maanantai 6. elokuuta 2018

Hääkampausvisioita

Olen koko ajan ollut luottavainen, että hääkampaukseni onnistuu kyllä. Minulla on ollut yhtä aikaa hyvin selkeä ja toisaalta hyvin epäselvä visio kampauksestani, ja kuten meikkaaja-kampaaja -varausta panikoidessani kerroinkin, meikki oli minulle varausta tehdessä jännempi paikka.

Kuitenkin kummasti once in a lifetime -häitä suunnitellessa sitä havahtuu, että haluaisi kaiken olevan juuri optimaalista ja täydellistä. Niin myös kampauksen. Olen monien muiden hääasioiden tapaan selaillut Pinterestistä ja Instagrammista erilaisia hääkampauksia ja toivonut ihastuvani. Ihastukseni on kuitenkin jäänyt hiukan puolitiehen, koska tuntuu, että makuni vaihtelee kampausten suhteen melko paljon päiväkohtaisesti ja toisaalta en tiedä, millaisia irtonaisia koristeita kampaukseeni haluaisin.

Kampausluonnostelun pohjalle minulla on kuitenkin hyvin selkeät kuviot. Hiukseni tulevat ehdottomasti kokonaan kiinni, koska vihaan kasvoille lenteleviä hiuksia ja huolta lässähtävistä kiharoista. Nutturan paikka tulee asettumaan keskelle taakse melkolailla niskaan, koska sellaiset kampaukset ovat eniten miellyttäneet silmääni. Lisäksi keskiniskanuttura on minusta juhlan arvokkuuteen ja toivomaani lookkiin sopivan elegantti. Keskiniskanuttura on myös mielessä oivallinen (ja ainoa) vaihtoehto, että minulle on tulossa ainakin osaksi päivää huntu.

hääkampaus

Näiden kolmen varman pointin jälkeen alkaakin epävarma osuus. Millaisen nutturan tahtoisin? En pidä liian sliipatuista ampiaispesistä, mutta valtoimenaan lainehtivat maalaisromanttiset lettikampaukset, jotka näyttävät pysyvän kasassa vain pyhällä hengellä, ovat myös ehdoton nou nou. Leteistä sinänsä kyllä pidän, mutta en löysinä, vaan kauniisti hallittuina. Pelkään myös, että onko sileäpintainen nuttura liian pliisu ja tylsä? Tuleeko minulle hääpäivänä fiilis, että voi kunpa kampaus olisi vähän muhkeampi? Olen instan kuvahaun kautta löytänyt "hääkampaus"-tunnisteen takaa muutamia minua jossain määrin sykähdyttäviä kampauskuvia, mutta täyttä napakymppiä ei ole vielä tullut vastaan.

Kampaustyylin lisäksi kysymysmerkkeinä leijuvat hunnun paikka ja muut mahdollisesti haluamani hiuskorut. (Ensin pitäisi kuitenkin ehtiä joskus Kuopioon edes ensi kertaa sovittamaan huntua ja pukua yhdessä, koska on edelleen riski, että ne eivät sovi yhteen!) Olen tyyliltä less is more -ihminen, joten hääpäivän hiuslaitteiltakin toivon pelkistettyä kauneutta. Minusta olisi ihanaa saada jokin kukkakampa tai muunlainen simppeli kukkakoriste (esim. pelkkää vihreää rucusta ♥︎) hiuksiini nutturan tyveen kiinnitettäväksi, mutta meneekö kukat hunnun kanssa jo liiallisuuksiin? Ja entäs, jos en kuitenkaan halua käyttää huntua koko päivää? Voisiko kauniissa vintage-laukussani, jota en siis vielä edes löytänyt, olla jemmassa tekokukista tehty hiuskampa, jonka kaasot voisivat sujauttaa kampaukseeni hunnun jälkeen? Toisaalta en pidä lainkaan tekokukista, mutta elävien kukkien jemmaaminen vasta iltaan se vasta turhalta tuntuisikin.

hääkampaus2

Nämä eivät taas ole isoja juttuja, mutta jotenkin minua kalvaa, että sellaiset asiat, jotka voisivat hyvin olla järjestyksessä, ovat levällään! Ja niitä juttuja tuntuu tässäkin vaiheessa hääsuunnittelua olevan vielä paljon. Tunnistaako joku samaa? Toivoisin itseltäni jotenkin selkeämpää toivetta, että mitä oikein tahdon häähiuksiltani, niin vaihtoehdoista valitseminen olisi paljon helpompaa. 


♥︎ Krista

13 kommenttia:

 1. Kirjoittelin juuri itsekin hääkampauksesta. Voin siis jokseenkin samaistua näihin sun tuntemuksiin, kun ei oikein osaa päättää kampauksesta. Ootko menossa koekampaukseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen menossa kyllä, mutta toivoisin jotenkin kovin, että jo koekampaukseen mennessä olisi selkeä visio toivomastani kampauksesta. :D Onneksi koekampaus kuitenkin on luvassa, koska rauhoittaa hermoja nähdä ja tuntea hääpäivän kampaus+meikki jo etukäteen.

   Poista
 2. Niskanuttura kuulostaa tosi tyylikkäältä! Mä en ole ikinä osannut laittaa omia hiuksiani, joten en ole kovin perehtynyt kampausasioihin enkä oikein edes tiedä mitä kaikkia voisi tehdä. Joten samaistun kyllä hyvin tähän ongelmaan! Muuten tuo vikan kuvan "huntu" on tosi kaunis, tuollaista voisin harkita itsellekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en oikein osaa. Toisaalta en ole myöskään kovin vaativainen, joten uskon hiusalan ammattilaisen kyllä osaavan loihtia minulle mieluisan kampauksen. Jotenkin vain toivoisin vahvemoaa ns. johdatusta (:D) omien fiilisteni suhtaan. Minustakin kuvan hunnussa oli niin kiva tunnelma, että oli pakko laittaa se osaksi tekstiä! Sopisi varmasti sinun tyyliisi :)

   Poista
 3. Mulla on myös jonkinlainen visio siitä, mitä hääkampaukselta haluan, mutta täydellistä ei ole tullut vastaan. Jännitän myös vähän sitä, mihin omat hiukseni riittävät ja mistä löydän juuri minulle sopivan kampaajan. Niin vaikeaa! :D

  Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen myös hiukan (mutta vain hiukan) epävarma hiusteni riittävyydestä. Olen yrittänyt kovasti kasvattaa hiusta, mutta jo ennen koekampausta täytyy kyllä käydä siistimässä latvat, jolloin pituutta katoaa. Minulla on melkeo ohuet ja luirut hiukset, mutta koetan luottaa, että kun vanhojentanssikampauskin onnistui oikein hyvin, ei hääkampauksessakaan ole varmasti sen kummenpaa, kun vaan on osaava tekijä.

   Poista
 4. Niskanuttura on kyllä niin klassinen ja kaunis! :) ja samaa mieltä olen nykyisistä letti-kihara kampauksista, omaan tyyliin ne ei vaan sovi :) muutenkaan en pidä kiharakampauksia mulle sopivina, vaan ehdottomasti yksinkertainen ja rento nuttura! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Ja sellainen hyvin tyylikäs ratkaisu aina. Kun vaan nuttura toteutetaan niin ettei kokonaisuus jää tylsäksi ja liian kliiniseksi. Siihen toivoisin vielä tulevina kuukausina parempaa visiota.

   Poista
 5. Itselläni hääkampusstressi jatkui hääaamuun saakka, koska halusin viime hetkellä muuttaa kampausta. Onneksi siitä tuli parempi, kun olisin osannut odottaa, kun kampaajan kanssa jokaisessa vaiheessa yhdessä pohdimme, että olisiko tämä hyvä tässä kohtaa ja miten tämän toivoisin jne...! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho :D Kamp(a)usstressi vietynä äärimmilleen. Onneksi lopputulos kuitenkin oli toivomasi ja näytit hääpäivänä kyllä häikäisevältä, eli erinomaisia valintoja niin kampauksen kuin meikinkin osalta.

   Poista
 6. Tämä olisi niin voinut olla mun kirjoittama teksti :D itsellänikin visio hääkampauksesta on vaihdellut, mutta aina olen kuitenkin palannut niskanutturaan. Viime kesänä kavereittemme häissä mulla oli todella sliikki niskanuttura, josta pidin kyllä kovasti, mutta se oli ehkä liiankin ”huoliteltu” hääkampaukseksi. Nyt olen löytänyt yhden aika täydellisen nutturakuvan, joka on hieman rennompi, mutta ei kuitenkaan liian rönsyilevä :) Huntu/hiuskoru pohdinnat ovat vielä itselläni aivan vaiheessa. Varmasti paljon riippuu siitä millaiseen hääpukuun lopulta päädyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että pystys samaistumaan! Ja hyvä, jos olet löytänyt hyvän inspiskuvan. Itse pelkään juuri tuota liian pliisua ja kliinistä vaikutelmaa niskanutturasta ja siksi toivoisin kovasti löytäväni jonkun mallikuvan, jossa olisi joku minua erityisesti säväyttävä twisti. Hääpuku kyllä vaikuttaa kampausvalintaan, joten puvun valinnan jälkeen on varmasti helpompi lyödä hahmotelmia lukkoon :)

   Poista