä idea ja ajatus, että itse asiassa laitoimme Jarkon kanssa viinat jo seuraavana päivä tilaukseen. Antakaas, kun selitän ja tuomitkaa vasta sitten.

Jarkko oli syksyn 2014 opiskelijavaihdossa Etelä-Koreassa. Jo ennen tuota syksyä korealainen kulttuuri oli hivuttautunut elämäämme Jarkon Suomessa tuutoroimien korealaisten vaihto-opiskelijoiden myötä, mutta syksyn 2014 jälkeen Korealla on ollut lähtemätön paikka meidän sydämissämme. Erityisesti maa on tottakai tärkeä Jarkolle, koska neljän kuukauden vaihtokokemus oli uskomaton seikkailu tuossa vaiheessa vielä melko vähän matkustaneelle sulhaselleni, mutta myös minä tykästyin Koreaan kovasti kahden viikon lomamatkallani Jarkkoa moikkaamaan.

Nykyisellään Korea näkyy elämässämme kaapista vakiona löytyvinä ruokatarvikkeina (seesamiöljy, chilitahna, korealaiset nuudelit...), säännöllisesti kokkailtavina paikallisina ruokalajeina, viestittelynä Jarkon vaihtoaikaisten kavereiden kanssa, musiikkina ja tiheästi esiin nousevina muistoina "silloin Koreassa tämä meni näin ja näin". Voisi sanoa, että Jarkon merkityksellisen vaihtokokemuksen kautta maa on noussut meille molemmille todella läheiseksi.

IMG_8774

Entä kuinka kaikki tämä liittyy meidän siivouskomeroomme tai häihimme? Yhteys näiden etäiseltä tuntuvien asioiden välillä on, että siivouskaapissamme on ollut pitkään koriste-/yms käyttöä varten jemmattu tyhjä soju-pullo. Soju on korealaista riisistä tislattua alkoholijuomaa, jota paikalliset juovat valtavia määriä. Sojua tilataan aina, kun mennään yhtään pidemmän kaavan mukaan istumaan iltaa, sen oikeanlaiseen sekoittamiseen on omia rituaaleja, sen korkilla pelataan juomapelejä (joita korealaiset muuten rakastavat yli kaiken) ja sitä vain nyt juodaan aina ja kaikkialla Koreassa. Juoma myydään tyypillisesti noin 350ml pulloissa, se on vahvuudeltaan 10-18%:ia ja maistuu vedellä laimennetulta viinalta, paitsi nykyisin juomasta myydään myös helpommin lähestyttäviä maustettuja versioita. Meidän ideamme on kattaa jokaiseen 10 hengen pöytään hääruokailun ajaksi yksi pullo (350ml) sojua!

Tuomalla kattaukseen pöytäseurueen kokoon nähden pienen pullon sojua, saamme jälleen tuotua hiukan paremmin persoonaamme ja historiaamme osaksi hääjuhlaa. Korea on meille tärkeä maa, joten on hauska ajatus, että se näkyy pienesti myös häissämme. Räkäkännejä vieraiden ei ole tarkoitus juomamäärällä pystyä vetämään, vaan enemmän taustalla on halu tarjota vieraille pieni makupala vierasta kulttuuria ja samalla kenties hiukan puhuttavaa pöytiin. Soju on myös hauskasti linjassa ruokailumme Aasia-tematiikan kanssa ja soljuu varmasti saumattomasti sushin seurana, vaikka eri maista tulevatkin.

Me olimme ideastamme tosiaan samantien niin vakuuttuneita, että laitoimme saksalaiselle nettikaupalle tilauksen menemään päivän harkinnan jälkeen. Persikan makuinen soju odottaa!


♥ Krista

15 kommenttia:

 1. Aivan loistava idea ja näyttää ihan teiltä. Kiva kun valinnoilla on taustalla jokin tarina eikä vain että viinaa heti kun istumaan pääsee. Meillä nousi ilmoille, että osana vieraslahjaa olisi pieni 4cl pullo jokaiselle aikuisvieraalle, mutta vielä en ihan lämmennyt idealle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos! Kiva kuulla, että pääsit ideaan sisään, koska me itse ollaan oltu aivan vakuuttuneita, että tämä on taas parasta ikinä :D Minusta tuollainen lahjaidea on tosi kiva, jos juomaan liittyy joku tarina (esim. juomaa tarvitaan parin lempidrinkkiin tai pari joi sitä ensitapaamisellaan ymsyms) tai juoma muuten muovautuu sulavaksi osaksi lahjaa (esim osaksi darrasettiä). Yksistään ilman taustatarinaa annettuna alkoholi on minusta vähän kylmä lahja.

   Poista
  2. Sulhanen metsästää, joten se olisi sellainen pieni kaatoryyppy. Metsästysteema tulee muutenkin näkymään häissä, vaikka ei nyt mitään hirven päätä seinillä olekaan :'D. Ehdottomasti tarina on taustalla melkeinpä jokaisessa valinnassa.

   Poista
  3. Ah noniin! Sittenhän se sopisi kuin nenä päähän. Ultimaattinen hääkaatoryyppy :D

   Poista
 2. Siis ihanaa kun hääpari keksii omaperäisiä ideoita! Me ollaan "tilattu" eräältä tutulta ravintolan pitäjältä isoja 1,5 litran kossupulloja, joista tulee "vesikannut" pöytiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkennuksena siis tyhjiä pulloja 😅

   Poista
  2. Höhöö, se olisikin tehokasta nestetytystä, kun upotettaisiin 1,5l raakaa suomalaista viinaa pöytäkuntaa kohti :D Noista tulee teille loistavat vesipullot! Ja tosiaan pienellä twistillä kuitenkin, eli kerrassaan mahtava idea ja aikamoisen luova.

   Poista
 3. Hauska idea! Ja tuo etiketti on tosi kivan näköinen, vaikka siinä varmaan lukeekin vain viinan nimi (ooh, ei kai!) koreaksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä tykkään itse sekä pullojen vihreästä lasista että koreankielisestä tekstistä, jota pulloissa on. Ne osuvat juuri hyvin meidän pöytiimme!

   Poista
 4. Mulle tuli otsikosta ensimmäisenä mieleen, että haluatte häihin sitsimeininkiä ja alatte kimpassa laulella juomalauluja. :D Mutta tämähän on aivan tosi kiva idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli itsellenikin se ekana mieleen, kun yritin nähdä otsikon ja ig:n vihjeet ulkopuolisen silmin. Sitsit on ihania, mutta menisi turhan railakkaaksi omaan häämakuun kuitenkin :D Siispä sojua vain! Ja niin meistäkin <3

   Poista
 5. Tosi kiva ja persoonaallinen idea! itsellenikin tuli heti mieleen, että tuo soju sopii varmasti hyvin juuri sushin seuraksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meistä tämä oli myös aivan napakymppi-idea ja siksi siihen tartuttiin niin suurella innolla. Ruokailun aasia-”teema” saa taas pienen lisäboostin tästä :)

   Poista
 6. Tämä on kyllä ihan loistava idea! Sopii ihan täydellisesti varsinkin sushin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeejee, kiitos! Siinä on nyt vierailla ihmettelemistä ruokapöydässä ;D

   Poista