tiistai 18. kesäkuuta 2019

Alkupalana sushia - kannattiko repäisy?

Sushi alkupalaksi oli hääsuunnittelun aikana todeksi muuttunut unelma. Otimme alkupalan kanssa tietoisen riskin toimia täsmälleen niin kuin sydän (ja oma maku) sanoi, koska jo etukäteen oli tiedossa, että osa vieraista ei sushista nauti. Suurimmalta osalta emme mielipidettä edes kysyneet ennen kuin istutimme heidät alkupalapöytäämme.

Tilasimme sushit Kobe-nimisestä ravintolasta, joka pyörii Turussa Martinsillan kupeessa. Koben tarjous oli ehdottomasti paras saamistamme ja myös kokemukset ravintolasta olivat joka suunnasta plussan puolella. Itse kävimme testaamassa ravintolan vasta tarjouspyynnön heittämisen jälkeen, mutta onneksi ei tarvinnut pettyä ja lopullinen valinta tehtiin lounaan jälkeen erittäin hyvillä mielin.

K&J-3655
K&J-3657

Sushimääristä keskustelimme alunperin muun pitopalvelumme hoitaneen Åbo Cateringin kanssa, koska tuntui liian vaaralliselta luottaa omaan arvioon suurtalouskeittiöinnin osalta. Arviomme määristä menivät kuitenkin hyvin yksiin ja lopullinen alkupala-annos lukittui 5,5 sushipalaan per sushia syövä henkilö. Molemmat bestmanit tiputimme syöjälistalta pois kala-allergian vuoksi, mutta muutoin koko vieraskatraalle varattiin sushialkupalaa. Palojen makumaailman valitsimme itsekkäästi oman konservatiivisen makumme mukaan. Sushin suhteen olemme molemmat hyvin vanhanaikaisia, minkä vuoksi mautkin pysyttelivät klassisina. Sushien lisäksi Kobe toimitti meille inkiväärit, wasabit, soijat ja syömäpuikot, jotka kaikki noudimme jo häiden aattona viedessämme vastapallona heille tarjoilualustat ja maksaessamme tilauksen.

Lopullinen tilauksemme:

 • 41 katkarapunigiriä
 • 41 lohinigiriä
 • 41 grillattua lohinigiriä
 • 39 kananmunanigiriä
 • 39 avokadonigiriä
 • 82 lohimakia
 • 77 kurkkumakia
 • 82 lohi-kaliforniamakia
 • Yht. 442 palaa sushia

Sushi-ideaamme rajoitti alunperin huoli moisen hömpötyksen hinnasta. Päästettyämme ideamme hiukan valloilleen, olimme budjetoineet eri yritysten sushien keskimääräisten listahintojen perusteella alkupalatarjoiluun 1000 euroa. Kobelta saimme jo aluksikin tähän budjettiin nähden erittäin hyvän tarjouksen, mutta heidän myöntämänsä paljousalennuksen jälkeen hinta putosi jo huikeaksi. Lopulta maksoimme alkupalasusheistamme hieman yli 300 euroa. Ei varmaan tarvitse sanoa, että olimme aluksi vakuuttuneita laskuvirhe pahalaisen todennäköisyydestä, kun näimme summan. Hinta-laatu -suhde oli suorastaan yliluonnollinen!

K&J-3673
K&J-3696

Alkupala oli alunperin tarkoitus tarjoilla pöytäkunnittain. Jalo ajatuksemme oli näin luoda yhteyttä vieraiden välille sushitarjotinta toisilleen veivatessaan ja toisaalta luoda pöytiintarjoiluun liittyvää juhlatunnetta edes pöytäkuntatarjoilun verran. Jalo ideamme päätyi kuitenkin lopulta olemaan yksi hääpäivän ei mennyt nyt aivan kuten suunniteltiin -tapauksista, koska pitopalvelumme noutaessa sushit hääpäivänä Kobesta, kävi ilmi, että ne oli koottu tarjottimille sushilajeittain eikä pöytäkunnittain, kuten oli sovittu. Niin nihkeitä emme olleet, että olisimme laittaneet jokaisen pöytäkunnan syömään alkupalaksi vain yhtä sushilajia, joten pöytäkuntatarjoilusta täytyi luopua. Samantien päästyämme juhlapaikan ovista sisään vihkimisen jälkeen, muutimme pitopalvelun kanssa suunnitelmaa ja sushitarjottimet kannettiin noutopöytään jokaisen itse annosteltavaksi. Simsalabim, problem solved! Noutopöytätarjottimien lisäksi meille oli sovitusti koottu erillinen annos vanhalle hopeatarjottimelle.

Sushi oli aivan voittajan valinta! Kaikki kuulemamme palaute oli kehuja kehujen perään. Ymmärrän tietysti, että vieraat, joille sushi ei niin mieluisa veto ollut, eivät varmasti samaan tapaan tulleet ryöpyttämään sitä hääparin korville kuin sushista nauttineet. Silti minulle oli valtavan onnellinen ja iloinen yllätys, millä innolla alkupalamme otettiin vastaan. Kokemus vahvisti ajatustani, että hääparin kannattaa tehdä juhlistaan omanlaisensa pienilläkin jutuilla. Kylmäsavulohta ehtii syödä myöhemmin, tänään syödään sushia!

Kuvat: Josefina Seppänen

♡ Krista

8 kommenttia:

 1. On tosiaan ollut hyvä hinta tuolle määrälle! �� Ja hyvältäkin näytti ������

  VastaaPoista
 2. Musta on vasta lähiaikoina tullut sushin ystävä, ja nyt tuli kauhee sushin nälkä 😋 ja parasta on, kun häissä joku tekee omalla tyylillä! 😊

  VastaaPoista
 3. Vau, mikä alennus alkuperäisestä budjetista! Mulla alkoi jo päätä huimata kun näin tuon teidän tilauslistan, mutta huimaus loppui heti kun näin miten hyvään hintaan olitte saaneet ne! Näytti tosi herkulliselta, itse vieraana olisin todellakin tykännyt 😊

  VastaaPoista
 4. Tää teidän sushi-alkupala on mun mielestä erikoisuudessaan ihan huippuveto, vaikka itse en sushista pahemmin tykkääkään, kun se levä eikä raaka kala ole oikein mun makuun:D Mutta, kun tarjolla on useampia eri vaihtoehtoja ja tuollaisia simppeleitä makuja, mitä teidänkin lajitelma sisälsi, niin kyllä tälläiselle sushinirpillekin olisi syötävää löytynyt. Ja vitsi, miten kauniilta nuo sushitarjottimet näyttää. Visuaalisuuden kannalta tuo Koben moka ei siis ollut yhtään huono juttu:D

  VastaaPoista
 5. Nämä teidän alkupalasushit olivat kyllä kaikessa erikoisuudessaan ihan huippuveto 😍 Ja vitsit millä hinnalla saitte nuo sushit!

  VastaaPoista
 6. Tosi upean näköiset tarjoilut! Tälle sushin ystävälle olisi ainakin maistunut :)

  VastaaPoista
 7. Täälläkin oltaisiin todellakin arvostettu teidän alkupalaa, NAM :D Kiva, että sushit menivät lopulta kivasti budjettiin, ja että saitte juuri teidän näköisen alkupalan!

  VastaaPoista