sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Rusettimiehet

Yhteistyössä Naskali Leather

Jarkko tässä taas pitkästä aikaa äänessä, heips! Tätä kirjoittaessani hääpäivään on aikaa vielä 257 päivää ja 13 tuntia, mutta nyt minäkin alan pääsemään vauhtiin. Siirretään valokeilaa hunnuista ja glittereistä hetkeksi sulhasen pukeutumiseen, sillä nyt olisi oikein potentiaalista juhlapukeutumiseen liittyvää vinkkiä tarjolla!

Toisin kuin Kristalla, jonka pukuhankinnat ovat erittäin hyvällä mallilla, itse en ole vielä tähän mennessä lyönyt lukkoon yhtäkään pukuuni liittyvää päätöstä kuoseista, väreistä, kengistä tai oikeastaan mistään. Vision puuttuessa on ollut nihkeää lähteä pukuostoksille.

Yksi asuste kuitenkin teki suuren vaikutuksen ja jäi kummittelemaan mieleeni jo kuukausia sitten Love me do -messuilla Helsingissä. Voisi kai sanoa, että tämä oli sitä rakkautta ensisilmäyksellä, sillä pysähdyin kojulle katselemaan ja jutustelemaan ehkä minuutiksi, mutta lähtiessäni olin aivan myyty.

IMG_8653
IMG_8657
IMG_8647

Tänään haluan siis esitellä oman pukukriisini pelastuksen: Naskali Leather ja käsintehdyt nahkarusetit. Oma rusettini on mallia Usko, mutta palataan siihen vielä yksityiskohtaisemmin myöhemin lisää.

Rusettien puuhamiehenä toimii entinen nyrkkeilijä Jyri Naskali, joka valmistaa itse jok'ikisen rusetin käsityönä. Nyrkkeilytausta näkyy kekseliäällä ja ekologisella tavalla Jyrin kädenjäljessä, sillä jokainen rusetti on valmistettu käytettyjen nyrkkeilyhanskojen ja -säkkien kierrätetystä nahasta. Materiaalit rusetteihin Naskali kerää esimerkiksi kirpputoreilta, nyrkkeilyseurojen ylijäämistä ja tuttujen vinteiltä. Parasta!

Ruseteissa on ajattomuuden tuntu, koska nahka on klassisen tyylikäs ratkaisu sukupolvesta toiseen. Kuitenkin perinteisesti hieman poikamaiseksi asusteeksi mieltämäni rusetti saa aikaan jämäkän, miehekkään ja modernin vaikutelman, kun materiaalina on käytetty nimenomaan nahkaa. Nahkahan on tunnetusti hyvin kestävää ja oikein huollettuna rusetti on erittäin pitkäikäinen hankinta.

Omassa rusetissani parasta on kuitenkin malli. Usko on Naskalin uusimpia lippulaivoja ja sen hienous on kääntörusetin ominaisuus. Toisin sanoen: kun ostat yhden rusetin, saatkin tavallaan kaksi rusettia! Kääntörusetin toinen puoli on omavalitsemaasi väriä ja toinen puoli on musta. Tämä on aiheuttanut itselleni dilemman, koska en ole oikein vieläkään varma, että haluanko yhdistää pukuuni konjakin vai mustan rusetin. Oh snap.

Rusetin kääntäminen on helppoa, mutta se on kuitenkin siinä määrin jäykkää, että rusetti ei niin sanotusti luiskahda ilman komentamista. Ennen kun sain rusetin käteeni, olin vähän huolissani siitä, että lähteekö rusetti pyörimään itsestään käytössä. Höpö höpö.

IMG_8642
IMG_8651
IMG_9961(1)

Joko mainitsin, että rusetin mukana tulee aivan järjettömän tyylikäs puinen säilytysrasia?

Tai sen, että rakastuin rusetteihin siinä määrin, että halusin ostaa kääntörusetit myös molemmille bestmaneille? Bestmanit voivat pukeutua hääpäivänä niinkuin parhaaksi katsovat, mutta rusetin olisi tarkoitus olla se elementti, joka sitoo meidät yhteen.

Rusetit olivat viimeiseen asti bestmaneille yllätys, joten nyt kun rusetit on luovutettu heille eteenpäin, pystyn vihdoin julistamaan rusettirakkaudestani täälläkin. Nahkarusettihankinnan jälkeen voinkin jatkaa puvun metsästystä ihan eri intensiteetillä.

Ja koska kyseessä ei ole mikään aliexpressin kertakäyttöinen kiinakrääsä, olen aivan varma, että Naskalin nahkarusetit tulevat olemaan tulevien vuosieni puumerkki kaiken maailman sukujuhlissa ja tilaisuuksissa.

Piste iin päälle siis.

PS. Tilanne oman pukuni suhteen on jo muuttunut, koska aloitin tämän tekstin kirjoittamisen ennen pukuostoksia. Pukuostoksista myöhemmin lisää. :)


♥ Jarkko

8 kommenttia:

 1. Onpa hienot! Täytyy laittaa muistiin itsellekin tuo Naskali Leather, kiitos vinkistä! :)

  Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tosiaan, koska me ainakin ihastuttiin niin rusettien muotokieleen kuin tarinaan ja työhön rusettien takana. :) Jarkko on hurjan tyytyväinen valintaansa.

   Poista
 2. Tyylikkäät ja kivasti erilaiset rusetit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin meistäkin, ja rusetti tuo juuri sopivan tyylikkäällä tavalla pienen särmän Jarkon asukokonaisuuteen :))

   Poista
 3. Olen itsekin ihastellut messuilla noita nahkarusetteja, niin hienoja! Mutta ei ehkä kuitenkaan ihan meidän pukuihin olisi istunut. Ehkä valojen uusintaan pakko kuitenkin tollanen tai puinen rusetti miehelle hommata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on hauskoja, kun säilyvät kuitenkin melkein ikuisesti ja tyylillisestikin kestävät aikaa. Minä itse tykkäsin tuosta nahkasta materiaalina puuta enemmän, koska puurusetit minusta lopulta olivat vähän jäykän ja kaksiulotteisen näköisiä.

   Poista