sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Ensimmäinen hääkattauskokeilu

Meillä on ollut visio häiden pöytäkoristelusta jo pitkään. Olemme valmistelleet kattaustamme pikkuhiljaa muun muuassa ostamalla pöytäliinat, hankkimalla korkeat maljakot ja askartelemalla GOT-viirit pöytänumeroiksi. Olin jo pidemmän aikaa halunnut testata ihan käytännössä, miltä visioimamme kattaus oikein näyttäisi, mutta vasta tämän viikon alussa saimme kokeilun aikaiseksi. 

Teimme kokeilun omalla keittönpöydällämme, joka ei tosin koollisesti vastaa lainkaan hääpöytiämme. Juhlatilassamme on käytettävissä 120x60cm kokoisia pöytiä, joista kokoamme neljä peräkkäin asettamalla 240x120cm kokoisen pöydän. Näitä pöytiä on tarkoitus tulla kahdeksan ja jokaiseen istutetaan 10 henkeä. Testasimme pöytäkokoa käytännössä häälössin kanssa keväällä juhlapaikalla käydessämme ja totesimme järjestelyn toimivaksi. Samalla testasimme myös mittojen tasolla ostamiemme pöytäliinojen sopivuuden pöytäkokonaisuuksiin - onneksemme liinat sopivat. Jokaiseen pöytään tarvitaan kaksi 145x200cm kokoista liinaa, jotka asetellaan hiukan päällekkäin.

Testipöytämme oli kooltaan 125x75cm eli noin neljäsosa tulevasta pöytäkoostamme, mutta mittasuhteiden sijaan tämän kattauskokeilun tärkein anti oli kattauksesta huokuvan tunnelman testaaminen.

IMG_8702
IMG_8718
IMG_8711
IMG_8719
IMG_8721
IMG_8706

Ja kokeilu onnistui täydellisesti! Tykkäsimme kumpikin aivan hurjasti melko pelkistystä ja selkeästä tyylistä, josta huokui pieni Aasia-henkisyys. Simppeleistä osasista koostuva kattaus ei ollut lainkaan kylmä, vaan kutsuva ja kuitenkin selkeä. Harmaat pöytäliinamme ovat aivan superit. Ikean korkeat harmaat maljakot istuvat täydellisesti center piecen rooliin ja oksista roikkuvat origamijoutsenet tuovat mukanaan aavistuksen Aasiaa ja toisaalta herättävät center piecen henkiin. Kokeilussamme kaikki on tietysti pienestä pöytäkoosta johtuen hyvin tiiviisti aseteltuna, mutta tärkeintä oli tosiaan hakea tunnelmaa.

Seuraavana testinä meillä on vuorossa lattiakokeilu, jossa rakennamme lattialle todellista pöytäkokoa vastaavan alueen, johon kattausta kokeilemme. Näin saa paremman tajun mittasuhteista ja pöydän liiallisesta tai liian vähäisestä täyttöasteesta. Isomman "pöydän" kanssa meidän täytyy myös miettiä kukkajuttuja, koska jotain eloisaa väriä kaipaisi. Kenties pari pientä maljakkoa, joihin jotakin kasvivihreää tai ihan kukkasia?


♥ Krista

14 kommenttia:

 1. Todella kivat nämä harmaat pöytäliinat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin meistäkin! Tuo kivan säväyksen ja on kuitenkin tyylikkäät :)

   Poista
 2. Vau, tää on todella kiva ja tosi erilainen mitä yleensä näkee. Mistä ostitte pöytäliinat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mekin oltiin tosi tyytyväisiä kokeilun jälkeen. Aiemmin vaan suunnittelutasolla olleet jutut näyttää juuri niin kivalta yhdessä kun toivottiinkin :) Liinat on alunperin H&M:ltä, mutta ome stimme ne käytettynä Nordic Wife -blogia pitävältä Lauralta ja hänen mieheltään heidän viime elokuisten häidensä jälkeen.

   Poista
 3. Kattaus näyttää tosi hyvältä, ja rakastan noita valkoisia paperikukkia lautasliinojen päällä. <3 Jotain kukkasia ehkä lisäisin, jos jotain. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joo ne oli mustakin tosi kivat, vaikka keksinkin aivan yllättäen lisätä ne mukaan. Noita pieniä kukkia on jäänyt ns. yli askarteluista, kun olen puuhaillut narikkaseinää peittämään tulevia isompia kukkia. Näyttivät kyllä niin kivalta, että saatetaan joutua askartelemaan ihan varta vasten joka vieraalla tuollaiset kukkaset :)

   Poista
 4. Oi, vanhan roosan väriset kukat vielä tuohon... Muistathan silittää liinat. Monissa hienoissa kattauksissa ryppyiset liinat pilaavat huolellisen kattauksen. Liinat voi silittää ja rullata kaikki samaan rullaan. Ei tarvi juhlapaikalla sählätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunaisen suuntaan oli itsekin hiukan ajatellut mutta toisaalta emme halua vidä tunnelmaa yhtään hempeään suuntaan. Täytyy katsoa, mihin kukkien osalta lopulta päädytään. Erittäin hyvä pointti tuo liina-asia, koska liinat ovat säilytyksen jäljiltä kyllä todella rypyssä. Kiitos varsinkin tuosta rullavinkistä, koska aivan häiden alla on varmasti muutakin tehtävää, kuin silittää ryppyisiä liinoja ´:D

   Poista
 5. Näyttää oikein hyvältä ja vastaa mun mielikuvaa teidän häiden tyylistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla, koska sehän tässä ennen kaikkea on ajatuksena. Ihana kuulla, että tunnelma välittyy :)

   Poista
 6. Vau, näyttää tosi kivalta! Itse pidän erityisesti tuosta betoni-alusesta, sopii tuohon ihan super hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Minusta myös tuo betonilaatta tuo kivasti urbaanin rouheuden mukaan kattaukseen :)

   Poista
 7. Hyvältä näyttää! Itsekin pidän erityisesti noista paperikukista syömäpuikkojen päällä :) kiva nähdä vähän tällaista omaperäisempää kattausta rustiikkisten ”pinterest-kattauksien” sijaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo kukat tulivat mukaan tosiaan aivan ekstempore, mutta näyttävät omaankin silmään tosi kivalta. Askartelut siis jatkukoon!

   Poista