keskiviikko 1. elokuuta 2018

Unelmissa vintage-häälaukku

Olen koko ajan ollut linjalla, että tahdon itselleni häälaukun. Sanokoon moni jo vaimoontunut morsian mitä tahansa, minusta tuntuu, että laukku on välttämätön osa hääpäivää. Olkoonkin mukana vain kännykkä, nenäliinat, puuteri ja huulipuna, mutta jonnekin ne on laitettava. Lisäksi minusta tuntuu jotenkin morsianstatukseni arvokkuutta syövältä olla aikuisena ihmisenä riippuvainen hääpäivänä kaasojeni laukuista, mikäli koen tarvetta lisätä esimerkiksi huulipunaa.

Häälaukku on ollut minulle koko ajan siis itsestään selvä hankinta osana hääpäivän asukokonaisuutta. Olen laukkujen suhteen kuitenkin melkoisen nirso. Olen huono ostamaan laukkuja uutena, enkä todellakaan ole mikään laukkufanaatikko. Yleensä jahtaankin kulloiseenkin käyttötarkoitukseen soveltuvaa laukkua kirpputoreilta. Kirppareissa kiehtoo käytetyn tavaran ekologisuus, mutta myös mahdollisuus saada laadukkaista materiaaleista valmistettu laukku järkihintaan. Kevään paras löytö oli aitoa portugalilaista nahkaa oleva täydellisen konjakinsävyinen pikkuolkalaukku, jonka ostin lähikirppariltamme 2 eurolla. Tälläinen laukkunainen minä olen.

häälaukku

Olen häälaukun osalta luottanut vahvasti tunteeseen. Tietäisin kyllä, kun se oikea osuisi vastaan, ja kun aikaa on, voi rauhassa odotella sen oikean saapumista. Kaunista, simppeliä ja tyylikästä - aivan kuten koko meidän häiden linja. Sitä oikeaa ei vain ole näkynyt.

Mitä enemmän olen seurannut Facebookin hääkirppareiden laukkukauppaa, sitä enemmän minua on alkanut harmittaa laukkujen tusinatyyli ja saman hopeataustaisen helmilaukun kiertäminen häistä toiseen. Tälläiset laukut ovat edelleen minusta kauniita, mutta jotenkin sisässäni on herännyt toive laukusta, jolla olisi Kiina-tehdasta enemmän kerrottavaa. Kirpparilöytönä tehty vintage-laukku olisi minulle täydellinen osuma.

Viime viikonlopun Porvoon reissulla mahanpohjassani jo hiukan läikähti Vanhan kaupungin vintage-liikkeessä. Upea helmikirpailtu, hiukan lompakkopussukkamainen ja simpukkamallinen laukku pakotti minut palaamaan äärelleen uudestaan. Paluuni oli nopea, koska aidolla 1930-luvun laukulla oli hintaa lähes 300e, mutta ihastukseni todisti, että sisälläni elää morsian, joka kykenee edelleen saamaan ihastusläikähdyksen, kun se oikea osuu kohdalle. Tutkani ei ole ruostunut, vaikka hetkeen mitään ihastuttavaa ei hääasusterintamalla ole tullut vastaan, vaan en vain ole kohdannut oikeita tuotteita.

Jatkan siis jahtiani tietäen, että se oikea häälaukku kyllä odottaa minua jossain. Jos kuulolla siis on norsunluunvalkea, simppeli, naisellinen, siro ja tyylikäs laukku, mielellään vuosien takaa, saa soitella. Ps. Kuva ois plussaa.


♥ Krista

6 kommenttia:

 1. Iik, toivotaan että täydellinen laukku löytyy, ainakin sun toiveiden perusteella kuulostaa upealta 😍 Ehkä tiedätkin Vintageija's-liikkeen Turussa? Siellä voisi ainakin toisinaan olla myynnissä jotain tuon tapaista. En ole ikinä päässyt käymään itse liikkeessä, mutta olen pari kertaa ostanut jotain heidän verkkokaupastaan. Harmi tosiaan, että aidot vintagejutut on usein niin kalliita, mutta halvemmallakin voi löytää ihan yhtä aitoja! Se on kyllä mahtava tunne kun löytää jotain mitä on pitkään etsinyt, ja ehkä vielä hyvään hintaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi kiitos vinkistä! En ole aitoihin vintage-juttuihin perehtynyt, vaan ihastukseni on rajoittunut aivan tavallisilta kirppareilta tehtäviin löytöihin. Täytyy käydä tutustumassa!

   Poista
 2. Mä olen myös sitä mieltä, että laukku pitää olla, mutta en itsekään oikein haluaisi mitään perus tusinahäälaukkua. Mäkin olen tässä vuosien varrella tehnyt muutamia kivoja laukkulöytöjä kirpparilta ja voisin kuvitella kirpparilaukun myös häälaukukseni. Viime aikoina ei kylläkään ole pahemmin tullut käytyä kirppareilla, joten ehkä pitäisi vähän aktivoitua tässä asiassa ja käydä joku päivä laukkujahdissa. Toinen idea on kysellä suvun naiset läpi, jos joltakulta sattuisi löytymään sopiva laukku lainaan. Samalla saisi rastitettua "jotain lainattua" kohdan. Tsemppiä laukun metsästykseen! Eiköhän se jostain vielä putkahda vastaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä kaunis ajatus, jos laukun voisi löytää suvun kautta. Kiitos paljon! Olen luottavainen, että kyllä se toivomani laukku jostakin löytyy. Vielä on hyvin aikaa :)

   Poista
 3. Vintagelaukut ovat kyllä monesti ihania :) huonona puolena niissä tosiaankin on tuo, että täydellisen yksilön löytäminen sopuhintaan voi tuottaa vaikeuksia. Onneksi sulla on tässä vielä aikaa etsiä :) itse haluan kyllä häälaukun, mutta lähinnä sen vuoksi, että sinne saa huulipunan sun muita tykötarpeita juhlan ajaksi. Tällä hetkellä mielessäni on jokin simppeli ehkä juuri helmikirjailtu laukku, josta ei tarvitsisi maksaa maltaita ja jonka voi myydä eteenpäin heti häiden jälkeen :)

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti unelmalaukku löytyy! :) Ite oon enemmän linjoilla, että laukun tarvitsen, mutta ei ihan niin tarkkaa väliä minkälainen, kunhan on suht edullinen, koska en kuitenkaan laukkua kanna mukana, vaan se on jossain pöydän alla piilossa. :)

  VastaaPoista