maanantai 9. heinäkuuta 2018

Sekalaisia kuulumisia

Minun on pakko kirjoittaa tälläinen catch up -tyyppinen teksti, koska hääsuunnittelu on edennyt viime viikkoina niin nykien, että mistään yksittäisestä aiheesta riitä kokonaisen postauksen aiheeksi. Olemme miettineet vähän tuota ja hiukan tätä, mutta mitään ei oikein ole saatu valmiiksi. Käsitellään siis näitä pienempiä juttuja tänään ja palataan selkeämmin omakseen jaettaviin kuulumisiin myöhemmin.

Ihan ensimmäisenä juttuna palaan meidän häämatkaan. Kerroinkin Dubain majoitussotkusta kertovassa postauksessa, että majoituksen ohella myös Norwegianilta varaamiemme lentojen kanssa on ollut pientä säätöä. Varasimme huhtikuussa suorat lennot HKI-DBU ja DBU-HKI, mutta toukokuun lopulla sain sähköpostia, että paluulentomme onkin muuttumassa välilaskulliseksi lennoksi Dubai-Arlanda-Helsinki ja matkustusaika venymässä alkuperäisestä alle 7 tunnista yli 10 tuntiin. Olimme jo viittä vaille perua lennot ja ostaa uudet hiukan kalliimmat, mutta suorat tilalle, kun jääräpäinä päätimme kysyä vielä toiselta Norwegianin chatin asiakaspalveliljalta varmistusta tilanteeseen. (Ensimmäinen kaveri ei oikein vakuuttanut meitä tietotasollaan.) Kuinka ollakaan toinen asiakaspalvelija ehdotti heti ensimmäiseksi, että ennen perumista voisimme harkita paluulennon siirtoa ilmaiseksi toiseen päivään joko päivää aiemmin tai myöhemmin. Harkitsimme asiaa hetken ja päädyimme myöhäistämään paluutamme yhdelle päivällä. Päivä enemmän Dubaita siis! 

Ihanaa, että asia selvisi lopulta noin kivuttomasti, mutta iso miinus Norwegianin asiakaspalvelun jähmeydelle. Suomen palvelunumero tuuttasi ei käytössä ja jono ainoaan yhteydenottoreittiin eli englanninkieliseen chattiin oli ensimmäisellä kerralla 30min ja toisella yli 60min.

42585170664_c62316565f_o

Kiitos Tanjan nimiasiapostauksen olemme luoneet suunnitelman meidän nimenvaihtoprojektimme osalta. Jarkko vaihtaa nimensä tulevan syksyn aikana ja avioliiton myötä minä liityn hääpäivänä uuteen yhteiseen nimeemme. Näin Jarkko voi tilata samantien seuraavat 5v pätevän passin (meidän molempien on pakko uusia passit vielä ennen Dubaita), minun nimenvaihtoni on avioliiton myötä ilmainen ja voimme juhlia häitä oikeasti yhteisen nimen juhlana. Olimme pyöritelleet mitä erilaisimpia vaihtoehtoja nimiasioiden byrokratian suhteen, mutta tämä on toivottavasti paras ratkaisu.

Miinuksiksi jäävät minun yksi turhan passinuusinta vanhalla nimellä, Jarkon lentolippujen nimenvaihtorumba, jonka pitäisi virallisen nimenmuutoksen myötä kuitenkin olla ilmainen, ja minun häämatkani puolilaittomasti vanhalla nimellä ja passilla.

Hääyön suunnitelmista on alkanut syntyä jonkinlainen visio. Rahankäyttömme on lipsumassa tilanteeseen, jossa 200e hääyöstä ei enää olekaan niin paljoa, koska kerranhan sitä vain naimisiin mennään. Turkuun avataan juuri häidemme aattona uudistettu Sokos Hotels Seurahuone, johon olen hiukan nettisivujen ja somen perusteella ihastunut. Olisihan se nyt ihanaa nukkua upouudessa hotellissa ensimmäinen yö avioparina ja toisaalta herätä hotelliaamupalalle. Tätä täytyy vielä hiukan harkita, mutta jos emme halua kotiin/kenenkään toisen kotiin/Airbnb-kämppään, kuten emme taida haluta, jää hotelli ainoaksi vaihtoehdoksi.

29433650478_001e196883_o

Mitä seuraavaksi: Seuraavana juttuna tehtävien asioiden listalla ovat bändiltä toivomiemme biisien keksiminen ja bussikuljetustarjouspyyntöjen lähettäminen. Olemme niin onnellisessa asemassa, että saamme luoda bändin soittolistat aivan oman mielemme mukaan, koska bändinä toimii Jarkon oma bändi sijaisrumpalilla, mutta rajattoman valinnanvapauden keskellä meinaa mennä sormi suuhun. Mitkä 2 x 45 min setin verran biisejä ovat niin hyviä, että ne sopivat meidän häihimme ja laittaisivat ihmiset tanssimaan? Tämä on itse asiassa ihan tämän illan ja tämän viikon ohjelma, koska bändillä on oikeus saada toiveemme ajoissa. Tänä iltana testailemme myös hääkattausta, josta varmasti tulee blogiikin ihan pian juttua.

Viimeisin hankinta: Laitoin eilen illalla eBaysta tilaukseen pitkään roikottamiani tylsyyksiä. Tilasin 5 x 100 metriä siimaa askarteluja ja asioiden kiinnittämistä varten sekä valkoista silkkipaperia, että pääsen jatkamaan narikan takaseinän koristeluja. Tänään koekattausta testaillassani havaitsin, että kunhan silkkipaperit saapuvat, saattaisi olla ensimmäisen askarteluiltaman paikka ihan kaasojenkin (tai ainakin turkulaisen kaason) kanssa, koska liian vähäisten kukkaköynösten ja silkkipaperikukkien ohella myös origamijoutsenia on edelleen vasta noin 10. Tarve olisi ehkä noin 70-90:lle.

Lisäksi ostin eilen kirpparilta hiukan osumaa ottaneita mattalasisia tuikkukippoja. Kipot eivät olleet aivan sitä, mitä ole suunnitellut, mutta 27 kappaletta 1 eurolla oli liian kova hinta ohitettavaksi.

Parasta viime aikoina häärintamalla: Meidän molempien hääpuvut. ♥ Kirjoitan Jarkon puvusta vasta sen jälkeen, kun Jarkko itse on kertonut pukuvalinnastaan ja puvun etsinnästä ylipäätään, mutta kuten instagrammin pieni kuvakin kertoi, on puku aivan järjettömän hieno ja sulhanen aivan syötävän komea puku päällään. Itse odotan myös elokuuta kuin kuuta nousevaa, koska olen luvannut, että 6kk ennen häitä saan kokeilla oman hääpukuni kunnolla päälle kaikkien asusteiden ja hiukan paremman meikin/kampauksen kanssa. Edellisestä sovituksesta onkin sillon jo melkein vuosi.

---------

Tämä postaus on aivan yhtä sekava kuin meidän hääjärjestelymme viime aikoina. Ehkä jokainen isoja juhlia suunnitteleva voi kuitenkin samaistua, koska pienistä säpäleistähän kemuja suunnitteluaikana kootaan. Välillä kokoon saa isompia paloja ja välillä täytyy räpeltää näiden pienempien kanssa.

Ps. Matka Tukholmaan oli loistava! Kuvat sieltä.


♥ Krista

6 kommenttia:

 1. Hyvä että mun nimisepustuksista oli jollekin oikeasti hyötyä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todellakin! Meillä on hyvin pitkälti nimiasioiden suhteen samat järjestelyt edessä ja laittoi meille hyvin vipinää töppösiin, kun avasit prosessia :) Kiitos vielä!

   Poista
 2. Bussikuljetuksen tarjouspyyntöön voin antaa isot suositukset tilausajot.net- sivustolle :) sieltä saa kätevästi yhden tarjouspyynnön tekemällä tarjouksia useammilta bussifirmoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkkauksesta! Laitettiin eilen tarjouspyynnöt tuon sivuston kautta menemään. Nyt odotellaan vain tarjouksia :)

   Poista
 3. Tuo nimijärjestely kuulostaa mun mielestä hyvältä ja järkevältä! :) Ja onneksi lentolippurumbakin selvisi. Matkanteko on muutenkin vähän stressaavaa omasta mielestäni (siis se paikasta toiseen siirtyminen, ei kohteessa oleminen :D) joten on inhottavaa jos siihen liittyen tulee lisähuolia. Onneksi kaikki on nyt kunnossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimein kaikki on hyvin ;) Meinasi olla todella säätämistä noiden lentojen kanssa, mutta nyt kaikki on tosiaan kunnossa ja hyvillä mielin odotamme matkaa lämpöön ♥

   Poista